Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

12 април 2017
1.918
1.259
650 МКД без договор / Неограничено минути и СМС + 15 гб нет VIP.
Исто сум и јас, само 679 ден. со 10 ГБ интернет, никогаш не сим го потрошил и не би ја заменил оваа претплата за нивниот "неограничен интернет" со дупла цена..

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Исто сум и јас, само 679 ден. со 10 ГБ интернет, никогаш не сим го потрошил и не би ја заменил оваа претплата за нивниот "неограничен интернет" со дупла цена..

Да си останеа ONE (да не ги лапнеа VIP) сега немаше да ги качат овие цените до небо.
Legacy пакет користам од Бог-знае-кога, за 500-че имам unlimited минути кон сите оператори, unlimited SMS и 5 GB интернет (кој не успевам да потршам ни 2GB месечно).

Ако понуде Роби некоја слична понуда - ќе земам 2-ро бројче од него чисто од радозналост и да видам како ќе му биде мрежата.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Ако цениме од изгледот и функционалноста на веб страната на Телекабел, која што излгеда како семинарска работа на бруцош од Финки од рани двеиљадити, тешко да се надеваме дека ќе нуди квалитетна услуга, настрана цените.
Сепак каква таква подржувам конкуренција, откако останаа само двајца играчи на пазарот, цените отидоа едно 30% + за иста понуда. Друго е кога има трет играч...
Убаво ќе беше да е студент/бруцош, ама не е, некои Digimak се....

3497020febd468b0e24cd127bd155c50.jpg

darko1010

read-only
13 август 2018
18
1
Здраво, дали некој знае како може да се врти на 122 (Телеком) од број од друг оператор, во овој случај ВИП?

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
У вези мобилната на телекабел као прво да земеме у обзир дека е званично "prepaid" , а практично postpaid БЕЗ ДОГОВОООР. Значи моземе да го откачеме било кога ако не сме задоволни. А у вези СМС-ите освен ретки исклучоци sho gives a shit. И така скоро секој освен пензионерите имаат viber, messanger, what's up, macap! Едина замерка од старт ми е ограничениот избор на достапни сериии на броеви само од 20X-XXX, 60X-XXX и 747-XXX.
Мада и тоа не ногу битно пошто кој денеска памте броеви? Така да за голем поздрав е новиот оператор. Да му дадеме време да почне, да застане на нога, па којзнае натам може да понуде и нешто понкурентно.

Робсо

Баниран/a
1 септември 2018
88
61
Вип има промена во цените на некои телефони. Honor 8X беше 9000 во М-тарифа, а сега е 10 000. :confused:

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
У вези мобилната на телекабел као прво да земеме у обзир дека е званично "prepaid" , а практично postpaid БЕЗ ДОГОВОООР. Значи моземе да го откачеме било кога ако не сме задоволни. А у вези СМС-ите освен ретки исклучоци sho gives a shit. И така скоро секој освен пензионерите имаат viber, messanger, what's up, macap! Едина замерка од старт ми е ограничениот избор на достапни сериии на броеви само од 20X-XXX, 60X-XXX и 747-XXX.
Мада и тоа не ногу битно пошто кој денеска памте броеви? Така да за голем поздрав е новиот оператор. Да му дадеме време да почне, да застане на нога, па којзнае натам може да понуде и нешто понкурентно.
Може како да не може, ама кога нема да е кирајџија, како и Вип на Телеком.

Испратено од FIG-LX1 преку IT.mk форум апликација

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Може како да не може, ама кога нема да е кирајџија, како и Вип на Телеком.

Испратено од FIG-LX1 преку IT.mk форум апликација
Епа нели веке настапи со конкуренти понуди, а? Нормално дека не можеше да се очекува којзнае шо, ама ем припеид ем поефтини, ем повеке интернет. Ја се надевам дека у блиска иднина ке стават комбо со можнос на повеке мобилни.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.768
1.636
Епа нели веке настапи со конкуренти понуди, а? Нормално дека не можеше да се очекува којзнае шо, ама ем припеид ем поефтини, ем повеке интернет. Ја се надевам дека у блиска иднина ке стават комбо со можнос на повеке мобилни.
Вчера правев муабет со личност на прилично висока позиција во роби, ќе има пакети најрано една година од сега.
Нешто како попусти за лојални корисници на сите нивни услуги. Што се однесува на бизнис корисници, нема да има никакви поволности.

Испратено од Mi A2 Lite преку IT.mk форум апликација

kotorce

read-only
17 октомври 2016
40
24
Вчера правев муабет со личност на прилично висока позиција во роби, ќе има пакети најрано една година од сега.
Нешто како попусти за лојални корисници на сите нивни услуги. Што се однесува на бизнис корисници, нема да има никакви поволности.

Испратено од Mi A2 Lite преку IT.mk форум апликација
Mnogu cekanje edna godina za paket od site nivni uslugi
Sepak oni si znaat :)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.290
1.317
upload_2019-2-2_20-29-9.png
Го намалиле нетот во М, од 15 на 10 GB, во С додале само 1 GB. :D

upload_2019-2-2_20-32-23.png
Телеком пак сега за дупло поголема цена (М) ти нуди дупло помалку нет во однос на ТК, единствено имаш неограничени СМС. Мада треба 150 пораки да пратиш кај ТК, па пак поефтино те фаќа. :)

S

Sukhoi

Гостин
Ценовниот сегмент од 400 до 600 денари е спорен. Вип веќе неколку години уназад се труди секој човек што користи интернет(значи повеќето корисници) да ги натера да земат М тарифа зашто логично С тарифата имаше 500 мега интернет. Гледам ни сега не се потрудиле да сменат нешто, 1500 мега е малку интернет. За телеком не би коментирал, не ми е јасно на која основа бараат 1000ка за 5 гигабајти, и тоа опција family од 800 денари е многу.

Изменето од модератор:
7 март 2014
1.293
748
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Погледнете го атачментот 71365
Го намалиле нетот во М, од 15 на 10 GB, во С додале само 1 GB. :D

Погледнете го атачментот 71366
Телеком пак сега за дупло поголема цена (М) ти нуди дупло помалку нет во однос на ТК, единствено имаш неограничени СМС. Мада треба 150 пораки да пратиш кај ТК, па пак поефтино те фаќа. :)
Интернетот е намален само за нови корисници, односно за сите лојални корисници интернетот е 15 гб при обнова.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Едно прашање за ВИП. Земав кога го монтирав алармот припејд картичка од вип и набрзо ставив 1500 ден. за да има нели.

Испадна дека они си активирале некој интернет пакети од 99 денари неделно без моја согласност. Пошто не сум наместил СМС форвардинг на алармот, не сум ни знаел и сега аш нема пари. Има поента да се бунам?

Исто сакам да ги исклучам сите такви услуги и по телефон ми викаат во салон со картицата да одам, на памет не ми паѓа да откачувам кабли за да ја извадам. Регистрирана е на мое име и презиме со матичен.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Едно прашање за ВИП. Земав кога го монтирав алармот припејд картичка од вип и набрзо ставив 1500 ден. за да има нели.

Испадна дека они си активирале некој интернет пакети од 99 денари неделно без моја согласност. Пошто не сум наместил СМС форвардинг на алармот, не сум ни знаел и сега аш нема пари. Има поента да се бунам?

Исто сакам да ги исклучам сите такви услуги и по телефон ми викаат во салон со картицата да одам, на памет не ми паѓа да откачувам кабли за да ја извадам. Регистрирана е на мое име и презиме со матичен.
Зашто им е картица побогу. Се јавуеш на контакт центар викаш сакам сите пакети да ми ги исклучите, и роаминг и интернет и се што не ти треба и готово. Те идентификуваат со матичен и толку. Нар јас така напраив со 2 припејда на децава. Не ме тераа ни салон ни бутур.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Зашто им е картица побогу. Се јавуеш на контакт центар викаш сакам сите пакети да ми ги исклучите, и роаминг и интернет и се што не ти треба и готово. Те идентификуваат со матичен и толку. Нар јас така напраив со 2 припејда на децава. Не ме тераа ни салон ни бутур.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Хмм. Ќе свртам пак може на крај на смена се погодил некој...

kotorce

read-only
17 октомври 2016
40
24
Ne znam koga ke ispadne nekoja statistika da vidime kakov impakt ima startot na Telekabel
Znam deka e rano seuste...
Znaete kade moze da se proveri?

7 март 2014
1.293
748
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO

Можеш и во контакт центар а можеш и во салон. Немаш услови да се буниш бидејќи испракаат пораки дали сакате да се деактивира пакетот или да се продолжи автоматски, меѓутоа ти не си ја прочитал пошто нели е во аларм така да тоа е твоја грешка.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Можеш и во контакт центар а можеш и во салон. Немаш услови да се буниш бидејќи испракаат пораки дали сакате да се деактивира пакетот или да се продолжи автоматски, меѓутоа ти не си ја прочитал пошто нели е во аларм така да тоа е твоја грешка.

Да така е, отпосле дознав кога ставив уште една картичка нивна во мобилен. Само во нормална држава ова би требало да биде казниво со закон. Логиката вика дека ако сакаш да активираш да треба да пратиш порака а не обратно.

Да појаснам тој пакет бил автоматски активиран кога сум го активирал бројот и после продолжувал. Ни сум барал да активираат било каков пакет ни ништо.

7 март 2014
1.293
748
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Да така е, отпосле дознав кога ставив уште една картичка нивна во мобилен. Само во нормална држава ова би требало да биде казниво со закон. Логиката вика дека ако сакаш да активираш да треба да пратиш порака а не обратно.

Да појаснам тој пакет бил автоматски активиран кога сум го активирал бројот и после продолжувал. Ни сум барал да активираат било каков пакет ни ништо.
Да, до негде си во право, пакетите што се добиваат пр како промоција автоматски се продолжуваат доколку не стиснеш стоп.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Вип има промена во цените на некои телефони. Honor 8X беше 9000 во М-тарифа, а сега е 10 000. :confused:

Најпродаван телефон им е последниве 2 месеци, скоро секоја М тарифа оди со 8X. А за Нова Година се земаше за 6000 денари.

Робсо

Баниран/a
1 септември 2018
88
61

Јас ставам стотче за алармот и бројот е активен една година па пак стотче итн... Малце е замарање ама ги немаш овие проблеми.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно