Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    721

aleksr

read-only
14 декември 2015
28
14
За жал, нервозата кај тебе е преголема, за логично да размислуваш.

Не си ја прочитал мојата претходна порака, или не ти одговара тоа што сум го напишал.
1. Зошто се нервираш за евтина пратка? Зошто го оптеретуваш аудиториумот за евтина пратка?
2. Те советував: „Одмори, концентрирај се, биди љубезен, јави им се на телефонскиот број, прашај каква е постапката за да поднесеш писмен приговор за квалитетот на услугата или за непристигната пратка или како се карактеризира твојата жалба.“ - Не си го сторил тоа. Во ред - твој проблем е дали ќе ги послушаш советите. Очекуваш некој на форумов да ти го реши проблемот?
3. Никаков заклучок не сум донел, ти дадов совет да не се нервираш за $20. Да си зачуваш здравје.
4. Не читам мисли. Пишува во оригиналната порака пратка во еднина. Сега ја шириш приказната на три пратки.
5. Имам направено 200+ порачки по интернет во последниве 10 години и сите, ама баш сите имаат пристигнато кај мене дома, во Скопје, во населба Карпош. И Македонија е европска земја.
5. Прочитај ги пораките од твојата оригинална порака. Јас нема повеќе да ти одговарам, ниту советувам, очекувам да пораснеш и да почнеш сам да си ги решаваш проблемите.
Што има врска за колку пратки се работи? Прашањето беше како се поднесува рекламација. Што е важно дали е за една или за повеќе пратки рекламацијата? Сакав да ти посочам дека до сега нон-стоп не ми стигаат пратки и дека моментално имам плус уште две кои ми фалат.

Тебе ако ти е такво искуството, не значи дека кај сите исто е. Види ја горе анкетата. Гледаш дека 43% одговориле дека не се задоволни од поштата? Ти кажав, нема што да се објаснуваме, дали чини поштата или не. Прочитај си по форуми, по медиуми, да видиш колку се задоволни луѓето.

Ти биди си задоволен. Има други луѓе кои не се и не им наметнувај мислења.

И не ти е тебе работа да пратиш кој колку бил нервозен и да правиш психолошки анализи на луѓето. Ако помагаш, помагај. Одговори на тоа што прашал некој. Не гледаш дека твоите коментари се уште поневротични?

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.154
556
Погледнете го атачментот 61987

Порачано е на 01.01.2018, сеуште нема ништо.
Ти ептен брзаш.Кај мене купена пратка на 16 декември дури на 2 Февруари стигнала во Прага додека онаа што е купена на 27 декември пристигнала на 16 Јануари исто во Прага.И двете уште ги чекам а македонска пошта нема информации дали двете пратки уште се во Прага или си одмараат на царина.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Тоа е државна како и нашата чим испраќаат низ Европа брзината е таа, во просек 5-6 дена додека стигне. Да испратите нешто од тука во обратен правец за исто толку време би требало да стаса.

Не би рекол со Шпанската пошта 25 дена чекам веќе, иако е одма испратена од продавачот.
Туку ме интересира дали UK имаат и некоја друга пошта освен Royal Meil. Нарачав една пратка од Шпанија ама изгледа ќе си касни па сакам истата да ја земам од Ук. Но незнам дали ќе оди преку ројал или некоја друга нивна спора пошта?

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Кралската пошта е организирана да биде брза према (од и до) местата каде владее кралицата. (Ве чуди брзината на поштата на Хонг Конг? Кога кралицата го врати Хонг Конг на кинезите?) Се друго е случајност...

Сум нарачувал и од хонг конг поштата. Никогаш не било пократко од 10 дена

Martinovski

lurker
4 октомври 2011
684
273
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit
Еве да ја земам за пример последната изгубена пратка. Значи му ставаат бројче за пратење, го гледам статусот на страницата на поштата, кажува дека е стигната во Скопје, па дека е стигната во поштата во Битола, па дека испорачана, но на крајот мене не ми стигнува. Е сега објасни ми ти што се случило со пратката. Како тоа се губат пратките? Како е таа работа можна? Еве да речеме им залутала некаде во поштата во Битола (по бироа, по шкафчиња, паднала на земја или не знам што). Кога тогаш, сигурно некој вработен ќе ја најди, ќе ја види. На неа има име, презиме, адреса, па по тие податоци, нормално пратката треба да биде процесирана и на крајот да стигне кај што треба. Ај да е една можеби ќе залута и ќе се заборави некако, но како илјадници, ако не и милиони пратки во Македонија не стигаат и се губат? Види ги форумите, секој втор се жали дека му фали пратка, колку пати се пишувало/зборувало по медиумите. Нема ни потреба повеќе да се објаснуваме. Се знае како одат тие работи.

Другар се што треба да направиш е да одиш во поштата, па пиши на македонска пошта страната во колку точно часот пратката е „испорачана“, мора да ја поминат на компјутер за да е така, прашај таму кој ја има земено во твое име пратката, мора некој да се има потпишано мислам, дали поштарот ги оставал негде, па кој е поштар види прашај го него, за-ангажирај се :)

bons

hello world
9 април 2007
242
67
Јас да споделам позитивно искуство со пошта, поради некои причини ливчето за пратката не стигна до мене (можно и да го земал некој од сандаче), а немав тракинг бројче, но од поштата во Карпош ми се јавија да ми кажат дека има пратка која што подолго време стои кај нив да појдам и да си ја подигнам, секоја чест за ажурноста. Мој совет е да оставате контакт број кога ги внесувате деталите за адреса при нарачката, до сега ме контактирале и од пошта но и самиот поштар во случај кога не ме нашол дома.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Вчера (26.02.2018) ми стига картонче за подигање на пратка со рок од 5 дена , а рокот тече од 13.02.2018 !!!

Идам у пошта и нормално пратката е вратена, и што е најважно не е прв пат, петти (5) пат ми се случува, џабе и жалење и идење кај тоа неписмените контролори.....

Му се случува на некој друг ваква работа или само мене ме д*пат овие од пошта?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Поштарот ти е lazy ass.

А ќе знаеш дали е дубара ако ги прашаш испраќачите дали им стигнале вратените пратки.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Поштарот ти е lazy ass.

А ќе знаеш дали е дубара ако ги прашаш испраќачите дали им стигнале вратените пратки.

Еве на долго и широко се објаснувам со пошта денес. Дебилите пишале картонче, а не го доставиле, па уште ми вика подигната ти е пратката од кај нас.... АЛОООО

НЕ е до поштарот, имав иста ситуација пред година дена кога раководителот пишал картонче, а поштарот бил на одмор и стигна после 3 недели картончето. Него и оние агенција за пошти си чешаат мадиња само... вика можеме само препорака да им дадеме.... АЛООО за препорака можам и јас да им дадам да праќаат СМС наместо картончиња у 2018год. не им требаат 50 души на трошок на буџет за препорака да им дадат!

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Вчера (26.02.2018) ми стига картонче за подигање на пратка со рок од 5 дена , а рокот тече од 13.02.2018 !!!

Идам у пошта и нормално пратката е вратена, и што е најважно не е прв пат, петти (5) пат ми се случува, џабе и жалење и идење кај тоа неписмените контролори.....

Му се случува на некој друг ваква работа или само мене ме д*пат овие од пошта?

Едино оди порасцркај им се, незнам стварно јас никогаш не сум имал ваков проблем секогаш на време ми ги доставува мојот поштар од локалната пошта.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
@damil Не си ни прв ни последен, таман ќе се стегнат, ќе ги пофалам и пак по старо.

Запазете ја епопејата подолу, обрнете внимание на статусите и датите. Картончиња наводно стигале, поштарот наводно доаѓал, а јас добив само едно, на 9ти. Поштенското сандаче е затворено и не може никој да го украде картончето, а мојот поштар важи за еден од подобрите.
Epopeja so Makedonski posti.JPG

Стварно не ми треба поштар нека пратат СМС, дојдете утре во пошта имате пратка и нека си зимаат плата на раат. Кај ја храниме цела држава, ќе издржиме за уште една институција.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Јас 3 пати порачав во Скопје, 3 пати ништо не стигна. Од тогаш наваму си порачувам дома кај моите у Неготино, 50+/50+ delivered

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
Дали кај нас постои опција да се изнајми поштенско сандаче (P.O. Box)?

15 септември 2012
1.157
1.299
Да може и се вика П.Фах.

За да ја добиеш таа услуга, треба да одиш во поштата во Ѓорче Петров и да склучиш договор.
Мене така ми кажаа пред неколку години кога се распрашував за таа услуга...
Како е регулирано во другите градови, незнам. Претпоставувам дека треба да склучиш договор во Регионалниот центар или како го они тоа викаат...

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.405
1.639
Post-restant мислам дека беше поимо за да имаш такво поштенско сандaче и да ти стигаат таму пратки/писма..

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Поштарот на мојов реон и покрај тоа што ми се жали дека пратките од Алиекспрес многу проблеми му прават во текот на работниот ден за носење ги носи без проблем, и од кога е тој на служба пратка ми се нема вратено или изгубено. :)
Покрај тоа скоро секој ден ги проверувам онлајн и кога ќе видам дека е пристигната одма наредниот ден поштаров се црта пред врата, нема промашување. :p
Е сега кога се поголеми пратките си ги зимам од пошта, ама пази нема картончиња и такви работи туку ми стига вајбер порака со слика на пратката од некој од вработените од поштата во Чаир. :cool:
Е не ќе се зезаме, па 2018 сме бе какви картони какви бакрачи. :D

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Денес ми стигна пратка од Алиекспрес нормално ја очекував ама воопшто не ја покажува/ше на сајтот на Македонска пошта дека пристигнала.
Значи прв пат нешто да пристигне, а да го нема официјално да неможе да се пронајде во "Следење пратки" од кога направија секоја пратка па макар и без тракинг да се покажува кога ќе влезе во нашава држава.
Може мал ситен пропуст на Македонска пошта, ама битно дека пратките стигаат на правото место. :)

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.802
youtu.be
@igor_igor
А имаше ли МК тракинг бројче?

Имав ваква случка, нашиве имаа залепено МК бројче а во системот не го пронаоѓаше, веројатно не го минале на баркод.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Да најверојатно не го поминале на баркод, затоа што на самото пакетче има МК тракинг бројче кое што не се покажува онлајн на нивниот сајт.
Се си е во ред, само што јас неможев да го видам дека доаѓа во системот за "рано предупредување од проектили", просто ме изненади. :D
Пошо во моментов имам 14 пратки од Алиекспрес што ги очекувам и после секое станување од кревет телефонот во рака и по една проверка дневно онака опуштено. :p

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260
...
Се си е во ред, само што јас неможев да го видам дека доаѓа во системот за "рано предупредување од проектили", просто ме изненади. :D
Пошо во моментов имам 14 пратки од Алиекспрес што ги очекувам и после секое станување од кревет телефонот во рака и по една проверка дневно онака опуштено. :p

Имав слично искуство со пратката од GearBest кој не ти дава баркод бројче од пратката па неможи да се прати во системот на "Пошта"

А за да не се мачиш со проверка на секоја пратка поединечно, инсталирај си "TrackChecker Mobile" го има на плејстор и апстор (портокалева икона со лупа и пакетче во неа)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв