Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
А и резервни греачи имам за промена ако ти е изгорен, од моето кратко искуство сите греачи или coil шо викаат амриканците се менуваат, некои лесно некои потешко

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Работата е што сетот ми е со 2 е-цигари и со двете го имам истиот проблем кој се појави во исто време. Пробав ги сменив меѓу себе атомајзерите со батериите- истиот проблем. Имав резервни атомајзери ги сменив- истиот проблем. И двете батерии се потрошија и ги полнев 6-7 часа-истиот проблем. Апаратура да измерам напони и такви ствари немам.

Мислам дека се батериите она што го рече @Metuzalem кога као мислат дека се полни, но кога ќе пробам почнуваат да светкаат-сигнализација која мене ме асоцира на празна батерија. Кога беа тазе наполнети или кога ќе постојат малку првиот обид-два има некаква минимална пареа но потоа почнуваат да трепкаат. Пола шега, пола вистина -една кутија цигари испушив од нервози. Мислам дека го попушив

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Работата е што сетот ми е со 2 е-цигари и со двете го имам истиот проблем кој се појави во исто време. Пробав ги сменив меѓу себе атомајзерите со батериите- истиот проблем. Имав резервни атомајзери ги сменив- истиот проблем. И двете батерии се потрошија и ги полнев 6-7 часа-истиот проблем. Апаратура да измерам напони и такви ствари немам.

Мислам дека се батериите она што го рече @Metuzalem кога као мислат дека се полни, но кога ќе пробам почнуваат да светкаат-сигнализација која мене ме асоцира на празна батерија. Кога беа тазе наполнети или кога ќе постојат малку првиот обид-два има некаква минимална пареа но потоа почнуваат да трепкаат. Пола шега, пола вистина -една кутија цигари испушив од нервози. Мислам дека го попушив

Има многу типови на eGO батерии (тоест ги прави кој стигне). На две мои големи од 1100 mAH се деси истиот квар. На празно нормално работи, чим ставиш атоомајзер трепка. Дури и без атомајзер, само со пробите од мултиметар трепка. Без ништо закачено работи. Ја расклопив цела ја прегледав да не има спој негде, јок. Келијата ја измерив даде 4.2 волти пред електрониката и личи ок така да сумњам во тоа ефтините чипови. Ги баталив.

Значи исто ко кај тебе. Сум пробал доста батерии, а како најквалитетни од тие најобичните се покажаа овие:
Rainbow eGo 900mAh
1547802-3.jpg

Изгледаат исто, ама не се сите исти дефинитивно. На многу од тие поефтините им се заебува лежиштето и после некое време атомајзерот не се навртува. Овој модел е еден од тие што не страда од тој проблем.

Пошто уште не сум за модови и кикови и штојазнам, сега порачав троа „поскапички“ батерии што доста ги фалат.
X6 1300mAh Variable Voltage E-Cigarette Battery

1741304-5.jpg

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
@JovanKrstevski1 да ти ги скратам маките друже ако си од Битола барај ме ко ќе пиеш кафе утре ќе ти поклонам една е го батерија да не си пак на аналогните.
Имав јас сличен проблем не сакаше да ми пали vamoto, еднаш работеше еданш не го пробав атомајзерот на е го работеше на кратко, го сменав на вамото ми покажуваше 1.1 ом и после 9.9ом.Испадна кај мене дека coilot не го бива веќе.
@ARMac се мислев јас дали да ја земам х6 батеријата пред да го земам vamo v5 ама се премислив.Не ми се експериментираше со такви батерии веќе.Земи си некој мод и рајат ќе бидеш.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Jaс разбирам да се поебе батерија од месеци користење ама после една недела :eek: Буквално двапати наполнети.

@tomaso Фала ти на понуда ама од Скопје сум

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
Двете одеднаш да откажат скоро па невозможно, да не не ти полни полначот? Од по 3 дена траење на ич ми се гледа како невозможно. Планирај во иднина да инвестираш во еден мод за 18650 батерија со кик. Мене еден ми е на пат + полнач nitecore d2. Како што пишав погоре батерии од лаптоп се наоѓаат за џабе а се добри и очекувам дека ќе траат барем дупло од овие малецкиве.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Кик е добар али и не мора, ако ја полниш батеријата да речеме послем 4 мл . Јас користам 2600ма батерии на немезис и кога ја вадам за полнење има околу 3,95-4в значи кога ја ставам и кога ја вадам од мод нема разлика во перфоманси.
http://www.fasttech.com/products/3027/10009160/1645505 предобар , лесен и евтин. Еден полнач и2 и 1 кајфун или протанк и накриви капа за секогаш.
Протанк 1.8 ома н анемезис мод ке го работиш 3 резервара пред да паднат перфоманси.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
@tomaso ќе биде и мод дефинитивно за месец два. X6-ката гледам ја фалат како издржлива, а ефтина батерија. Не само по капацитет него и физички, па не е лошо да се има една за недај боже. Ќе стигне од понеделник натака па ќе пишам како е.

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
Кик земав дека имам доста батерии од лаптоп а тие се без заштита, а и да видам разлика при промена на снага. На бувљак најдов картомајзер па го преправив во некој вид дрипер. (Пак неможам да закачам слики од телефон)
IMG_20141011_121649.jpg
IMG_20141011_121739.jpg

Последна промена:

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Двете одеднаш да откажат скоро па невозможно, да не не ти полни полначот? Од по 3 дена траење на ич ми се гледа како невозможно. Планирај во иднина да инвестираш во еден мод за 18650 батерија со кик. Мене еден ми е на пат + полнач nitecore d2. Како што пишав погоре батерии од лаптоп се наоѓаат за џабе а се добри и очекувам дека ќе траат барем дупло од овие малецкиве.
Најверојатно си во право. Првиот полнач што дојде со цигарата, цркна за 10 минути, среќа брат ми имаше еден ист таков (проверив input/output) од електронската цигара што ја купи пред 2 години оние најчкарт што беа од 200-300 денари од пазар, ама најверојатно и тој рикна. Исто мислам дека е битно да напоменам дека на батеријата имаше капка течност па може и тоа да е. Ебати среќата

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
probaj stavi go usb kabelceto od polnacot na polnac od bilo koj mobilen treba da polni
Немој и телефонот да си го поебам уште тоа ми фали :) А има разлика колку долго треба да го полнам? Со претходниот негде 6-7 часа ги полнев
Инаку кога ги полнам сите сијалички светат како што треба, на кабелчето, адаптерот и еводот

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
течност обично протекува од каналот за воздух и тоа е честа работа, ќе бришеш кога ќе има, а тоа не е причина да не полни, може да прави отпор ама кај мене и со течност си работело. Не се откажувај, ова се детски болести кај почетници, со малку мака и експериментирање ќе си најдеш сетап што ти одговара.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Ништо :(
Пробав со полначот за Нексус 7, се полнеше 3 саати, го уклучувам-еден полудим никаква пареа, при вториот обид веќе повторно почна да светка копчето од батеријата. Или кабелчето што ги врзува адаптерот и цигарата не функционира (а немам друго за да го проверам) или батеријата е капут. Ќе контактирам член од форумов за да ми помогне во живо, јас веќе немам идеи

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
The Real Negative Side Effects of Vaping -IndoorS…:
View: http://youtu.be/9Lo4D8n59GY

Корисно видео.Мене ми се случуваше да претерам со 24мг никотин, се префрлив на 18мг и 16мг моментално.А кашлањето е неизбежно е додека се навикнав на електронската.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
После околу 2 недели тестирање, и јас го фалам RG200 како ефтин а добар BCC. Стакло+челик е мноогу боље него пластика и легури од непознати метали.

Моите атомајзери (2 нарачав) дојдоа со по два coil-и. Еден од 1.8 ома и еден од 2.2 ома. Тој од 1.8 ома не фаќа ни на едниот ни на другиот. Едноставно неможе да се заврти на базата. Како да не е направен за него и паѓа. Тој од 2.2 ома одлично се завртува. Ни тие од 2.2 ома небеа нешто посебно ама си ги сменив со мои.

Сега пак нарачав уште 2 комада па ќе терам со нив одредено време. Малце е фејл начинот како се дополнува ама се решава со шише со тенок врв или шприц. Иначе многу лесно се влече па на почеток се чини како да има преголем проток на воздух, ама не е така. Протокот е ок само треба малце време да се навикнеш.

1528500-5.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Се разочарав од Lite v2, дупчето е за никаде (мало и високо).

ScZ0l2e.png

Две недели ми стои така, не сум го ни исчистил од што ми се скрши меракот. Ич да се немало среќа со кајфуниве (на сликата десниот евтиниот протекува ако го погледнеш накриво, минито ми стигна со рѓосани оџаци, пратија (само еден) добар, ама не му фаќа навојот).

А се мислам и за ова (главен шизик ќе бидам у маало):

1901701-3.jpg

Последна промена:

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Немаш среќа друже. Јас имам лите плус со сранична регулација и работи супер, а лите плус в2 е перфектен за нијанса повеќе воздух има и двата ни капка не пуштаат и после 2-3 часа во џеб

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно