Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Упростено и модифицирано за никотинските соли - извор.
nicotine-salts-800x445.jpg
Things You Need to Know About Nicotine Salts
Nicotine salt eliquid is becoming more and more popular, as users found it to be more satisfying than regular eliquid. Smoother than regular vape juice, nicotine salts allow you to vape higher concentrations of nicotine. You consume less juice, making them more cost-efficient.

What is Nicotine Salts eliquid?
The terms nicotine salts, nic salt, salt nic, or salt nicotine all mean the same thing. Its not the salt you put in your food, and it does not mean it will make your eliquid salty.

In tobacco leaves, nicotine is present in two distinct forms: diprotonated and monoprotonated. That means the nicotine bonds with certain acids in the plant to create a much more stable molecule. When that bonding happens, the result is a nicotine salt. There are different types of nicotine salts, depending on the acid involved in the whole process.
Nicotine-Salts.jpg Nicotine Salts eliquid VS Regular eliquid.JPG
Is nicotine salt safe?
Since the only difference between nicotine salt eliquid and standard eliquid is the inclusion of benzoic acid, nicotine salt  is probably no more or less safe than freebase nicotine eliquid. But it is still very safe for people to vape, based on WHO safety instruction: no more than 5mg per kilogram of body weight per day, which would equal about 345 mg for a 150-pound person — probably an impossible amount to vape.

Is nicotine salt more addictive?
Nicotine salts are potentially more addictive – just by virtue of higher concentration, they might be more addictive than regular eliquid. That’s because they lead to higher nicotine blood content in a shorter amount of time, triggering neurochemical reactions faster.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јас сериозно гледав (ми се трошеа пари :hay:) и не се решив за ниеден. Сакав за кратки излегувања, да биде лесен и да не ми ги см`кнува панталоните. :hay:

Најмногу затоа што имам многу материјали за мотање, не сакав затворен систем, туку да може да се полни (тоа основно) и да се премотува. Но сите се држат на пластични запчиња кои по две-три отворања ќе се скршат.

Најдобар ми изгледаше овој, а втор по него овој (многу е популарен, но полош е од првиот затоа што првиот е со метал околу грејачот, не дишеш пластика, и има појака батерија).

Плус веројатно ќе треба nic salts за нив, за кои прописно се оладив (читав дека ствараат зависност, како што пишува погоре, плус не ја чувствуваш јачината и можеш акутно да се препушиш). Може и без нив, но некои викаат дека е преслабо и не чувствуваш ништо.

Тоа за усно, а за дробно не знам и мислам дека нема поента (ќе треба јака батерија и ќе биде тежок, или ќе трае кратко).

И уште една работа општо, тие што се аутоматик (без копче) работат на принцип на мембрана која вклучува прекинувач кога влечеш, што има две лоши последици:

1. Имаш delay (чекање) при првиот puff.
2. Затоа што мембраната е на патот на воздухот, а патот на воздухот се вкрстува со патот на течноста, неизбежно е да влезе течност по некое време кај неа и да почне да за*бава или да откаже скроз.

Ова беше така и кај старите (најпрвите) аутоматик електронски цигари. Затоа оттогаш сите имаат копче.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ај погоди кој го постирал. :innocent::innocent::innocent:

Мене не ми се допаѓа баш бумбаров (зошто бумбар? види го црниот) затоа што е 24мм и полабав, како што рече.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Ај погоди кој го постирал. :innocent::innocent::innocent:

Мене не ми се допаѓа баш бумбаров (зошто бумбар? види го црниот) затоа што е 24мм и полабав, како што рече.

Остарев УПМ. Умот не ме држи веќе. Простете ми.

Ту а па јас мислев дека баш тебе меракот ќе ти се направи оти на Тод му личел на Кајфун 3/лајт итн.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Намалете никотин, стално викам. :hay:

Кој има Сирена 2, не гледам зошто би го зел овој. Само повеќе делови (споеви) што можат да се разјадат или протечат. И оџакот е од 2 дела, мора да го испразниш за да го чепкаш билдот.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Чадорџиите конечно добија глицерин! :)
PG-VG.JPG
На продажните места може да се најде (со малку среќа) во моментов, но нема гаранции (има многу резервации).
Се јавив во централата и ме информираа дека поради голем интерес и побарувачка увезле поголема количина. Продажните пунктови ќе биле снабдувани континуирано во наредниот период.

Мој совет е да се резервира потребната количина, или да се има малку трпение додека не помине првиот бран. Јас си направив резервација и не паничам, особено што минатата недела земав едно литро од Виола (630 ден.). :carefree:

П.С.: Мики беше во право. :)
Деновиве ја цугам манџата звана "прва помош" правена со Галафарм Сензилис ВГ. Овој глицерин е прва лига, штета што е толку скап. Цената ја диктира и пакувањето (стаклени шишенца од 50 мл), но во зорт ситуација е одличен избор. За мали потрошувачи може комотно да биде и единствен избор, плус остануваат стаклените шишенца што се идеални за правење манџа (и може да се перат во машина за миење садови :hay:). Повторно, ова важи за штедливи вејпери или за тие што сакаат да експериментираат со многу различни ароми/миксови.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Проба од бисер? иста цена е вг (или тука негде) а по мое далеку подобро но сепак сум лаик.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Го знам тоа, само што по телефон или онлајн нарачки не шмирглат многу.
Друго е кога си на лице место.
Ќе се гњават они по карго да шипат, дај молим те :)
Фала у секој случај. :)

Ај ја као поскопјанин ќе прашам утре задутре ако најдам ќе купам и ќе ти препратам.
Пријателов со @точакот ќе sирне за мене :)
Фала друже :)

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Го знам тоа, само што по телефон или онлајн нарачки не шмирглат многу.
Друго е кога си на лице место.
Ќе се гњават они по карго да шипат, дај молим те :)
Фала у секој случај. :)

Пријателов со @точакот ќе sирне за мене :)
Фала друже :)
Не бе друже јас си напраив вчера нарачка по интернет и после им се јавив и ми потврдија дека ја пуштиле по карго и дека денес евентуално утре ке ми ја донесат. Проблемот не е во тоа туку дали има уште на лагер зошто мене прошлата недела уште додека им беше робата на царина ми кажаа дека во оваа пратка имале само 20 шишиња од по литар и 30 од пола литар ВГ а ПГ незнам не прашав, така да може и да е распродадено....

Sent from my A7 using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
По се изгледа дека имаат поголема количина како што информира @Chicco69. Ќе има за сите :)

И мене ме информираа дека ќе има поредовно лагер така што наредниов период ќе нема долги зими :) Се надевам дека ќе си достојат на зборот.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Еве бе друштво само што ми стигна, да не речете после лажам хахаха....
28d56dde276b017219f6cbc701e37ae1.jpg
9caee9a9d9125446eae0a3d5127e8b3e.jpg

Sent from my A7 using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
@krema нарачај си. Имаат на залиха. Изгледа се купува на ангро од продавниците нивни и не можат да постигнат со достава. Затоа и нема после бранот вчера.

Satchafunkilus

read-only
24 јуни 2010
6
14
Дечки ајде мала помош од Ваша страна за избор на добар MTL RTA. Не е проблем тежина на билдање, капацитет мл, начин на полнење.

Вкусот мие најбитен од све и да е тргањето одприлика близу сирената али поотворен. За информација, досега користени ендура, наутилус 2, николас на вејпфлај и сирената.

Засега се мислам за берсеркер, галаксис, скајлајнот, роза на фумитек, арес на грциве, манта на адвкен, и хастурот.
Секоја информација од прва рака е добредојдена а и разлика помеѓу оригинали и клонови.

Иначе се вејпа најчесто овошни ароми и благуњасти миксови - произведува и полни @Sharlovski.
Кој е и најголемиот кривец за патот до оставање на аналогните срања и покровител и спонзор на еден куп модови батерии, тенкови и остали другарско-вејперски совети.

Фала Ви.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно