CBB_6
BBC
- 9 декември 2016
- 361
- 1.124
појди сам подигни си ја попаметно, додека не ја изгубиле
Јесте, да не бев 180 км. од 1008 ќе си ја земев.
Ај се надевам ќе ја препратат кон 7005 па да свршиме работа.
појди сам подигни си ја попаметно, додека не ја изгубиле
Во Македонија е. пратките кои слетале на 13 Ноем 2025, сеуште не се скенирани и обработени од царина. USPS дава точни податоци до Македонија. Авионот слетал на 13 Ноем на скопскиот аеродром со пратки за Македонија, дали тоа се вреќи или палети, сеедноспоред првава слика не е во македонија уште
Ја иам една на "nedostasuva faktura" уште од 2ри Декември....да праќам мејл има поента или да чекам писмо?
Има некој пример од мејл шо се треа да се прати/пише?
Царинска управа најдоле ти е мејлот, ко што пиша Рон, доказ што си платил, од нарачката и од трансакцијата од картичкатат. Пази само сем слика и пдф друго не отвараат.Ја иам една на "nedostasuva faktura" уште од 2ри Декември....да праќам мејл има поента или да чекам писмо?
Има некој пример од мејл шо се треа да се прати/пише?
Иди до главна пошта и барај ја пратката таму. Поштарот или немал време да ја достави или го мрзело.Погледнете го атачментот 156758
Мене од 13.11 до 10.12. Деновиве се врти меѓу ова остаток, втора достава
Имам пратка што патуваше 9 дена до МК, а стои еве 15ти ден на царина, па ништо чудно.Дали ради црниот петок, чудно ми е да не може да стигне до Македонија пратка скоро 20+ денови. CD903671415NL
Дали ради црниот петок, чудно ми е да не може да стигне до Македонија пратка скоро 20+ денови. CD903671415NL
Не ми е да бидам на секое лонче, поклопче, ама иста ситуација ме задеси пред месец со пакет од Јапонија. Ништо три месеци, еден маил до јапонска пошта и следниот ден пакетот беше доставен. Изгледа на нашиве им треба "поттик". Да не чекаат поткуп или нешто слично?еве дечки, ова постојано се случува. илегално отворена пратка и роварено по неа, па напикани работите назад и пуштено за достава.
оваа пратка е од постот погоре.
USPS Priority Mail International. демек 10 работни дена до достава.
USPS пуштена 7 Ноем 2025, на Аеродромот во Скопје пристигната 13 Ноем 2025 или 6 дена, USPS завршиле работа.
е сега во МКД до 10 Декември необработена од царина.
на 11 Декември пишувам email на 5-6 одговорни во Македонска Царина, а во исто време и отварам барање за истрага во USPS.
никаков одговор од царина/пошта во МКД, НО наредниот ден на 12 Дек пратката е скенирана на прием царина и на 17 Дек доставена или околу 40 дена за процедура која би требало да трае максимум 15 дена.
Пратката е доставена отворена и незапечатена, нема царинска проверка селотејп, нема наплата за царинска проверка.
USPS ме удостои со одговор на email и ми се јавија на телефон. од Македонија, овие паразитиве ништо.
на USPS и укажав дека пратката стои необработена и нескенирана на царина скоро 5 недели. Пишав и на агенција за пошти, но и тие се бескорисни. нема одговорност, нема подобрување. патетика
чекаат на стап и добро мскањеНе ми е да бидам на секое лонче, поклопче, ама иста ситуација ме задеси пред месец со пакет од Јапонија. Ништо три месеци, еден маил до јапонска пошта и следниот ден пакетот беше доставен. Изгледа на нашиве им треба "поттик". Да не чекаат поткуп или нешто слично?
Ако си сигурен дека ќе ја царинат, прати им на меилот на царина ciposta или како беше доказ за платена сума за да ја испроцесираат, инаку ќе чекаш да им текне да ти пратат писмо по пошта со барање за точната сума.Од 17.11 на царина RE050019234NL
Ви стоеле на царина толку? Можам да направам нешто или да си чекам.
праќаш скрин од смс што си платил порака од банка, фактурата од Али и скрин од нарачката. Тоа ти е единствена опција, или лично да појдеш да им ги оставиш таму.
не сфаќам шо треба да е фактура од али, во Order details од нарачката тоа доволно е?Царинска управа најдоле ти е мејлот, ко што пиша Рон, доказ што си платил, од нарачката и од трансакцијата од картичкатат. Пази само сем слика и пдф друго не отвараат.
anyting works .. слика кај што се гледа на кој се праќа, колку кошта и што е. Треба да е доволно да, ја немам праќано нешто друго.не сфаќам шо треба да е фактура од али, во Order details од нарачката тоа доволно е?
напраив скриншот од:
- order details кај шо се гледа производот и колку е платено
- тракинг кај шо се гледа производот и бројот на нарачката
- скриншот од пораката од нлб колку пари ми земале
- скриншот од нлб мклик “детали на трансакцијата“ кај шо се гледа колку е платено и на кого
ова доволно е или нешо пропуштам? (фактура од али?)
не сфаќам шо треба да е фактура од али, во Order details од нарачката тоа доволно е?
напраив скриншот од:
- скриншот од нлб мклик “детали на трансакцијата“ кај шо се гледа колку е платено и на кого
Јас сум праќал од банка трансакцијата.не сфаќам шо треба да е фактура од али, во Order details од нарачката тоа доволно е?
напраив скриншот од:
Стави ли тракинг број во сабџект или во пораката? Да можат copy-paste да направат...не сфаќам шо треба да е фактура од али, во Order details од нарачката тоа доволно е?
напраив скриншот од:
јпг пратив...anyting works .. слика кај што се гледа на кој се праќа, колку кошта и што е. Треба да е доволно да, ја немам праќано нешто друго.
Само пази, најдобро конвертај ги ситте слики у пдф ил ко јпг. За други формати нема да отворат да си знаеш.
неам вакво може пошо не е completed сеуште, напраив скриншот кај што се гледа ова и цената долеима на некои производи дава фактура кога ќе отвориш order details. Обично е горе копчето да ја симнеш фактурата, пишува Receipt. Но на некои нарачки нема фактура па мора само скрин од нарачката да пратиш.
Погледнете го атачментот 156898
извадив таква од мклик и ја стаив и тааЈас сум праќал од банка трансакцијата.
да и во сабџект и во пораката, и тракинг број и тој нивниот број од царинаСтави ли тракинг број во сабџект или во пораката? Да можат copy-paste да направат...
јпг пратив...
неам вакво може пошо не е completed сеуште, напраив скриншот кај што се гледа ова и цената доле
извадив таква од мклик и ја стаив и таа
да и во сабџект и во пораката, и тракинг број и тој нивниот број од царина
Сега чекам нешо повратно? Мејл или пошта?
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден