Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Со обнова на договор и поставување на оптика ми донесоа нов рисивер. Од најмалите што се, со часовник. Можеби е плацебо но чинам дека сликата уште повеќе се подобри. Пофлуидно е од порано. Само што далечинското на постариот приемник ми изгледаше по премиум.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Старите мотороли се најдобри ресивери може се за некоја секунда поспори во некои работи но се најстабилни и најквалитетно изработени.
Се што е ново не го бива си има мана затоа што е правено на КИЛО и на брзина штанцано.
Моторолите се најдобри затоа што изработката на внатрешноста т.е плочата и други компоненти се каде каде подобри него новите.
Воедно МОТОРОЛА е марка не е играчка како кинез кој штанца на кило и воедно моторола има контрола на изработка 1000 пати подобра од другите ресивери.
Целата поента е што ресиверите се исти користат исти СОФТВЕР но различни се далинската и воедно некој од поновите ресивери кои се ретки се за некоја секунда побрзи но тоа не значи дека се и подобри.
Тие исто имаат мана но за тој што се разбира не е мана туку треба еднаш во денот ресет преку мени да се направи т.е да се рестартира.
Сите овие ресивери наскоро ќе ги снема и потоа нормално како секое македонче и другите нема да чинат :) .
Сликата е секаде иста на сите ресивери нема разлика , а ако мислите дека има разлика грешите затоа што телеком вака си има проблеми со сетинзи и глупости , а не па на 1 ресивер да биде подобро на еден послабо .... тотално нема никаква врска.
Се е автоматизирано кога станува збор повлекување на софтвер и пакет кој го имате техничарот треба да провери врска од рутер до ресивер т.е лан кабелот , а се друго е безпотребен коментар затоа што ако почнеме муабет да правиме за СЛИКАТА каква е тоа е сосема друг муабет.

Последна промена:

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.575
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Ако мислиш на дополнителен пакет програми, можеш да ги откажиш во секое време.

Да, на тоа мислев. Да не ме заклучат на подолга преплата, ама чим може да се откаже пример нареден месец, тоа е супер.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Да, на тоа мислев. Да не ме заклучат на подолга преплата, ама чим може да се откаже пример нареден месец, тоа е супер.
2 дена пред да истече 070122 и кажи им дека сакаш тој и тој пакет да се исклучи од следниот теквоен да не ми се наплаќа тоа ти е најсигурно разговорот се снима и тоа тоа или пак директно од апликација можеш да активираш и декативираш како што мислам.

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
Едно време можеше во вторник да вклучиш пред утакмица а во среда да исклучиш. Сега мислам е еден месец минимум

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Црногорците почнаа со воведување Magenta TV ресивери кој нудат нов интерфејс, Аndroid и нови функции.

Е сега кај нас има ресивери со Android ама не е тоа што го има во Црна Гора.

E сега на Кајгана форумот читав дека било план и кај нас да се воведе ова. Колку ова е паметно со оглед дека не е цела држава на оптика не знам, Аndroid си бара подобар интернет па макар и бежично се користел. На изглед делува одлично.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Црногорците почнаа со воведување Magenta TV ресивери кој нудат нов интерфејс, Аndroid и нови функции.

Е сега кај нас има ресивери со Android ама не е тоа што го има во Црна Гора.

E сега на Кајгана форумот читав дека било план и кај нас да се воведе ова. Колку ова е паметно со оглед дека не е цела држава на оптика не знам, Аndroid си бара подобар интернет па макар и бежично се користел. На изглед делува одлично.
Како што имав пишано во Телеком оптика темата,ке пишам и тука,во фаза тест е кај нас,ке почне да се воведува во брзо и кај нас на оптика прво,па ке видиме понатака за Вдлс.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Како што имав пишано во Телеком оптика темата,ке пишам и тука,во фаза тест е кај нас,ке почне да се воведува во брзо и кај нас на оптика прво,па ке видиме понатака за Вдлс.
А оние што немаат оптика, што се на Вдсл пробано е дали би функционирало?

Друго што ме интересира ќе ги добиваат нови корисници или ќе имаат можност оние кој може да ги користат да го променат ресиверот?

Глупо е ако не се убрза со оптикава. Редно е да не префрлат сите на оптика, мислам доста е веќе од ВДСЛ. Дај да мрднемд напред а не да тапкаме во место.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
А оние што немаат оптика, што се на Вдсл пробано е дали би функционирало?

Друго што ме интересира ќе ги добиваат нови корисници или ќе имаат можност оние кој може да ги користат да го променат ресиверот?

Глупо е ако не се убрза со оптикава. Редно е да не префрлат сите на оптика, мислам доста е веќе од ВДСЛ. Дај да мрднемд напред а не да тапкаме во место.
Се тестира сеуште,првично ке биде на оптика,а ако работи без проблем на Вдсл секако и на оваа технологија ке се користат,сепак сеуште све е тест фаза.

Ке имаат можност сите корисници кои можат да ја користат новата платформа да променат ресивер.

За убрзување на оптиката не би можел никакво инфо да дадам.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Далеку сме од оптичка покриеност секаде. Населби на 2-3-5 км од центар немаат абер за оптика со години.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.603
1.764
Се надевам ако воведат на Вдсл, ќе направат да влечи телевизијата од линијата каде што има можност, а не од интернетот што е вклучен во пакетот, сега имам пакет 50/10, а линијата има можност за 100/45 и наместо да влече од тие екстра headway што ги има, како што е на оптика, тој си влечи од интернетот што ми е вклучен и си намалува брзина.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Како и да е Android е одлична опција затоа што нуди повеќе опции од типот на cast, повеќе апликации како Spotify, Youtube, Netflix, да може ако има опција да се приклучи маус и татстатура да се користи и за преглед на веб страни..

Доколку се успее користење Magenta tv на Вдсл би било фер да се направи секој кој сака промена на старите ресивери со овие новите да си го направи тоа бесплатно некоја акција да има па така побрзо Телеком би ја направила миграцијата од МaxTV во Magenta TV.

Последна промена:
18 септември 2020
926
865
Македонија
Како и да е Android е одлична опција затоа што нуди повеќе опции од типот на cast, повеќе апликации како Spotify, Youtube, Netflix, да може ако има опција да се приклучи маус и татстатура да се користи и за преглед на веб страни..

Доколку се успее користење Magenta tv на Вдсл би било фер да се направи секој кој сака промена на старите ресивери со овие новите да си го направи тоа бесплатно некоја акција да има па така побрзо Телеком би ја направила миграцијата од МaxTV во Magenta TV.
И убавезно да ви се напомене дека после замената нема враќање на Max TV ресиверите, туку ќе си ја користите новата платоформа со андроид систем и заради тоа имајте го ова на ум. Многу повеќе придобивки ќе имате заради оваа нова платформа која кога ќе излезе уште првиот ден можат да се приклучат корисниците на оптика.
Ќе видеме понатаму за Vdsl дали че успејат нешто.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.284
1.315
И убавезно да ви се напомене дека после замената нема враќање на Max TV ресиверите, туку ќе си ја користите новата платоформа со андроид систем и заради тоа имајте го ова на ум. Многу повеќе придобивки ќе имате заради оваа нова платформа која кога ќе излезе уште првиот ден можат да се приклучат корисниците на оптика.
Ќе видеме понатаму за Vdsl дали че успејат нешто.
А зошто би се враќал? Пак велам, придобивки освен смарт тв да ми стане ТВ-то кој веќе ми е не ми е некоја придобивка. Само стварно се надевам дека ќе има конечно поголемо подбрување на сликата. Друго прашање, снимање ќе има на новиве? Бидејќи гледам се доста компактни па дали воопшто имаат ХДД во нив?

18 септември 2020
926
865
Македонија
А зошто би се враќал? Пак велам, придобивки освен смарт тв да ми стане ТВ-то кој веќе ми е не ми е некоја придобивка. Само стварно се надевам дека ќе има конечно поголемо подбрување на сликата. Друго прашање, снимање ќе има на новиве? Бидејќи гледам се доста компактни па дали воопшто имаат ХДД во нив?
Работат на принцип како A1 xplore TV т.е. внатрешно софтверски има вградено да имате можност да снимате до 20 часа, премотувате, видеотека и сите интерактивни функционалности. Нема Хард диск.
Како корисник на андроид тв бокс можам да ви кажам дека беспрекорно може да работи секоја апликација, HD или дури 4К видео и тв да гледате без никаков проблем, ама сето тоа зависи од интернетот. Youtube, HBO MAX, Gley и останати апликации без проблем се следат, но нема да можете да пренесете снимена содржина надвор од уредот.
Исто така имате можност да приклучите и антена доколку одете во викендица за да гледате телевизија т.е. македонските национални канали.

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
Кој модел е тој Андроид бокс? Го има кај чичко Аљи? Без МаксТВ 720p HD растеризираните канали, се разбира

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Колку време му треба да ги активираат тв пакетите? Вчера потшишав договор магента 1м, еден од тв пакетите е акитвен, а другиот не е. На апликација не можам да ги додам тие услуги само 2та броја ми се додаени. Немам сметка дониено, со конто број е додавањето.
Од техничка подршка рекоја 24 до 48 саати требало за активација...

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Па сега сите кој купиле или ќе купуваат нов телевизор им е со смарт и интернет приклучок.

Единствено не секој купува телевизор со Android/Google tv оперативен систем.

Интересното е што со новата услуга ресивери со Android ако се биде како што се планира ќе се добие подобар квалитет на слика HD и најверојатно поголема можност за снимање, можност за повеќе тв канали во HD, можност за Телеком ако сака да смислува повеќе апликации кој би функционирале на Android ресиверите како пример апликација со видеотека..

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Eдно нешто заборавив да пишам а убеден сум дека така ќе биде. Во Android МagentaTV ресиверите кој ќе бидат пуштени во видеотека ќе ги тргнат HBO OD, Pickbox, Gley.. бидејќи тие веќе имаат апликации за Android па така да нема потреба Телеком да има во видеотеката со многу такви на дополнителна претплата фолдерчиња додатни видеотеки. Ќе си инсталира кој сака посебно апликација HBO Max, Gley, Pickbox бидејќи секоја услуга таква си има претплата преку оператор. Ќе нема потреба да се дуплираат работи.

Според мене најдобро е и Телеком да направат своја апликација видеотека како сега што имаат МaxTV видеотека ама да си биде во посебна апликација инсталирана во самиот ресивер.

Исто така доколку не направат забрана за некој апликации инсталирање ќе може да се инсталира Kodi, Stremio, IPTV плеери па со помош на нив да се гледа нелегално филмови, серии и тв канали. Се зависи колку ресиверот ќе има РАМ меморија и меморија за инсталирање се и сешто.

Што значи ќе добијат повеќе опции оние кој имаат низок буџет бренд на телевизори смарт или воопшто немаат купено Аndroid бокс ресивери.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно