Enis-Phantom
hello world
Скоро цел живот сум возел без апдејти па никому ништо и сум немал проблеми - што му е грозното?Windows OS без Microsoft Update.... уффф грозотии, кожа ми се наежи.
Скоро цел живот сум возел без апдејти па никому ништо и сум немал проблеми - што му е грозното?Windows OS без Microsoft Update.... уффф грозотии, кожа ми се наежи.
Скоро цел живот сум возел без апдејти па никому ништо и сум немал проблеми - што му е грозното?
Под цел живот возење без апдејти претпоставувам мислиш на икспе ( пошо 8ца пред 3 год искочи) и освен интермец и нешо канцелариско друго немаш работено, рачунајќи дека сите пачови (апдејти) се извадени поради некои ерори при работа со апликации (па дури и обично сурфање и куцање).Скоро цел живот сум возел без апдејти па никому ништо и сум немал проблеми - што му е грозното?
Не да сум ги чекал, ја многу сум ги сакал. :kiss:Не ги имат чекано цела ноќ да завршат...
Цел живот мислам на икс пе; 7 ; 8 ; 8.1 - за 10ка не зборам не сум ја ставил сеуште - пробано работа со кад (сурфање и игри е смешка да се спомне) фотошоп и ред други - повторно ќе кажам без проблем незнам можно сум среќајлија не велам не ги ставајте вие си знаете не солам памет на никој но мое лично искуство со апдејти било негативно(чекања, кочења успорување драстично на системот и ред реда). Те молам не ме сваќај погрешно(ова важи за сите) само те прашав што му е грозното ништо повеќе - peace be to youПод цел живот возење без апдејти претпоставувам мислиш на икспе ( пошо 8ца пред 3 год искочи) и освен интермец и нешо канцелариско друго немаш работено, рачунајќи дека сите пачови (апдејти) се извадени поради некои ерори при работа со апликации (па дури и обично сурфање и куцање).
Може ќе има нешо као подверзии (Windows 10 En Fa Pen, Windows 10 Rollplast, Windows 10 Prospera) со вклучени апдејтиАми сеа со win 10 и така ке биде последен windows по 5 години кога ке треба да го инсталираш и гледаш 1500 апдејти чекаат да се инсталираат![]()
И ја така мислам како кај windows 8.1 upadate 1,2,3Може ќе има нешо као подверзии (Windows 10 En Fa Pen, Windows 10 Rollplast, Windows 10 Prospera) со вклучени апдејти![]()
Нема погрешни сваќања уживајЦел живот мислам на икс пе; 7 ; 8 ; 8.1 - за 10ка не зборам не сум ја ставил сеуште - пробано работа со кад (сурфање и игри е смешка да се спомне) фотошоп и ред други - повторно ќе кажам без проблем незнам можно сум среќајлија не велам не ги ставајте вие си знаете не солам памет на никој но мое лично искуство со апдејти било негативно(чекања, кочења успорување драстично на системот и ред реда). Те молам не ме сваќај погрешно(ова важи за сите) само те прашав што му е грозното ништо повеќе - peace be to you![]()
Генерално Windows Updates одсекогаш предизвикувале проблеми на компјутерите, за разлика од OSX каде што тоj дел е баш фино среден.
Да си ми жив, здрав, прав итн....Го прочитав само овој дел од постот и толку. Нема потреба за повеќе.
Ова сигурно не го пишуваш од искуство затоа што е сосем неточно.
Windows прави проблем со апдејти само во теорија. Во овие 20 години искуство со Windows и неброено компјутери ама баш ниту еднаш не ми се случило да имам било каков проблем со windows после апдејтирање. Згора на тоа, моја редовна пракса е апдејтите да се инсталираат секогаш и без исклучок.
Еве ова да ти било фиктивен проблем. Скоро 5 гига РАМ за ужинка ги изеде Windows UpdateПогледнете го атачментот 31072
Не си бил умен.@Astro @Bazinga "Windows прави проблем со апдејти само во теорија"
Значи ова не е теоретски проблем на јадење што е можно повеќе рам при апдејтирање. Додека се апдејтира јас буквално неможам да работам затоа што сите можни ресурси и приоритети одат кај апдејтот. Што qr му требаат 5 гига на Windows Update?
@Astro @Bazinga "Windows прави проблем со апдејти само во теорија"
Значи ова не е теоретски проблем на јадење што е можно повеќе рам при апдејтирање. Додека се апдејтира јас буквално неможам да работам затоа што сите можни ресурси и приоритети одат кај апдејтот. Што qr му требаат 5 гига на Windows Update?
Ај купи си SSD како и секој друг добар компјутерџија и не се замарај веќе со вакви работи.
Хаха, абе каков компјутерски ентузијаста си ти при ваков mind-set?
Па кој ти рече да работиш додека трае апдејт?
Ќе си купиш SSD и повеќе недостатокот на RAM нема да те интересира
Amen brother
На крај краева убаво ги опишав моите проблеми со апдејтите и целта на темата беше да дадам инструкции за доколку некој сака да ги тргне сите инсталирани апдејти поради проблеми што се јавиле од истите - проблеми со драјвери, BSOD, успорување при бутирање и сл.
Вие така малце намќори ми изгледате или ве мрзи да стиснете на линкчето под мојот аватар да видете дека уствари сум имал SSD и 12 гига рам? Не ми е јасно зашто уствари цело време праете бош муабети и дискутирате по некои ваши сваќања? Дај не бидете тролови за џабе и влезете у дискусија само ако сте за дискусија.
На крај краева убаво ги опишав моите проблеми со апдејтите и целта на темата беше да дадам инструкции за доколку некој сака да ги тргне сите инсталирани апдејти поради проблеми што се јавиле од истите - проблеми со драјвери, BSOD, успорување при бутирање и сл.
Може клуч.
Бесплатна достава
EXTRALINK HEALTHY ACUPRESSION MAT BLACK 65X40
770,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден