Еве мене у пракса што ми се случи. Банана Уникорн,америчка рецепта за 30мл. Јас ја модифицирав минимално со само + банана кастрд 2% и рецептата ми е една од фаворитите што ја имам во секое време бар 50мл. Главното: америве ја даваат за 30мл. Со тек на време ми стана тужна,јака...и пробав со тој процент на ароми дојдов до 80мл перфектна течност што е 100% иста на вкус,мирис и добра за парење,без ништо да се изгуби а е одлична. Ете до кај идат америве. Тоа што го миксаат за 30мл перфектно и нормално доаѓа во 80мл,+50 мл база на нивната рецепта. Значи по 5ти-6ти пат ми се случува ова со амерички рецепт. Они се трујат со арома, екстремно и претерано.Се согласувам со @krema
Бар две или три тест шишенца од 5-10.мл со различен процент за да се најде процентот кој ти е по кеиф![]()
Што се однесува до 20-25-30% арома кај Америте,
Од мое досегашно искуство/тестирање сѕм дошол до заклучок дека преголем процент на арома ИТЕКАКО го мутира вкусот, што значи, голем процент на ароми не е =(еднакво) на јака/потентна арома и јак вкус кај крајниот микс/резултат.
(сум пробал 3 или 4 рецепти со 25% арома и повеќе, и не ги бендисав воопшто за жал)
Лично,
Рецепти во кои има микс ароми од Capella/TPA/FlaworWest/Lorrann ,
најдобри/навкусни рецепти ми се тие каде што процентот е од 12% до 16.5%
Рецепти во кои има микс ароми од FlavourArt /Capella/TPA/FlavourWest,
Највкусни/најдобри ми се тие каде што процентот на ароми е 9%-11%.
На пример FlavourArt ForestMix (Fruits) и Pear многу добро ги подигаат/појачуваат Овошните ароми како јагода од Capella/TPA.
Како и да е, сите сме различни со различен вкус,нормално би било тоа што на сите разлилен процент ни одговара исто како што различни ароми различно ги доживуваме .
Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Неможе! :hay:фала @Gajche-X и @MikickoHC
Инаку, дали може да се направи поделба на арома-грејачи и облак-грејачи? Чисто да си имаме предвид со каква жица да правиме грејачи или какви готови грејачи да набавиме!
Puff![]()

@kremaфала @Gajche-X и @MikickoHC
Инаку, дали може да се направи поделба на арома-грејачи и облак-грејачи? Чисто да си имаме предвид со каква жица да правиме грејачи или какви готови грејачи да набавиме!
Puff![]()
А у ствари се истите батерии, прочитав во коментарите на нкон за HG2 со текст едно мислење дека не е оригинал.
FAKE Review by I am
Это не оригинал - на термоусадке ошибка в надписи, надпись не выбитана на металле ка должно быть! (Posted on 09-05-17)
Тотално си во право, кога сме сведени на единствена продавница од каде што може да набавуваме батерии за нашите потреби, нкон е и повеќе од „доверба“Дополнително, ако немаме доверба во НКон, во кого би имале?
Има.Дали има некој кој продава готови течности...
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Brown Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M3
16.460,00 ден
MONITOR 14,5" CORSAIR XENEON EDGE PORTABLE, LCD, 2560 x 720, HDMI, USB-C DP, Black, CC-9011306-WW
16.680,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден