Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Новите Магента пакети?

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Лепотице каде тоа го потенцираше??? Ти бараше избор и да е на телеком. Магента си беше а и сега е интегриран пакет од сите услуги, не знам дали и претходно можеше само мобилна и интернет без ТВ. Но и да можело, сега не може, но тоа не значи дека нема избор како ти тврдиш цело време.
Можело интернет без Тв и како што не си знал нема потреба да се правиш паметен пак ќе потенцирам читај си наслов на темата

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Можело интернет без Тв и како што не си знал нема потреба да се правиш паметен пак ќе потенцирам читај си наслов на темата
Е добро имало, не сум знаел. Сега нема раздвојување и што толку драмење? Ако ти паше ОК, ако не ај чао. Има ете и други начини, со посебни понуди, со комбинирање а понуди, со или без користење на буџети, итн, итн. Е сега немало баш ти тоа што бараш, како ти тоа што го бараш. И сега јас сум се праел паметен. Ај важи :) (for the record: јас сум паметен, не се правам)
А ако идеме по насловот на темат 90% од коментарите, а и дел од твоите се надвор од тоа.

1736092111842.png
Еве од кај се убаци ти во муабетот. Од каде оптика е поврзано со гледање ТВ, т.е. можност и неможност. Само има ограничување на активни уреди, инаку можност има секако инаку нема ни да ти понудат нешто такво и тек тогаш можеш да ги фатиш за гуша.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Значи точно е, на новата Магента нема можност за обнова без ТВ. Но затоа постојат повеќе опции.

= Да си останиш на старата магента (со ТВ или без ТВ небитно), сакаш обновиш договор со мали бенефиции или како некој член погоре си тераш така со години без обнова.

= Да ја раздвоиш магентата и да си користиш посебно интернет, посебно мобилни линии.

= Да си земеш интернет / ТВ од друг оператор, мобилните да ти останат на телеком и пак да си земеш некаков ви буџет само за мобилни линии.

= Целосно да го промениш Телеком со друг оператор и да си бараш чааре кај нив (со бонуси или без ти си бираш)

Како и да е слободна држава имаш право за твои пари да си бираш каде ќе ги трошиш.

Еве јас ќе прашам каков пакет сакаш ти да имаш што го нема, и кој е проблемот со новата Магента ??

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Значи точно е, на новата Магента нема можност за обнова без ТВ. Но затоа постојат повеќе опции.

= Да си останиш на старата магента (со ТВ или без ТВ небитно), сакаш обновиш договор со мали бенефиции или како некој член погоре си тераш така со години без обнова.

= Да ја раздвоиш магентата и да си користиш посебно интернет, посебно мобилни линии.

= Да си земеш интернет / ТВ од друг оператор, мобилните да ти останат на телеком и пак да си земеш некаков ви буџет само за мобилни линии.

= Целосно да го промениш Телеком со друг оператор и да си бараш чааре кај нив (со бонуси или без ти си бираш)

Како и да е слободна држава имаш право за твои пари да си бираш каде ќе ги трошиш.

Еве јас ќе прашам каков пакет сакаш ти да имаш што го нема, и кој е проблемот со новата Магента ??
Јас имам три мобилни линии со фиксен и интернет, по старо или ти договор интернетот е 13мбпс и немам тв, две м линии една С и плаќам 2896денари, по ново со истите линии и интернет и тв испаѓа 3600некаде со тоа што тв кога е упален ти зема од интернетот и од 100гига на линиите мобилни спаѓаш на 60гига, што значи плаќаш скоро 1000 повеќе а добиваш помалку услуги.

Не сфаќам што дечково погоре се закачи како м на г за тоа кој од каде сака да зема работи

HoLfElDeR

hello world
13 октомври 2010
226
146
Непозната
Е добро имало, не сум знаел. Сега нема раздвојување и што толку драмење? Ако ти паше ОК, ако не ај чао. Има ете и други начини, со посебни понуди, со комбинирање а понуди, со или без користење на буџети, итн, итн. Е сега немало баш ти тоа што бараш, како ти тоа што го бараш. И сега јас сум се праел паметен. Ај важи :) (for the record: јас сум паметен, не се правам)
А ако идеме по насловот на темат 90% од коментарите, а и дел од твоите се надвор од тоа.

Погледнете го атачментот 145193
Еве од кај се убаци ти во муабетот. Од каде оптика е поврзано со гледање ТВ, т.е. можност и неможност. Само има ограничување на активни уреди, инаку можност има секако инаку нема ни да ти понудат нешто такво и тек тогаш можеш да ги фатиш за гуша.
До сега имав Магента 1(телефонија + интернет) без тв, сега кога би го продолжил договорот ќе мора и тв со тоа што претплатат се зголемува за 500 ден плус. Значи поентата е дека те приморуваат да плаќаш нешто што не ти треба.

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Јас имам три мобилни линии со фиксен и интернет, по старо или ти договор интернетот е 13мбпс и немам тв, две м линии една С и плаќам 2896денари, по ново со истите линии и интернет и тв испаѓа 3600некаде со тоа што тв кога е упален ти зема од интернетот и од 100гига на линиите мобилни спаѓаш на 60гига, што значи плаќаш скоро 1000 повеќе а добиваш помалку услуги.

Не сфаќам што дечково погоре се закачи како м на г за тоа кој од каде сака да зема работи
Епа остани си на старото, ако ти е подобро не мора ништо да менуваш.
Или избери нешто од другите опции и готово.
Како и да е тие ги прават пакетите ним како им одговара, јеби га.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
не ширете дезинформации!!
Сите оператори играат валкано сега не е како порано.
Кога потпишуваш договор добиваш и попуст на тарифи и поголеми брзини. Дента кога завршува договорот ги губиш брзините и попустот, пр за магента 1 која кошта 5000 ден без попустот цената е 6200, брзините од 300 на 100 за интернет и за мобилните од 100гб интернет паѓа на 40 гб
Не е ова секаде случај! Еве кај мене терам веќе од мај 2024 без договор со истиот сообраќај и истите брзини.
Планирам да им продолжам на умрениве ко ќе ми донесат оптика.
Во град ко Охрид, во доста градско подрачје со многу згради сеуште Телеком нема оптика.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Не е ова секаде случај! Еве кај мене терам веќе од мај 2024 без договор со истиот сообраќај и истите брзини.
Планирам да им продолжам на умрениве ко ќе ми донесат оптика.
Во град ко Охрид, во доста градско подрачје со многу згради сеуште Телеком нема оптика.
Оптиката освен во Скопје е ретка, мора да има причина зошто телеком не се замара многу. За Струга муабетот беше дека Општината (Мерко) ја кочи работата и тоа години.
Ете еден мандат беше кај Села и ништо не сме смена. Охрид се сменаа повеќе градоначаници (различни партии) и пак ни О нема од Оптика во градот.
Телеком па и А1 концентрирани се на Скопје најпојќе.
Од друга страна зошто би ставале Оптички кабли и би наплаќале исто како што е сега за АДСЛ или ВДСЛ пример
Абсурдно е да се плаќа пример 1000 ден за адсл(10мб) вдсл(50мб) и оптика(60-100мб)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
До сега имав Магента 1(телефонија + интернет) без тв, сега кога би го продолжил договорот ќе мора и тв со тоа што претплатат се зголемува за 500 ден плус. Значи поентата е дека те приморуваат да плаќаш нешто што не ти треба.
ОК така е, ама никој не те тера. Не мораш да продолжиш. Имаш избор, имаш други пакети, други даватели на услуги, е мораш да продожиш, итн, итн.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

20 јуни 2008
643
697
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
И јас имав магента без тв и тоа беше единствената причина зошто не користам веќе ниедна услуга од нив. Има алтернативи, искористете ги.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Ептен ги утепале пакетиве со цени. Има ли нешто интересно алтернатива ? Гледам Неотел имаат 50% на прва година и подобри цени.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Ептен ги утепале пакетиве со цени. Има ли нешто интересно алтернатива ? Гледам Неотел имаат 50% на прва година и подобри цени.
Има, еве ќе ти набројам некои алтернативи:
-Неотел 50% попуст на претплатата 12 месеци
-А1 комбо пакет, каде што можат да ти дадат попуст, т.е. да си побараш ако ги префрлаш постпејд броевите
-Телекабел 1800 денари ДУО пакет со 2 броја со 20ГБ интернет и неограничени разговори, 150/150Mbps оптички интернет и 4тв приклучоци со 130тв канали
-Виснат мислам дека беше локален во Скопје, Датаком и тие се локален оператор во Скопје - овие 2 оператори нудат оптички интернет до дома, Глобалсат и тие се попознати таму кај Скопје
Имаш алтернативи, особено ако живејш во Скопје, така да бирај што сакаш слободно.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
имаш 2 опции, да платиш малку повеќе и да имаш добар нет и мобилна мрежа која прима и праќа пораки секаде, или да платиш помалце и д аимаш проблеми со нетот, полоша латенција и прекини во ударни часови. На некој му одговара поевтино со мали недостатоци некој сака да палти малце повеќе за подобра услуга. Не ги ни фалам ни правдам телеком, сум имал од сите интернет, мобилни исто скоро од сите, сеуште имам интернет на 2 локации кои не е од телеком, неспоредливо се подобри телеком за малку повеќе пари, посебно ако имаш пакет како магента.
ТВ слабо гледам меѓутоа изненаден на квалитет на слика од новите андроид боксови и тоа на вифи работат, исто имам и кабловска од телекабел, квалитетот на дигиталната телекабел и ова од телеком е небо и земја разлика

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Неотел ја користи мрежата на Телеком и оптиката е иста. Сум користел и тоа и тоа. и нема разлика. Сега треба да обновам договор и ме изнервира фактот што мора да се земе телевизија. И тоа неможе да се одбере најефтина телевизија, мора со интернет пакетот исто да се земе.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.505
3.106
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Почнувајте со деактивација на GLEY/MAX, до среда е промотивниот период.
Сакаш да кажеш дека сите го користат гага и никој не продолжува после тоа?:oops:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Почнувајте со деактивација на GLEY/MAX, до среда е промотивниот период.
И тоа со време да не се чека последен момент..24 саати вика за деактивација. Не е лошо порано да се Деактивира..шо е сигурно, сигурно е

Атачменти

• 474043494_1630540101182782_1022630834386249940_n.jpg
    474043494_1630540101182782_1022630834386249940_n.jpg
    62,6 KB · Прегледи: 25

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Неотел ја користи мрежата на Телеком и оптиката е иста. Сум користел и тоа и тоа. и нема разлика. Сега треба да обновам договор и ме изнервира фактот што мора да се земе телевизија. И тоа неможе да се одбере најефтина телевизија, мора со интернет пакетот исто да се земе.
Мене во декември ми истече, па не продолжувам само од таа причина, ќе си терам вака.

Halaf

hello world
27 јуни 2015
89
140
имаш 2 опции, да платиш малку повеќе и да имаш добар нет и мобилна мрежа која прима и праќа пораки секаде, или да платиш помалце и д аимаш проблеми со нетот, полоша латенција и прекини во ударни часови. На некој му одговара поевтино со мали недостатоци некој сака да палти малце повеќе за подобра услуга. Не ги ни фалам ни правдам телеком, сум имал од сите интернет, мобилни исто скоро од сите, сеуште имам интернет на 2 локации кои не е од телеком, неспоредливо се подобри телеком за малку повеќе пари, посебно ако имаш пакет како магента.
ТВ слабо гледам меѓутоа изненаден на квалитет на слика од новите андроид боксови и тоа на вифи работат, исто имам и кабловска од телекабел, квалитетот на дигиталната телекабел и ова од телеком е небо и земја разлика
Ова со дигиталната ТВ дали мислиш дека квалитетот на Телеком е подоар од Телекабел во врска со ТВ? Прибидејќи моментално сум на Телеком и користам обичен стар дигитален ресивер, претходно бев на Телекабел и искрено за разлика од Телеком, Телекабел квалитетот беше многу подобар конкретно за во Битола зборам. Да напоменам повторно значи користам стар дигитален ресивер не е андроид и затоа прашвам, дали со андроид боксовите на Телеком е подобро.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Сакаш да кажеш дека сите го користат гага и никој не продолжува после тоа?:oops:
Јас го активирав пред 3 години и се уште не дум го деактивирал си го плаќам. Ама и си го користам и тоа и ХБО и Глеј.
Глеј не го користам многу ама фатив некој блесав попуст и само 90ден го плаќам па викам нека си го.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Ова со дигиталната ТВ дали мислиш дека квалитетот на Телеком е подоар од Телекабел во врска со ТВ? Прибидејќи моментално сум на Телеком и користам обичен стар дигитален ресивер, претходно бев на Телекабел и искрено за разлика од Телеком, Телекабел квалитетот беше многу подобар конкретно за во Битола зборам. Да напоменам повторно значи користам стар дигитален ресивер не е андроид и затоа прашвам, дали со андроид боксовите на Телеком е подобро.
дигиталната на телеком дава многу поквалитетна слика од дигитална на телекабел која е без уред оди преку коаксијален, споредено со стари уреди не знам никогаш не сум имал, прв пат имам тв од телеком и сликата е многу подобра, подобри бои битрејт се е подобро

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Исто беше и кај мене ама највероватно треба време да помине како што пишеше (пробав и со исклучување од стрија, не работеше)
Преку апликацијата со агент контактирав и рече ќе поднесе за деактвирање.
Инску пробав и преку магента боксот и од таму ме пренасочи да деактивирам преку апликација.
Ќе почекам до утре и ако не е деактивирано ќе идам во салон

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно