Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ја нема веќе сега ја барав да ја постирам. Ама 26650 не е како 18650 кога ќе ја потрошев 2 третини губеше сила

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Арјен од сите 26650 ми ја препорача оваа
030f34f79abe14d7ff4240ba661013ae.jpg

Skopski4Ever

hello world
3 април 2017
71
130

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Јас овие ги користам имам 2 од нив и немав никаков проблем. NKON | Efest IMR26650 5000mAh - 18A - 26650 size - Rechargeable batteries

Едит:Ако имаш потреба може да ти позајмам едно да ги пробаш па ќе се одлучиш.

Благодарам многу љубезно од твоја страна. Ќе те побарам ако стигне Пикачу :) Иако мислам дека 18А нема да го нахрани. Но не сум сигурен.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Вака со шотој пак може да тегни :)
Инаку Гокица со споменатата батерија можеш да тераш безбедно до 45w на 3.4v, а како што гледам ретко кој се пари на повеќе. За мтл да не прајме муабет.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Вака со шотој пак може да тегни :)
Инаку Гокица со споменатата батерија можеш да тераш безбедно до 45w на 3.4v, а како што гледам ретко кој се пари на повеќе. За мтл да не прајме муабет.

Благодарам за појаснувањето. Читајќи за Evolv и колку се глорифицирани ми потекоа лиги за пикачу.

Ама сепак се подзапрев зашто батерии, полначи, пресметки и сл. само ми го комплицираат животот. Убава е цената ама за мене е само вградена батерија и да го кинам дури трае.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Да да, и мене тоа ме сврте накај иастикот 80w. Мада и на ајстикот може да му се мени батерија во зорт поради откажување, ама гледам никој не сепожали. За после 2 год да сме здрави и живи.
Х-модчево тера еве скоро 2 год и тоа некогаш со 1ом, мада не е како нлво али уште брка работа без проблем.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Рековме аромашиве немаат тракинг?
Т2 го премотав, е сега имав 0,22мм жица и реков да видам упредена (twisted wire) како ќе дојде. Намотав што намотав, гледам еден ом, ајде реков вози Мишко, малу тешко грее али на 20w прави думани(густи чадови). Е малце јакичка али на 1-2 никотин е таман. Е сега на почеток како да прска после си работи нормално, причина за тоа е мислам што намотките имаат малце поголе проред, али а поситно намотана ми правеше спој(hot spots), па сега од здравствен аспект дане имам проблем со капките, мада мал процент оди в плуќа, али ако е не препорачливо ќе премотувам.
А2-ката ми изгледаше потешко дека е дуал коил али подобро испадна.
Него предлог за греачиња за Т2 на фт, или не знам да барам или се веќе праисторија...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Аромашите имаат тракинг. Разгледај во order details.

Пази да не ги прегориш изолаторите на Т2. Не се предвидени за 20 вати.

За тие клиромизери, жица што потенка можеш. За да се загрева брзо (и брзо да заврши работа пред да ги изгори изолаторите), а и зашто нема место, иако е потешко да се работи со тенка жица.

Од капките не би требало да има опасност од здравствен аспект (иако никогаш не се знае), тоа е истото што би и го вдишал. Се разбира, освен ако не е премногу, не чини да го пиеш. :hay:

Прскањето е штетно за грејачот (кажува дека нема доволно течност на некое место и тоа место ќе се прегрее и ќе прегори или по долго користење ќе испушта штетни материи. Изгледа ти треба повеќе памук низ грејачот. Или едноставно прска затоа што му е преголема снага.

Грејачи за клиромизерите, како што реков, за да не ги горат изолаторите, строго NR-R-NR жица (краевите се Non-Resistant жица), на пример овие. Или овие веќе намотани (зависи дали ќе ги собере). Не можеш да најдеш изолоатори да ги замениш и ќе треба да ги фрлиш клировите ако ги изгориш. Аха, еве ги главите кај биле, па тоа не е толкав проблем.

Имам многу такви жици и ќе ти дадам, но денеска (понеделник) немам ни минута слободна, а можеби и вторник.

Jobel

read-only
20 февруари 2017
38
34
Ако може некој да ми даде совет. Нарачав пред 10 дена на fasttech, уште немаат на лагер и ми викаат за минимум 7 дена би имале. Се мислам дали да ја откажам нарачката и да нарачам на hotecig. Ќе стаса побрзо или да чекам од фт? Се работи за Ендура Т22, значи не ми е битна разликата во цената туку која опција ми е побрза. Поздрав до вас.

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ако може некој да ми даде совет. Нарачав пред 10 дена на fasttech, уште немаат на лагер и ми викаат за минимум 7 дена би имале. Се мислам дали да ја откажам нарачката и да нарачам на hotecig. Ќе стаса побрзо или да чекам од фт? Се работи за Ендура Т22, значи не ми е битна разликата во цената туку која опција ми е побрза. Поздрав до вас.

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација
Почекај зашто парите знаат од 3 до 5 дена да ги вратат

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Jobel Чекај. Сите Кинези се исти, односно кај секој може да се чека. Е сега, некоја работа можеби едните ја имаат на лагер, па кај нив нема да чекаш, но не можеме да знаеме однапред. Сите ќе ти кажат „ја имаме“.

А Хотециг се многу попроблематични (во техничка смисла и за support) од Фастек. Од Хотециг во просек сум чекал многу повеќе да тргнат нарачките, а не кажуваат ништо, плус и тракингот им е лимитиран.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Жена ми се кандиса да ја користи ендурата. Ми се направи мерак и толку ми требаше. Моите ентузијастички пориви (читај пориви за трошење пари) се разгореа. Правец во амбрела и го ѕивнав Istick Power 80w со ego one mega v2. Кој ќе чека од фастек месец дена :)

Чекам да го распакувам и да видам што како вечерва.

Инаку фастек ти било царско. Во последен момент изгледа ја откажав нарачката на SD (DNA) 20w. Па си го нарачав кајфун прајм (копијата што ми ја посочивте). Само што нарачав ми текна и друго нешто ама веќе немаше кансел и беше реди фор шипинг. Остана и некој динар како гифт сертификејт за во иднина (ваљда за велигден :)).

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Првиот ред од овде. :hay:

Ама за здравје нека е (И навистина е). :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
^ Аромашите имаат тракинг. Разгледај во order details.

Пази да не ги прегориш изолаторите на Т2. Не се предвидени за 20 вати.

За тие клиромизери, жица што потенка можеш. За да се загрева брзо (и брзо да заврши работа пред да ги изгори изолаторите), а и зашто нема место, иако е потешко да се работи со тенка жица.

Од капките не би требало да има опасност од здравствен аспект (иако никогаш не се знае), тоа е истото што би и го вдишал. Се разбира, освен ако не е премногу, не чини да го пиеш. :hay:

Прскањето е штетно за грејачот (кажува дека нема доволно течност на некое место и тоа место ќе се прегрее и ќе прегори или по долго користење ќе испушта штетни материи. Изгледа ти треба повеќе памук низ грејачот. Или едноставно прска затоа што му е преголема снага.

Грејачи за клиромизерите, како што реков, за да не ги горат изолаторите, строго NR-R-NR жица (краевите се Non-Resistant жица), на пример овие. Или овие веќе намотани (зависи дали ќе ги собере). Не можеш да најдеш изолоатори да ги замениш и ќе треба да ги фрлиш клировите ако ги изгориш. Аха, еве ги главите кај биле, па тоа не е толкав проблем.

Имам многу такви жици и ќе ти дадам, но денеска (понеделник) немам ни минута слободна, а можеби и вторник.
Не ми се брза, само си експериментирам така да и од фт да ги почекам нп. Што знам, да секако дека е боље со тие со неотпорни краеви, ама па еве а2 тера недела дена, па ќе видам ќе направам неколку комбинации дур го чекам истекот :) ако не пробам нити ќе научам нити ќе знам :)
Ти благодарам за советите и за понудената помош.

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Жена ми се кандиса да ја користи ендурата. Ми се направи мерак и толку ми требаше. Моите ентузијастички пориви (читај пориви за трошење пари) се разгореа. Правец во амбрела и го ѕивнав Istick Power 80w со ego one mega v2. Кој ќе чека од фастек месец дена :)

Чекам да го распакувам и да видам што како вечерва.

Инаку фастек ти било царско. Во последен момент изгледа ја откажав нарачката на SD (DNA) 20w. Па си го нарачав кајфун прајм (копијата што ми ја посочивте). Само што нарачав ми текна и друго нешто ама веќе немаше кансел и беше реди фор шипинг. Остана и некој динар како гифт сертификејт за во иднина (ваљда за велигден :)).

Јебига, ќејфот немат цена.

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
Ако ти е купен пред помалку од 6 месеци, прашај ги Фастек (или од каде и да си го купил, но другите даваат пократко гаранција, ако даваат).

Инаку прашај ги Hcigar на Фејсбук или на Али или ако најдеш на некое друго место. Гледам дека одговараат, а на линкот на Али има клик за сервисен центар.

Од кратко пребарување, не најдов на некој да му се скршил овој дел или да го има да се купи посебно.

И советот на гуру успешен, чисто информативно да споделам две конверзации и преговори за да пратат скршено делче. можеби не дај господ и некој друг ќе има потреба. Совет мој НЕ ПОПУШТАЈ! 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

Сакам да кажам дека сега од 2 места праќаат капаче за батериите :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
За расправање кај да се обратиме :)
супер си спасил многумина, сигурно на следните продукти ќе стават посаглам капак.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Се потврдува старата мудрост: со кинески трговци никогаш не ја прифаќај првата понуда!

Веројатно важи и за сите други трговци.

-----

Нарача некој друг? Ќе правиме турнир во boćanje? :hay:

Clipboard01.png

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Ќе ја искршам глупата пластика и ќе си принтам мој мод. И така е невозможно да се „работи“ со него затоа што е топка (не можеш да го ставиш на маса без неговото постоље), а и екранот е затворен.

DNA75 плочка е 50$ од Еволв, може да се најде и за 34$, но со шипинг пак доаѓа толку.
Чичко Метузалеме, имам една молба / барање до тебе.

Постапката на кршење глупа пластика целосно да биде документирана со видео материјал и објавена на твојот ЈТ канал. Може некому ќе му се најде во иднина. :innocent:

Мада кога ќе го имаш во раце џиџето, мислам дека нема да имаш срце да го демолираш. Ќе ти биде жал. :hay:
Може да биде убав украс на полицата меѓу другата вејп опрема. Онака, да внесе малку живост и свежина со својот колорит. :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Или да најдам костим од Пикачу? :hay::hay::hay:

Видов дека има шрафчиња, се надевам дека ќе може без кршење, но и тоа не е проблем.

Прво да најдам модел за принтање на DNA75 сквонкер со две батерии. Па да најдам принтер или да го малтретирам @Gajche-X , ако сака.

А најголем проблем е времето, немам време еден атомизер да седнам да расклопам и склопам, па камо ли се` ова.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно