@Македонското момче
Понудата да не е само за пензионери?
Ne e samo za penzioneri, telekabel ne nudi takvi ponudi samo za odredeni korisnici, koga odi ponuda odi za site@Македонското момче
Problemot e drug 300+300=600denari / za 150gb i povici, a 700mkd za povici +20gb.??Помислив за пензионери бидејќи флаерот е баш така направен, но баш фино што важи за било која популација.
Odberi so neograniceni minuti vo salonot koga ke go pravis paketot i posle doma najavi se na moj telekabel i tamu aktiviraj go toj so 150gbМислам дека со опцијата од 300ден. со неограничени минути НЕ можеш да дополнуваш интернет.
Можеш да имаш 200минути + 151GB за 600 денари(300+300), но НЕ може неограничени минути + 150Gb.
Баш ме итересира истово дали може. Така за 500 добиваш 20 ГБ нет, или за 600 150 ГБ, што на пазарот нема ништо за таа цена.Odberi so neograniceni minuti vo salonot koga ke go pravis paketot i posle doma najavi se na moj telekabel i tamu aktiviraj go toj so 150gb
Ne sum vo konfuzija, nemaat infoo od Tk.!Мислам дека со опцијата од 300ден. со неограничени минути НЕ можеш да дополнуваш интернет.
Можеш да имаш 200минути + 151GB за 600 денари(300+300), но НЕ може неограничени минути + 150Gb.
Lycamobile -30GB(1GB на ден) и се неограничено или 22GB(нема лимит на ден) и се неограничено за 499 денари/30дена.Баш ме итересира истово дали може. Така за 500 добиваш 20 ГБ нет, или за 600 150 ГБ, што на пазарот нема ништо за таа цена.
Опцијата со неограничени разговори е без интернет и на неа не можете да додадете интернет, само со опцијата 200мин +1GB.Дали некој ја користи опцијата со 300ден. неограничени минути + 300ден 150GB? Сакав од наредниот месец да ја земам таа опција?
Затоа и прашав дали некој пробал, да не останам без интернет после цел месецMislam deka ke bide ama da ne aktiviras vo salon, idi vo salon kazi deka sakas da zemes za 300 den so neograniceni minuti samo, posle doma si napravi moj telekabel akaunt i preku web si aktiviraj kaj mobilna nadogradba +150gb mislam deka ke bide oti telekabel ne se sposobni da go sredat toa da ne raboti i da znaat deka imaat propust pak nema da go sredat koga prijaves defekt velat od kaj nas se e vo red ahahaha
www.brif.mk
Артиклов ме заинтересира малку да побарам што нудат операториве за подобрување на таа пазарна конкуренција пошо нели ќе се ,,залагаа,, за истата.![]()
Анализа на АЕК: Недостиг на пазарна конкуренција во мобилната телефонија, влезот ограничен - Бриф
Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) констатира недостиг на пазарна конкуренција во мобилната телефонија во најновата анализа на релевантиот пазар за завршување повик во мобилна телефонија. Укажува дека потенцијалната конкуренција може и добро е да се создава, но дека од аспект на...www.brif.mk
Грешка ви е пресметката направена,Артиклов ме заинтересира малку да побарам што нудат операториве за подобрување на таа пазарна конкуренција пошо нели ќе се ,,залагаа,, за истата.
На страните им ги најдов документите за понуда за користење на мобилните мрежи (како што можам да сфатам тие се тие, се извинувам ако грешно гледам):
Кој сака може да разгледа и да види, не знам дали им се најнови или дали вистиснки продаваат по овие услови и цени, али од даденово можам да кажам дека и треба да сме среќни што воопшто постојат и овие виртуелни оператори и не ме ни чуди зошто им се и нив цените тие кои што им се.
На страна цените кои се потребни еднократно за имплементација итн кои секако се енормни (кои патем се целосни исти и кај Телеком и кај А1, не знам дали е тоа од АЕК уредба дали да се тие или не) за да користиш нивна мрежа, цените кои ги нудат за користење се следниве:
Телеком:
0,000043 МКД/1КB.
0,30 МКД/СМС.
4,9 МКД/ММС.
0,60 МКД/мин.
A1
0,00048 МКД/10KB.
0,56 МКД/СМС.
4,9 МКД/ММС.
0,56 МКД/мин.
Од ова може да заклучам дека Телеком на пример за 10ГБ интернет наплаќа по 430 МКД, а пример во Телекабел пакетот за 10 ГБ е 500 денари.
Дали Лајка и Телекабел имаат некои специјални услови добиено не знам, но нешто ми мириса дека МТел има далеку полоша понуда добиено и затоа се тие високи цени кои ги нудат во мобилната, дали ради некој ризик ако го гледаат како помоќен оператор демек или не, не знам.
Да не заборавиме дека Мтел го купи Неотел кај нас најверојатно и ги гледам како единствени кои можеби би се нафатиле да градат своја мрежа. Мислам дека Неотел има и закупено веќе само 4G фрекфенции но не сум сигурен воопшто за ова бидејќи знам нудат и безжичен интернет. Мислам дека се пријавија и за 5G фрекфенции на тендерот не знам што се случи.
Крај на Декември 2023, Крај на Март 2024 и сега по ново крајот на Април.ч 2024.Here we go again...
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16M, CARBON BLACK, GABU-209
33.990,00 ден
HDD 3,5" 8TB WD RED PRO NAS 7200RPM 256MB 24x7 SATAIII WD8005FFBX
20.200,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI TURBO CHARGING (USB-A) 45W, charging cable not included, BHR07SLEU
790,00 ден
GAMING CHAIR NOBLECHAIRS HERO, BLACK/BLUE NBL-HRO-PU-BBL
32.990,00 ден
NB 2-SCREEN MONITOR 14" EXTRALINK S688, IPS FULLHD, 13.3"- 17.3", EX.21571
22.510,00 ден