Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Имам резерви.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
@Lokvan
Механички модови за почетник е no-no варијанта. Ако ептен сакаш "луле", можеби ова би завршило работа за почеток? VTC Mini електроника + верзија на Cubis атомајзер. Со сите можни заштити и нишани. Има широка палета на греачи, од усно до дробно.
Погледнете го атачментот 63310

Ендура Т22 ќе земам, а ова со лулето останува како занимација во слободно време летово.

Разбирам понешто од електроника, и со литиум јонски батерии поодамна ракувам. Во луле ќе направам место за заштита од некаков вид, и обавезно он-оф копче... И најпосле компонентите се евтини, а дел од кеифот е сам да се направи нешто. :)

Фала за предлогот друже, ама ај да ја оставиме настрана ужасната естетика на тоа е-луле од Џојтеч, ама гледај ја ергономијата и дизајнот. Копчето е напред накај дршката на лулето, таму каде што не стои прст кога се држи луле. Копчето треба да е на страна на лулето.
6204800-21-thumb.jpg

Спореди ги двајцава доле, копиљов со Џојтечот не знае како се држи луле а и да знае тоа е-луле не може да го држи како што треба пошто копчето е на несоодветно мест. За разлика од него стариот на второто фото покажува како треба: :)
upload_2018-3-30_12-26-18.png lule.jpg

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Зависи колку е тоа "по нешто" што го разбираш од електрониката, ако бараташ dc to ac конвертери можеш да направиш чудо, со заштита со регулација со контрола на напон, пулс фрекфенција или струја, со фазна контрола, ама ова ич не е едноставно. Радо би ти поможил, ама толку се моите можности...
Инаку фетот за он/оф што се користи е IRLB3034, со него може да се користи било кој тастер. Имаше шемичка негаде наназад. Во оовај случај спор топлив осигурач ќе те заштити од краток спој.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Ќе видиме, имам и колеги кои се прилично добри електроничари, ќе испадне некое решение.

Читам сега на нет за Prism T22. Наводно после празнење под пола, као послабо се влечела течност во фитилот и се дешавале „burn hits“ (ваљда исто со тие dry hits за кои збореше Шарловски). Пар работи што се препорачуваат е, прво да се дополнува резервоарот (тенкот) кога ќе падне под пола. Или второ на секои пар влечења, да се повлече еднаш без греење (да се всмука течност во фитилот).
Добри совети, или не?

И тука идеме и до прашањето со дегустација на течности... Планирам да нарачам од ФТ колекција од по 10мл и 30мл шишенца. Дали на батеријата/модот од Ендура Т22 ќе можам да ставам дрипер (RDA), ако му намотам грејач/и од 1.5 оми?

Идејата е пробување на течностите без да мора да се извејпа цел тенк од 4мл. А ете велат дека кога ќе се испразни тенкот под пола почнуваат да се чуствуваат burn hits. Практично ќе треба или на полусуво да се потроши цел тенк, или да се мешаат половини од разни течности внатре во тенкот.
Па затоа мислев пробување со дрипер атомајзер.

Е и ова, дали на Prism T22 тенк/клиромајзерот може без проблеми да се натакне друг мод со поголема батерија, како овој:
$13.37 Authentic Eleaf iJust S 3000mAh E-Cigarette Battery - stainless steel at FastTech - Worldwide Free Shipping
Ова би било интересно и како долгорочно размислување, за кога интерната батерија во Ендурата ќе почне да умира. Но и вака во старт изгледа примамливо, 1000mAh повеќе од интерната батерија во Ендурата (а за нешто помалку пари).
На Редит, во Инокин делот велат дека модот мора да биде убаво залепен (flush) со Prism T22, за да се влечело воздух како што треба...

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ендура Т22 ќе земам, а ова со лулето останува како занимација во слободно време летово.

Разбирам понешто од електроника, и со литиум јонски батерии поодамна ракувам. Во луле ќе направам место за заштита од некаков вид, и обавезно он-оф копче... И најпосле компонентите се евтини, а дел од кеифот е сам да се направи нешто. :)

Фала за предлогот друже, ама ај да ја оставиме настрана ужасната естетика на тоа е-луле од Џојтеч, ама гледај ја ергономијата и дизајнот. Копчето е напред накај дршката на лулето, таму каде што не стои прст кога се држи луле. Копчето треба да е на страна на лулето.
6204800-21-thumb.jpg

Спореди ги двајцава доле, копиљов со Џојтечот не знае како се држи луле а и да знае тоа е-луле не може да го држи како што треба пошто копчето е на несоодветно мест. За разлика од него стариот на второто фото покажува како треба: :)
Погледнете го атачментот 63335 Погледнете го атачментот 63336
@Chicco69 ти ја понуди најсестраната верзија на греачи и лулето е одлично и + ако снема греач ги има во амбрела за 150ден.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

28 јануари 2017
2.070
4.745
Ресен
Ќе видиме, имам и колеги кои се прилично добри електроничари, ќе испадне некое решение.

Читам сега на нет за Prism T22. Наводно после празнење под пола, као послабо се влечела течност во фитилот и се дешавале „burn hits“ (ваљда исто со тие dry hits за кои збореше Шарловски). Пар работи што се препорачуваат е, прво да се дополнува резервоарот (тенкот) кога ќе падне под пола. Или второ на секои пар влечења, да се повлече еднаш без греење (да се всмука течност во фитилот).
Добри совети, или не?

И тука идеме и до прашањето со дегустација на течности... Планирам да нарачам од ФТ колекција од по 10мл и 30мл шишенца. Дали на батеријата/модот од Ендура Т22 ќе можам да ставам дрипер (RDA), ако му намотам грејач/и од 1.5 оми?

Идејата е пробување на течностите без да мора да се извејпа цел тенк од 4мл. А ете велат дека кога ќе се испразни тенкот под пола почнуваат да се чуствуваат burn hits. Практично ќе треба или на полусуво да се потроши цел тенк, или да се мешаат половини од разни течности внатре во тенкот.
Па затоа мислев пробување со дрипер атомајзер.

Е и ова, дали на Prism T22 тенк/клиромајзерот може без проблеми да се натакне друг мод со поголема батерија, како овој:
$13.37 Authentic Eleaf iJust S 3000mAh E-Cigarette Battery - stainless steel at FastTech - Worldwide Free Shipping
Ова би било интересно и како долгорочно размислување, за кога интерната батерија во Ендурата ќе почне да умира. Но и вака во старт изгледа примамливо, 1000mAh повеќе од интерната батерија во Ендурата (а за нешто помалку пари).

Dry hits кај сите атомизери зависи на прво место од колку е густа течноста и типот на греачот. Шо се однесува на Ендурата, ако тенкот е до пола и влечиш без престан, обавезно имаш dry hit на 3-4 повлекување, нема време да се натопи горниот греач, то е точно али не и е намената на оваа цигара како за така. Убајни од сите страни нема :)

Дрипер на батеријата од Ендурата... не ми текнало до сега, искрено не знам.

Шо се однесува атомизерот на друг мод, расправано е доста и мислам дека има во индексот, не љуби други модови заради зарезите кои ги има од долу оригиналната батерија и начинот на кој функционираат греачите. Ако веќе мора да е друг мод тогаш мора да се оди со финти, не е крај на светот али не е то то :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Lokvan Може да нашрафиш кој било друг атомизер или дрипер. Не ни мора да биде точно 1,5 ом, сигурно може да биде малку повеќе или помалку (има варијации во главите), но не знам до колку. Нагоре би требало да може без проблем, за пониски оми сигурно има граница до каде оди.

Само, дриперот треба да има слични карактеристики како комората на Ендура/Призма за да добиеш приближен вкус. Најбитен е воздухот, а не знам некој таков тесен што уште се продава. Можеби оние најевтините (најстарите): Анима, Атомик... Да, оној алуминиумскиот ќе биде таков.

Не се води од искуства на само еден корисник, често е некој што појма си нема или му се погодил дефектен примерок (се случува), или е нестрплив или не слуша постари. :hay: Види во индексот нешто како решавање проблеми со Ендура (имаше за АИО, не се сеќавам дали и за неа) и особено Споредба на Ендура и АИО, таму на линкот имаше повеќе за најчести проблеми, проверени од повеќе души. Да, и ова дополнување се спомнуваше, но како што рече Шарловски, тоа е за нон-стоп цугање (chain vaping).

За пробање, во краен случај, можеш да ја натопиш само главата (прајмуваш) без да го полниш резервоарот. Ќе ја натопиш ептен добро и имаш 10-тина пафа, колку да сфатиш за што се работи. После ќе ја измиеш главата во алкохол и добро исушиш, а ако те мрзи, продужуваш и вкусот ќе отиде по 1 резервоар. Не е толкав проблем пробување.

И обрни внимание на составот на течностите од Фастек, однос ПГ/ВГ и никотин (if any).

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Дап, читам во ривјуата и во дискусиите на ФТ. Ама сеедно луѓево велат дека работи во сите модови (ок, не видов и за температура).

Дајте сеа позитивно малку. Кога реков мек. мод дека би правел, ќе ме испотепавте. :)
Оваа плочкава има VW, заштити и се тоа. Ќе заврши работа за во лулето ваљда...

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Немет на лагер друго, или јас барем не гледам.
(има уште едно за 75вати, ама постаро и со помалку корисници)

In the meantime... :hay:

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Јас за база не сум запознаен затоа што не сум ни барал, а жица - мене ми беа добри сите што ги пробав, користам Youde (UD), иако некои во темава се жалеа од неа.
Последната нарачана од UD е катастрофа...Затоа прашав за друга...

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица

krema

OG
24 јуни 2009
15.729
15.822
youtu.be
Некој репер да дадете за One shot од chefsflavours.
Ги има премногу и не знам во кој бренд да р`чкам. :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Chaeld10_8 @rilly Ги преместив мислењата во темата предвидена за тоа, време е да почнеме да се шириме по потфорумов, не да ја трупаме оваа тема. :hay:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Некој репер да дадете за One shot од chefsflavours.
Ги има премногу и не знам во кој бренд да р`чкам. :)
После неколку рецензии решив да ги пробам овие и не згрешив:

Nova Vapes
ECR_EU Juice - Nova Vapes - Chefs Flavours Ltd
Cobra Venom - Nova Vapes - Chefs Flavours Ltd
Strawberry Glazed Biscuit - Nova Vapes - Chefs Flavours Ltd

Првите два шота се одлични, посебно летна шема дека се овошни а кобрата има и пеперминтче, освежува и ресетира вејперски јазик. Третиот е интересен вкус и вреди да се проба, дека е јагода со глазирани бисквитки. :)

Liquid Barn
Strawberry Cheesecake - Liquid Barn - Chefs Flavours Ltd
Vanilla Ice Cream - Liquid Barn - Chefs Flavours Ltd
Rainbow Sherbet - Liquid Barn - Chefs Flavours Ltd
Blue Raspberry - Liquid Barn - Chefs Flavours Ltd

Првите два ми се топ, особено јагодата со чизкејкот е ептен погодена.
Последните два ги чекам да стасаат уште недела дена, демек не биле SnV. Генерално на сите им давам по 3 дена да стасаат, без разлика што се One Shots.

Засега би ти предложил да пуцаш од овие два производители шо се однесува до 1-шотови од кај Шефот. :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.729
15.822
youtu.be
@Astraion
А OneShot Wonder, дали им се добри миксовите?

едит:
До која крајна сума одеш во една нарачка?
tnx

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Само овие ми се досега 1-шотови, ќе видам може ќе пуцнам уше некој, да најдам рецензии прво со флејвор ноти итн.
Сум мавал и по 26-27 фунти во една нарачка, немало никаков проблем досеа со колегите. Flat rate шипингот залажува баеги. :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.729
15.822
youtu.be
Ќе звизнам еден ордер обавезно, шо го е*ам ќе го сечам :D
btw ...
1. Тракинг нема-има!?
2. Колку време му треба да стигне?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Кажете некои сингл ароми висококонцентрирани (до 3%), десерти/колачи, ништо кисело, без додадени засладувачи (ако се знае).

Edit: Не можев да чекам

Uqtuv5F.png

Статус
Затворена за нови мислења.
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Офтопик

Последни огласи

ит маркет