Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Ова е срамота, па како може да си дозволат вакво нешто да се случи. Уште една потврда дека оној кој вредно и чесно ги заработува парите е секогаш зафркнат. Подобро криминалец да станев или државно да си влезев па да си ги ладев јајцата.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.522
3.129
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Па добро барем фер се, па парите од сега(нови пари што ќе ви дојдат на пејонир) ќе ги чуваат кај нив на сметка ако разбрав добро а не да ги пребацат директно на картица. Така ќе може да се повлечат во банка или да си стојат таму.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Ова е срамота, па како може да си дозволат вакво нешто да се случи. Уште една потврда дека оној кој вредно и чесно ги заработува парите е секогаш зафркнат. Подобро криминалец да станев или државно да си влезев па да си ги ладев јајцата.

Нема срамота во бизнис светот, се може да се случи, денес си горе утре си доле. Воедно ситуацијата трае долго период, кој следеше си ги извадил парите.

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Од една страна си зафркнат од овие големи фирми што со овој потег зафркнаа милиони луѓе во светот, па можеби на некој ова му биле последните пари за живот, каква е ова неправда, светот отишол во неповрат. Од друга страна во сопствена држава ќе плаќаш даноци, ќе се однесуваш одговорно и на крај некое копиле ќе јади месо од бизон.

кој следеше си ги извади парите? Браво! Да ти пратам букет цвеќе?

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Од една страна си зафркнат од овие големи фирми што со овој потег зафркнаа милиони луѓе во светот, па можеби на некој ова му биле последните пари за живот, каква е ова неправда, светот отишол во неповрат. Од друга страна во сопствена држава ќе плаќаш даноци, ќе се однесуваш одговорно и на крај некое копиле ќе јади месо од бизон.

Девојче, долго време се збори, прича и препричава на форумов за сите фрки со пејонир. Ако те мрзело да читаш, можеш да си ги земеш и пејонирот, и букетот и сите твои 6 поста и да си идеш на фемина.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509

Тој бизон, ти свинско и се на место. Вака он пак бизон а ти крушки. Памет за сите што мислеа дека овие ту гуд ту би тру финансиски компании, или кај нас познати како дај да неплатам данок, се со ист ризик како банка која стои позади картичката.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Малце си бевме лакоми, можевме без проблем да си правиме wire transfer без картичка и кај нас со наши да си пазаруваме BUT MAH FEES!!! данок и остали ствари и си го кркавме. Исто така и револут ми е блокирана, но нема информации.
За пејонир читајте на твитер таму не ги бришат коментарите, на фејсбук и другиве се е модерирано.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142

Извини ама не сум јас крив што користиш сервис кој ниту познаваш како функционира, ниту следиш што се случува со него.

Затоа, малце истражувајте, читајте ги договорите и не верувајте на секој што ќе пише на форум.

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Се супер, ама последен пат кога сакав да ги префрлам парите во Стопанска ми побараа виза за престој.

Како што читам, во Комерцијална гледам дека не правеле проблеми.

Professor

hello world
2 јануари 2013
67
49
Are my funds protected by FSCS?
No. The Financial Services Compensation Scheme (FSCS) only applies to certain types of activity which does not include issuing electronic money or payment services.

Under the EMRs and PSRs, there are rules on how customers’ money should be protected and these requirements are known as ‘safeguarding’.

Is there a chance I won’t get my money back? What is safeguarding?
Safeguarding is a key consumer protection measure within the EMRs and the PSRs. The purpose of safeguarding is to protect and return customer money if a firm was to fail.

Wirecard is required under the EMRs to maintain appropriate measures to safeguard customers money. It does this by holding it separate from its own money in accounts with banks (or another credit institution). Effective safeguarding arrangements are critical to help ensure that customers’ money is protected and returned if a firm fails. Adequate safeguarding arrangements which are compliant with the regulatory requirements are a condition of Wirecard’s ongoing FCA authorisation.

Requirements have been imposed on Wirecard’s authorisation

ann@

read-only
25 септември 2009
20
20
Малце си бевме лакоми, можевме без проблем да си правиме wire transfer без картичка и кај нас со наши да си пазаруваме BUT MAH FEES!!! данок и остали ствари и си го кркавме. Исто така и револут ми е блокирана, но нема информации.
За пејонир читајте на твитер таму не ги бришат коментарите, на фејсбук и другиве се е модерирано.
Па сеа... ова во нормална држава. Кај нас освен пајонеер кои други опции ги имаме за наплата?
Јас не сум на Upwork и немам друг начин како да наплатам освен пајонер. Пејпел не функционира, а 99% од клиентите не те ни погледнуваат ако им кажеш дека сакаш на сметка да ти префрлаат пари, така што... Не е само до данокот.

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Па сеа... ова во нормална држава. Кај нас освен пајонеер кои други опции ги имаме за наплата?
Јас не сум на Upwork и немам друг начин како да наплатам освен пајонер. Пејпел не функционира, а 99% од клиентите не те ни погледнуваат ако им кажеш дека сакаш на сметка да ти префрлаат пари, така што... Не е само до данокот.

па уствари во нормална држава се случи ова, Германија, не?

Последна промена:

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Девојче, долго време се збори, прича и препричава на форумов за сите фрки со пејонир. Ако те мрзело да читаш, можеш да си ги земеш и пејонирот, и букетот и сите твои 6 поста и да си идеш на фемина.

МНОГУ МОЌНА ПОРАКА!

Пишувам во форум, убаво прашувам за совет и реално зошто воопшто некој чувствува потреба да ми напише 'ние што си извадивме си извадивме'. Oкеј, ти си се спасил, чим пишувам значи јас го немам тоа направено. Ако сакаш да ми помогниш, помогни, ако не не ми пишувај воопшто.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Преку пејонир можеш дирекно кај нас на банка да си ги префрлиш знаеш нели?
Ова преку картичка ти е плус сервис, middleman помеѓу пејонир и тебе. Тој middleman можеше да ти биде и некоја од нашиве банки.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
МНОГУ МОЌНА ПОРАКА!

Пишувам во форум, убаво прашувам за совет и реално зошто воопшто некој чувствува потреба да ми напише 'ние што си извадивме си извадивме'. Oкеј, ти си се спасил, чим пишувам значи јас го немам тоа направено. Ако сакаш да ми помогниш, помогни, ако не не ми пишувај воопшто.

Никој не може да ти помогне, или ќе се спасат парите, или ќе пропаднат. Никој од овде нема да смени нешто што и да ти каже.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
МНОГУ МОЌНА ПОРАКА!

@petrova91, остави ги троловите настрана, тие ги има секогаш и секаде, значи нема спас. Повеќе си од добредојдена на ИТ форумов. Тука веќе има и други членки од понежниот пол.

Инаку треба да се помириме дека не е се розево во денешно време, акции паѓаат, економии, војни се дешаваат, covid19 зеде пола милион животи а кој знае и допрва што не чека... Така да ништо не е безбедно, треба да се најде некој баланс. Јас во моментов имам заглавено можеби многу повеќе од сите на Payoneer ама тоа е ќе чекам разрешница па што биде нека биде не е крај на светот. Позитивното е во тоа што Payneer не сакаат и нема да дозволат да им пропадне бизнисот заради една компанија. Размисли дека парите се осигуруваат од мали банки во поголеми банки и така е тоа. Плус ова со safeguarding влева дополнителна надеж. Ништо не е изгубено. Да се надеваме на подобро и без паники.

Последна промена:

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
МНОГУ МОЌНА ПОРАКА!

Значи вака. Овие пари што ти се до сега заработени ти се на картичката и тие ќе ти бидат заглавени, се додека не се среди ситуацијата, "да се надеваме". А другите што ке ти стигаат ке ти бидат директно на акаунт и од таму ке ги префрлаш на сметка во наша банка.

Еве прочитај што имаат објавено тука.
https://blog.payoneer.com/exclusive/wirecard-prepaid-card-update/

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Никогаш не сум имал желба да држам пари на пејонир подолго од 3 дена. Доста поучен од ситуацијата кога преминаа на Wirecard, треба да плаќам кирија, а новата картица никако да ми стигне.

Еве Русите сега па немаат воопшто возможност да добијат картица сега, само Bank Transfer, бегање од даноци - амин.

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Добра работа е што проблематична е матичната компанија во Германија, а не таа во Британија каде (валјда сеуште) ни лежат парите. Имаат седишта во 26 држави. Имам добро претчувство, и очигледно е дека ситуацијата ќе биде решена за рекордно време поради големиот број на засегнати корисници вклучително и британски државјани и компании.

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Погоре имаше некој напишано ‘имам уште 150 ден”, друг кирија треба да плаќа, трет можеби цела фамилија гледа со тие пари и троловите на форумот сеир фаќаат.

Ајде утре нов ден, да се надеваме дека ќе има добри вести иако ова не ми изгледа дека води кон добро.

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
The regulator, the Financial Conduct Authority (FCA) said it had ordered Newcastle-based Wirecard Card Solutions "to cease all regulated activities in order to further protect customer money".

Financial technology firms Pockit; Anna Money, a business account; and Curve, which aims to consolidate people's finances in one app, told customers they would be blocked from their accounts after the FCA's decision.

They said that customers' money was still safe, but would not be accessible for a time.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно