Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Со среќа и намалете деца со тие провокации да не не` забранат. :)

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
Прашање: Дали има некој само дек за вапоресо гемини 22мм за продажба? Изгледа од жешкото едно од штравчината за намотката се имаат толку вжештено ни се вади ни се стега. Или некој предлог чаре? Пробав во оптика, џомити имале алати за вакви мали штрафчина, не ми завршија работа..

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Дек или база? Колку што знам (а не знам многу) не се вади декот од базата.

4315900-12.jpg

Веројатно е изглодано шрафчето или дупката/навојот за него. Ќе ти кажев да го обмоташ со алуминиумска фолија за да фати, но овде се големи струи и веројатно ќе ја стопат. Можеби поголемо шрафче насила да се зашрафи, но не знам колку ќе држи. Тоа требало/можел оптичарот да проба да го направи.

Разбира се, ќе провериш дали е до шрафчето или до дупката така што ќе го менуваш шрафчето во друга дупка.

Ако е само една дупка, ќе правиш дуал коил со двете ногички во другата дупка - таа под/над неа.

Ако не се вади шрафчето, ќе пробуваш полека и стрпливо со тенок алат (најмало шрафцигерче) да го туркаш/вртиш во дупката (од страна, не во дупката за шрафење) додека не излезе врвот доволно да може да се фати со пинцета или клешти. Притисок од едната страна + влечење и вртење од другата страна мора да го извадат ако е изглодано.

Последна промена:

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Со среќа и намалете деца со тие провокации да не не` забранат. :)
На кратко апропо коментарот на Метузалем да напоменеме, а со цел да не го заборавиме непишаниот кодекс на однесување кога парееме, вејпаме, клаучејсаме, итн.

1. Не користи електронска цигара каде што порано кога немало забрани за пушење, сепак не се пушело.
2. (...)
3. (...)
4. Не им дувај на луѓе у фаца.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Дек или база? Колку што знам (а не знам многу) не се вади декот од базата.

4315900-12.jpg

Веројатно е изглодано шрафчето или дупката/навојот за него. Ќе ти кажев да го обмоташ со алуминиумска фолија за да фати, но овде се големи струи и веројатно ќе ја стопат. Можеби поголемо шрафче насила да се зашрафи, но не знам колку ќе држи. Тоа требало/можел оптичарот да проба да го направи.

Разбира се, ќе провериш дали е до шрафчето или до дупката така што ќе го менуваш шрафчето во друга дупка.

Ако е само една дупка, ќе правиш дуал коил со двете ногички во другата дупка - таа под/над неа.

Ако не се вади шрафчето, ќе пробуваш полека и стрпливо со тенок алат (најмало шрафцигерче) да го туркаш/вртиш во дупката (од страна, не во дупката за шрафење) додека не излезе врвот доволно да може да се фати со пинцета или клешти. Притисок од едната страна + влечење и вртење од другата страна мора да го извадат ако е изглодано.
Пријателе,да беше во СК ке го средевме. Побарај некој Бравар ке ти го направи. Тоа е проблемот со овие декови. Ке ти го оправи навојот или ако е оштетен ќе ти нареже нов

Sent from my C6603 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Алат на годината by @Metuzalem

Ако сметаме дека ова го купив во 2015, тогаш за оваа година ако некој ме праша (а зошто би ме прашал, ама ај) кој ми е омилен алат, дефинитивно би го номинирал следното (иако ги имам само неколку часа):

Нарезници за 510 конектор

(1 и 2 - не знам како се викаат точно, дали надворешна и внатрешна или некако поинаку, на англиски се Tap and Die).

Димензијата на 510 конекторот е М7 х 0,5 (7 мм дебелина на шрафот, 0,5 мм чекор меѓу навоите) и релативно ретко се наоѓа. Отпрвин долго време барав таков шраф за мерењата за ДНА, но многу се скапи, а обичен М7 шраф не може да се најде ни за лек, на скоро сите места со шрафови го скокаат М7 (одат М5, М6, М8) или М7-ките се со чекор од 1 мм (најчесто делови за мотоцикл). Ќе жртвував некој конектор (база) од дрипер или адаптер / ладилник (да го исполнам со калај), но не бев сигурен како ќе се однесува при високи струи/загревање и дали ќе ми се растопи во конекторот.

И кога сосема случајно ги најдов овие, ги зедов без размислување. Првичната идеја беше да нарежам шраф, но и бакарни прачки не можат да се најдат со таа димензија (7 мм дебелина), кажувајте ако има некаде, но гледам дека сосема добро ќе послужи и самата нарезница (Tap). Ако не, ќе пробував со некој подебел шраф - ќе му ги истурпијав навоите, па ќе нарежев.

Kuqt2cF.png

А зошто сум толку воодушевен? Па, од утрово кога стигнаа ги поминувам сите конектори на атомизери и модови што ќе ми дојдат под рака и дефинитивно полесно/помазно се вртат. Се плашев дека ќе ги упропастам, но не ми изгледа така - се` си работи многу убаво. Кај некои треба повеќе запнување, кај некои помалку, но откако ќе помине, супермазно се навртува.

Сега веќе сакам и рачки да им купам, иако нема потреба.

Оглас: Поправам 510 конектори по куќи. :hay:

Едит: Не го видов постот на @MikickoHC и нема врска со тоа.

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Алат на годината by @Metuzalem

Ако сметаме дека ова го купив во 2015, тогаш за оваа година ако некој ме праша (а зошто би ме прашал, ама ај) кој ми е омилен алат, дефинитивно би го номинирал следното (иако ги имам само неколку часа):

Нарезници за 510 конектор

(1 и 2 - не знам како се викаат точно, дали надворешна и внатрешна или некако поинаку, на англиски се Tap and Die).

Димензијата на 510 конекторот е М7 х 0,5 (7 мм дебелина на шрафот, 0,5 мм чекор меѓу навоите) и релативно ретко се наоѓа. Отпрвин долго време барав таков шраф за мерењата за ДНА, но многу се скапи, а обичен М7 шраф не може да се најде ни за лек, на скоро сите места со шрафови го скокаат М7 (одат М5, М6, М8) или М7-ките се со чекор од 1 мм (најчесто делови за мотоцикл). Ќе жртвував некој конектор (база) од дрипер или адаптер / ладилник (да го исполнам со калај), но не бев сигурен како ќе се однесува при високи струи/загревање и дали ќе ми се растопи во конекторот.

И кога сосема случајно ги најдов овие, ги зедов без размислување. Првичната идеја беше да нарежам шраф, но и бакарни прачки не можат да се најдат со таа димензија (7 мм дебелина), кажувајте ако има некаде, но гледам дека сосема добро ќе послужи и самата нарезница (Tap). Ако не, ќе пробував со некој подебел шраф - ќе му ги истурпијав навоите, па ќе нарежев.

Kuqt2cF.png

А зошто сум толку воодушевен? Па, од утрово кога стигнаа ги поминувам сите конектори на атомизери и модови што ќе ми дојдат под рака и дефинитивно полесно/помазно се вртат. Се плашев дека ќе ги упропастам, но не ми изгледа така - се` си работи многу убаво. Кај некои треба повеќе запнување, кај некои помалку, но откако ќе помине, супермазно се навртува.

Сега веќе сакам и рачки да им купам, иако нема потреба.

Оглас: Поправам 510 конектори по куќи. :hay:

Едит: Не го видов постот на @MikickoHC и нема врска со тоа.
За тоа и зборев

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Цело време се плашам да не ги изедам навоите премногу па да уништам некој атомизер, но се надевам дека важи ова:

The threads found on most mass produced externally threaded products such as bolts, studs and screws, are formed by a process known as thread rolling. A headed, but unthreaded blank is squeezed between two opposing dies, much the same way you would roll a twig between the palms of your hands. This rolling action displaces the metal of the blank, forming threads. Machine produced threads are what is referred to as a Class 2A fit and has considerable variation in tolerance compared to a cut thread.

Threads produced using taps and dies, whether by hand or machine, are what is referred to as cut threads. Cut threads are generally of better quality and closer tolerance which is why a die nut run on the threads of a brand new fastener might still remove some material, and/or plating.

Засега сите што ги поминав се зашрафуваат ептен лесно и убаво. Се разбира, шрафот не влегува до крај во конекторите, теоретски би требало да се расклопат, но тоа не е можно скоро кај никој, па вртам до каде оди. Сите ми се stainless steel (барем такви сум ги купувал).

Само се надевам дека Кинезите го направиле алатот како што треба (со точни димензии). :hay:

Едит: И пикото го удвоија

r2fp33v.png

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Цело време се плашам да не ги изедам навоите премногу па да уништам некој атомизер, но се надевам дека важи ова:

Засега сите што ги поминав се зашрафуваат ептен лесно и убаво. Се разбира, шрафот не влегува до крај во конекторите, теоретски би требало да се расклопат, но тоа не е можно скоро кај никој, па вртам до каде оди. Сите ми се stainless steel (барем такви сум ги купувал).

Само се надевам дека Кинезите го направиле алатот како што треба (со точни димензии). :hay:

Едит: И пикото го удвоија

r2fp33v.png
Ах,
Пико-во, ги чекам да извадат регурилан сквонкер.
Изглеа нема да дочекам :(

Edit:
Инфо-
Мистериозно залутаната/"загубената"
пратка (залутана во Молдавија),
денес уште по-мистериозно се појави во мојата маалска пошта :)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Претеризам е одамна,
и најтрагично е што сеуште вејпингов се движи у ист правец односно
wattage wars.

300-320-350 watt
Уште малце со акумулатор од кола ќе се движиме по улица :)

Сум ЗА облаци и клауд чејсинг,
Али лимитирање ватажа до 100-120 вати.

d6a7530231eb7348fdacef758f227039.jpg

e5a794479de8217165b30884ee5d1853.jpg

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Tsunami Dripper ( Копија, иако копијата има повеќе нарачки и ревјуа од оргиналот )
IMG_20161218_113120.jpg IMG_20161218_113650.jpg
Позитивните работи се тоа што вади супер вкус, и за облаци доаѓа со плус дрип тип кој е поголем. Велосити супер лесно за билдање. Моментално на 2 клемпавки 0.5 ohm рамно, споро загреваат али јбг немав друга жица инаку 24ка кентал или стаинлес 10 намотки би било таман.

Треба само да се пази да не се стави премногу течност во комората бидејќи може да истече преку дупчињата за воздух.
Една не така негативна работа е дека кога ке го заштрафам дриперот на мод, дупчето од кај што влага воздух лежи на модот и кога искача пареа преку него го прави модот влажен.
Лоша работа бар за мене не верувам дека кај други ке се појави овој проблем е што конвертерот за да ставиш 510 дрип тип неможам да го навртам. ( Почнува да се навртува и стопира, нешто со намотката не е океј )

Патем кога и да ја извадам вратичката од модот за да ја извадам батеријата искача и магнетот. Како да го залепам магнетот за пластиката ?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Tsunami Dripper ( Копија, иако копијата има повеќе нарачки и ревјуа од оргиналот )
Погледнете го атачментот 50972 Погледнете го атачментот 50974
Позитивните работи се тоа што вади супер вкус, и за облаци доаѓа со плус дрип тип кој е поголем. Велосити супер лесно за билдање. Моментално на 2 клемпавки 0.5 ohm рамно, споро загреваат али јбг немав друга жица инаку 24ка кентал или стаинлес 10 намотки би било таман.

Треба само да се пази да не се стави премногу течност во комората бидејќи може да истече преку дупчињата за воздух.
Една не така негативна работа е дека кога ке го заштрафам дриперот на мод, дупчето од кај што влага воздух лежи на модот и кога искача пареа преку него го прави модот влажен.
Лоша работа бар за мене не верувам дека кај други ке се појави овој проблем е што конвертерот за да ставиш 510 дрип тип неможам да го навртам. ( Почнува да се навртува и стопира, нешто со намотката не е океј )

Патем кога и да ја извадам вратичката од модот за да ја извадам батеријата искача и магнетот. Како да го залепам магнетот за пластиката ?
Супер Лепак
(Crazy Glue или Gorilla Glue или некој поквалитетен супер лепак и вршиш работа 100%)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Обичен супер лепак држи бетон магнетче на ВТЦ мини веќе година и кусур.

И да се дополнам (за случај некој да купи и да пробува), нарезницата шраф сепак не може да се користи за поправање на навои, на врвот е благо заоблена и поплитки се навоите (што значи имаат различна димензија) и наменета е за правење навои од нула (затоа е таква, за да фати во дупката), а веќе постоечките навои би ги проширила премногу и би биле лабави. Не можам веќе да го најдам линкот каде го читав тоа, беше за бушење/навоисување на блокови на мотор. Тие што се наменети за освежување/поправање/чистење на навои биле цилиндрични по цела должина. Не верувам да може да се најде таква М7х0,5. И така и така најмногу се користи врвот, па среќа што не режев премногу модови (а и не користев голема сила, ако не одеше, не запнував).

Со прстенот не би требало да има проблеми, освен ако не се тргне криво, а на тоа многу внимавам.

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Jas go imam istiot Tsunami i kaj mene nema problem so driptipovite a magnetot na istikot i kaj mene iskacase i se resi bez super lepak samo go zavrtev magnetot od druga strana neznam zosto taka zastana i ne se vadese

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Се извадил
Инаку ова е Твојот istick

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

На крај памет не ми беше да купувам нов мод, но го добив на наградна игра. Наградата беше да се избере нешто меѓу 60 и 70 долари, и, се разбира, одбрав нешто од 68 долари :hay: (тогаш беше толку со попустот). Сега очигледно ќе мора да намалам со критикување на GearBest, ме поткупија. :hay: Почнувам да го сфаќам братот Трипер. :hay:

Многу го чекав, АЕ пошта излезе бавна. Дополнително, од 16.12 стоеше кај нас на Send to domestic location (не отиде на царина) и се прашував што е работата. Ако и денеска не стигнеше, ќе им отидев во пошта.

Бидејќи немам време да го користам многу, а и уште не сум решил што ќе правам за шраф за ДНА, ова ќе биде повеќе прв поглед и сликовница (колку што дозволуваат моите фотографски способности). Морам да сликам под агол затоа што ако блицот падне на нешто сјајно, мобилниот не може никако да фокусира.

YMLn6WW.png

Кутијата. Најлонот е веќе изваден, не можев да сликам со него затоа што излегуваше како огледало, а обичен најлон беше.

dGSEuzY.png

Задната страна.

SkxtxHf.png

И ја отвораме... Надворешниот дел се извлекува, квадар е на кој му фалат две страни. Многу беше цврст, мислев дека ќе го скинам. Едниот ќош беше минимално набиен.

VvI4XFU.png

Во капакот има сунѓер, а во него прорез за упатството, кое е на рециклирана хартија. И самото тоа е спакувано во футрола од истата хартија.

F5J3Ivh.png

Содржината (се` што има внатре).

kaSDZtU.png

Најважниот дел од содржината. Тоа горе е украсен прстен за пошироки атомизери, нема навои или слично, само се става под атомизерот и го шрафиш атомизерот нормално, меѓутоа...

oheq9HC.png

Дупката му е многу поширока, можеби за да не прави спој, но вака ќе пропушта истечен џус. Очигледно тоа не му е намената.

V12o9mW.png

Еве, да се види подобро.

aQssKkb.png

Поглед на модот од горе...

QKGdhxP.png

И од долу.

dJvfEOp.png

Кога ќе се одврти капакот за батерија (кој патем има многу груби навои, закачуваат), внатре се крие и адаптерот за 18650 батерија...

ZOOO3TI.png

...кој имаше две зуцки што можеа да ми излупат батерија (а можеби и не, сепак е пластика, но на допир со прст изгледаа многу остри). За нивно отстранување не беше потребен специјален алат, еден крак од ножицата што ми беше при рака беше доволен. :hay:

NpwjUls.png

Капакот за батерија на средината има шрафче со кое се подесува височината (да ја стегне батеријата), но не е така како што замислував, целиот капак мораше да се заврти длабоко, па потоа со шрафчето уште малку, можеби затоа што батеријата е 18650 и можеби малку пократка одошто очекувале. Теоретски би требало сите да се со иста должина, но често има за милиметар или повеќе подолги, па оставаат резерва. Па добро, подобро одошто да излегува капакот и да не може да се остави на маса.

cY274MO.png

Имаме струја! (А со цел памет ми ставиле на 55 вати :hay:).

7xWNnzL.png

И на крај споредба со два од најпопуларните модови. Воопшто не е преголем, иако не е ни мал како нив. Добро лежи во рака, иако не можеш да го скриеш во неа, копчињата не клапаат... Абе кога е ново, се` е супер. :hay:

И да не заборавам, диодицата под копчето е ептен мала и најчесто ја покриваш со прст, па воопшто не пречи за ништо и не нервира.

Толку за сега.

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Со среќа нека е. :)
(уствари тебе веќе среќата те црпнала)

Пази да не те пецка само струја од капачето. Мене ми прави ќејф наното ама никако да се решам да купам DNA75.
Ако немаш време за него, праќај понуда во иМбокс. :innocent:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Со среќа нека е. :)
(уствари тебе веќе среќата те црпнала)

Пази да не те пецка само струја од капачето. Мене ми прави ќејф наното ама никако да се решам да купам DNA75.
Ако немаш време за него, праќај понуда во иМбокс. :innocent:

Фала, и на твоја глава. Не го/ги продавам засега.

Не го разбирам тоа за струјата? Да не е тоа познатиот проблем кај овие (и повеќето) ДНА модови кај кои, ако се олабави шрафчето, губи заземјување? Кај овој е цврсто бетон, барем од надвор. Тоа што е одоздола.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Не го разбирам тоа за струјата? Да не е тоа познатиот проблем кај овие (и повеќето) ДНА модови кај кои, ако се олабави шрафчето, губи заземјување? Кај овој е цврсто бетон, барем од надвор. Тоа што е одоздола.

Можно е да сум ги помешал овие два, изгледа HotCig DX75 пецка.. ако имаш време изгледај го.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482

На крај памет не ми беше да купувам нов мод, но го добив на наградна игра. Наградата беше да се избере нешто меѓу 60 и 70 долари, и, се разбира, одбрав нешто од 68 долари :hay: (тогаш беше толку со попустот). Сега очигледно ќе мора да намалам со критикување на GearBest, ме поткупија. :hay: Почнувам да го сфаќам братот Трипер. :hay:

Многу го чекав, АЕ пошта излезе бавна. Дополнително, од 16.12 стоеше кај нас на Send to domestic location (не отиде на царина) и се прашував што е работата. Ако и денеска не стигнеше, ќе им отидев во пошта.

Бидејќи немам време да го користам многу, а и уште не сум решил што ќе правам за шраф за ДНА, ова ќе биде повеќе прв поглед и сликовница (колку што дозволуваат моите фотографски способности). Морам да сликам под агол затоа што ако блицот падне на нешто сјајно, мобилниот не може никако да фокусира.

YMLn6WW.png

Кутијата. Најлонот е веќе изваден, не можев да сликам со него затоа што излегуваше како огледало, а обичен најлон беше.

dGSEuzY.png

Задната страна.

SkxtxHf.png

И ја отвораме... Надворешниот дел се извлекува, квадар е на кој му фалат две страни. Многу беше цврст, мислев дека ќе го скинам. Едниот ќош беше минимално набиен.

VvI4XFU.png

Во капакот има сунѓер, а во него прорез за упатството, кое е на рециклирана хартија. И самото тоа е спакувано во футрола од истата хартија.

F5J3Ivh.png

Содржината (се` што има внатре).

kaSDZtU.png

Најважниот дел од содржината. Тоа горе е украсен прстен за пошироки атомизери, нема навои или слично, само се става под атомизерот и го шрафиш атомизерот нормално, меѓутоа...

oheq9HC.png

Дупката му е многу поширока, можеби за да не прави спој, но вака ќе пропушта истечен џус. Очигледно тоа не му е намената.

V12o9mW.png

Еве, да се види подобро.

aQssKkb.png

Поглед на модот од горе...

QKGdhxP.png

И од долу.

dJvfEOp.png

Кога ќе се одврти капакот за батерија (кој патем има многу груби навои, закачуваат), внатре се крие и адаптерот за 18650 батерија...

ZOOO3TI.png

...кој имаше две зуцки што можеа да ми излупат батерија (а можеби и не, сепак е пластика, но на допир со прст изгледаа многу остри). За нивно отстранување не беше потребен специјален алат, еден крак од ножицата што ми беше при рака беше доволен. :hay:

NpwjUls.png

Капакот за батерија на средината има шрафче со кое се подесува височината (да ја стегне батеријата), но не е така како што замислував, целиот капак мораше да се заврти длабоко, па потоа со шрафчето уште малку, можеби затоа што батеријата е 18650 и можеби малку пократка одошто очекувале. Теоретски би требало сите да се со иста должина, но често има за милиметар или повеќе подолги, па оставаат резерва. Па добро, подобро одошто да излегува капакот и да не може да се остави на маса.

cY274MO.png

Имаме струја! (А со цел памет ми ставиле на 55 вати :hay:).

7xWNnzL.png

И на крај споредба со два од најпопуларните модови. Воопшто не е преголем, иако не е ни мал како нив. Добро лежи во рака, иако не можеш да го скриеш во неа, копчињата не клапаат... Абе кога е ново, се` е супер. :hay:

И да не заборавам, диодицата под копчето е ептен мала и најчесто ја покриваш со прст, па воопшто не пречи за ништо и не нервира.

Толку за сега.
Нека е за арно само :)
Со кеиф да се користи ;)

Одлично модче, плус подарок од наградна игра,
ехеееј секирата у медот :)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482

Можно е да сум ги помешал овие два, изгледа HotCig DX75 пецка.. ако имаш време изгледај го.
И двата пецкаат,
бар јас така сум читал/гледал :)

Прво кај VT75 имаше пријави за пецкање,
После и кај DX75 пријавија.

Лек/Чаре=убаво заштрафување на штрафчето :)

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Vapwiz is a UD / Youde Sub-brand similar to Digiflavor and Geekvape.

Само тоа го најдов. А инаку, кои се Zhuhai Youde Technology Co., Ltd.:

HTB1AsypMVXXXXavXVXX760XFXXXB.png

UD значело Unification of Design. И еве го соопштението.

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно