Дечково фино има се објаснетоНа еден голем пинован пост што гледав за царина тука на форумов, флеш меморија се водеше 18 посто. Дали има промени во законот?
Гледам дека цените ги дава без ДДВ. Тоа е крајната цена која ја наплаќа страницата?
Дали некој знае кои би ми биле додатни давачки (царина/ддв) на iPad Pro од 970 eur од computeruniverse? исто така - која е подобра опција за shipping и зошто?
Погледнете го атачментот 92694
Фала ви однапред
Не вреди iPad Pro да го купиш, новиот Air што излезе е iPad Pro без 120hz display и е прилично поефтин или почекај го новиот iPad Pro.Дали некој знае кои би ми биле додатни давачки (царина/ддв) на iPad Pro од 970 eur од computeruniverse? исто така - која е подобра опција за shipping и зошто?
Погледнете го атачментот 92694
Фала ви однапред
Мене некако повеќе ми одговара од computeruniverse да го купам, затоа прашувам за деталите, знаеш колку точно е ддв а колку царина? И што е разликата во shipping од DHL и UPS?Tl;dr, купи го од iStyle.
Не вреди iPad Pro да го купиш, новиот Air што излезе е iPad Pro без 120hz display и е прилично поефтин или почекај го новиот iPad Pro.
DHL секогаш. УПС праќа по приватни пошти и има плус давачки. Освен ова се ти имаш околу 5 посто данок плус 300 денари за проверка.
НО, бидејќи пратката е над 800 евра, имаш дополнителни трошоци за шпедиција и лежарина. не се исплати. Но сепак ако се одлучиш да нарачаш, пиши како ке поминеш со шпедиција
+едит, мислам 18 посто е ддв на таблети и телефони.
Мене па ми удрија under promise, over deliver стратегијаНарачка направена на 13ти октомври со статус на двата продукти Available within 1-2 weeks. Точно две недели поминаа и како што напишале им стигнаа. Овие дена за МК ќе ги праќаат
.Погледнете го атачментот 92722
Го доби?Мене па ми удрија under promise, over deliver стратегијаРекоа на 20ти ќе го добијат, на 14ти ми го шипнаа.
На царина е.Го доби?
Нема гајле, ќе манат 10тина кафиња па ќе го процесираат. xDНа царина е.
Море нека го манат до утре, ако не сакаат последно кафе да им бидеНема гајле, ќе манат 10тина кафиња па ќе го процесираат. xD
Некој што досега му стигала роба од CU, а да живее НАДВОР од Скопје? Стига до ваша локална пошта или ќе треба од главна пошта да се зема од Скопје? Дали истотака факторира и големината на пакетот во случајов?
Ми е страв Скопје да одам, не држат социјална дистанца.Со ЕМС е, стига до крајниот корисник - и кај тебе во Битола ќе си подмириш ддв (мислам дека за тоа што купи нема царина).
Ваљда ако си нетрпелив и сакаш пратката да си ја земеш порано, можеш да појдеш и до Скопје да си ја земеш.![]()
рече човекот во чиј град кафичите имаат 3 маси на метар квадратенМи е страв Скопје да одам, не држат социјална дистанца.![]()
Говеда има секаде, овде само помалку се на број дека 10тина од жителите имамерече човекот во чиј град кафичите имаат 3 маси на метар квадратен![]()
Друже немаш гајле во Скопје, ти пази си го твоето со маска и дистанца и безбеден сиМи е страв Скопје да одам, не држат социјална дистанца.![]()
И ако чуеш од некаде "Жена од сулатана" ни случајно немој да се приближуваш!Друже немаш гајле во Скопје, ти пази си го твоето со маска и дистанца и безбеден си![]()
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден