Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.
31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
@kirev ајде добредојде! :) изгледа сите заедно патувале, и мене ми стигна ќе идам до пошта после
за течности од тука немам појма стварно, не сум купил никад, нека кажат другите

@krema како што те разбрав викаш за тие што не ги користиш веќе, внимавај само да не останат со вода, остави ги на отворено да се исушат и немаш гајле, јас најчесто го вадам оџакот и им дувнувам зашто најчесто има заглавено вода.

За вкусовиве незнам за УСА ред микс ама и јас на пр. не правам нешто многу голема разлика од 555 и с`камел на инавера, веројанто зашто се слични. Тие од 2.4ома потешко загреваат и со тоа помалку пареа, јас одма ги сменив, ама ќе си видиш како ти одговара тебе

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Dejan has imam probano so pamuk na protank mini.Tocno vkusot e mnogu podobar no ima edna mana pamukot ke treba da go menuvas sekoi 3-4 dena zosto posle se oseka zagoren vkus.
Ми паднаа неколку лентички од флејвр викот и почна да ми течи па ставив памук малку над силиката и сега е супер, баш ке видам вака колку ке трае, пошто е над силиката нема некој директен контакт до жицата.Прво ставив отпојке и се гушеше и се ствараше поголема топлина и загоруваше памукот и даваше лош вкус на изгорен памук, па го извадив и ставив дупло помалку и сега засега ниту тече ниту загорува.

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
Епа вака, бев до битпазар, купував риби нешто ова она, па реков ај да свртам на тезгите позади. Купив 1100mah комплет за 500ден клиромизерот мислам е ЦЕ4 или ЦЕ5 (1.6мл), уште една батерија 900mah за резерва за 300ден, 5х 2.4мл Т2 клиромизери (100ден едно, глави не се менуваат), се загледав во течностите. Ај за проба земав едно шишенце 10мл за 80ден јаболко 18мг и WOW вкус екстра. Еве ни ја тука во близина „Кина“. Да не заборавам, на поголеми количини цена додатно се намалува.
Само би напомнал ова важи за овошните ароми (таа јас што ја пробав), пошто првиот пат (пред неколку дена) земав некое марлборо 24мг 10мл од таму и го фрлив инстант откако го пробав. Сега ќе скокнам до аптеката што ми е во близина ќе земам едно шишенце 10мл со банана 16мг чисто да споредам...

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Ми паднаа неколку лентички од флејвр викот и почна да ми течи па ставив памук малку над силиката и сега е супер, баш ке видам вака колку ке трае, пошто е над силиката нема некој директен контакт до жицата.Прво ставив отпојке и се гушеше и се ствараше поголема топлина и загоруваше памукот и даваше лош вкус на изгорен памук, па го извадив и ставив дупло помалку и сега засега ниту тече ниту загорува.
Pamukot e podobar od wickot samo ne smee dry burn so nego ke izgori, vnimavaj da ne ti ostane bez tecnost. Na evod i protank pravam i na niv microcoil so pamuk za nijansa podobar vkus dava.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Pamukot e podobar od wickot samo ne smee dry burn so nego ke izgori, vnimavaj da ne ti ostane bez tecnost. Na evod i protank pravam i na niv microcoil so pamuk za nijansa podobar vkus dava.
Абе јас морав така пошто ми паднаа некаде парценца од викот и ми течеше, уште не ми се стигнати додатоците од фастек, а имам мутав поштар па можда и во пошта се ама немам време да поминам да видам а и течност имав нарачано, во охридов за лек нема никотинска и останав и без тоа, цела недела не запалив цигаре ама изгледа ке морам, којзнае кога ке ми стигне течноста.Последно што најдов беше од Liqua Cuban cigare која на почеток ми делуваше супер за на крај да ми се згади.До утре-задутре ке мора некако да најдам течност па саглам количина да нарачам од фастек за да не останам сув ко сега. А и силика ке нарачам количина поголема за да имам и за еводов како резеева а памук за лемото, Лемото дома ке го користам а надвор ,наработа еводот пошто е помал.Да знаев дека ке можам да го оставам тутунот ке нарачав повеке количина од све, ама тоа е.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
ako sakas imam gotovi nekolku 12-18 mg tutunski hangsen i dekang da ti pratam ne se otvoreni posto jas samo moj koristam mi ostanaja.
A n akajfun 18mg e prejako i da sakam ne mozam da gi koristam, strogo uinawera mesano trosam 9mg

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
ako sakas imam gotovi nekolku 12-18 mg tutunski hangsen i dekang da ti pratam ne se otvoreni posto jas samo moj koristam mi ostanaja.
A n akajfun 18mg e prejako i da sakam ne mozam da gi koristam, strogo uinawera mesano trosam 9mg
Кажи колку бараш, па да се пазариме.Пиши ми по ПП цена и да се пазариме :D.Исто ако продаваш некој атомајзер пишими по ПП.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@kirev добре дојде! :)

Знам дека во Сити Мол имаше порано продавница/тезга, па ја затворија, па некој ми спомна дека пак имало (можеби друга продавница)... Прошпартај низ аптеки Зегин и Еурофарм, имаат нешто, во зависност од тоа што им донеле и што се раскупувало.

@krema Ако не си го користел повеќе од еден ден (интензивно, цело време него), не мора. @Nikola Sone убаво ти кажа, јас би додал и дека нема штета и ако остане малку вода по чистење, веднаш ќе испари и ќе даде поголема пареа :). Само да не е поплавено.

krema

OG
24 јуни 2009
15.749
15.841
youtu.be
Ако не ве мрзи пишете кои ароми парете деновиве, која јачина, која марка, и каква е на вкус :) Добра - лоша :)

Моментално измешав еден танк Red Usa mix со 555 ( и двете од хангсен) , и добро е, ваљда ке ми треба малку период да се навикнам, и истенчам новите вкусови кои што се за мене новитет.
Генерално добро е :) Два дена - 5-6 аналогни имам запалено ( за време на миење на танк и подготовка за проба на нова арома )

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Различно е за секого, плус кај новите парачи се менува доживувањето на неколку дена, а старите веќе си имаат изградено вкус...

Јас сум ѓупска торба - конзумирам се` тутунско. ;)

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
ја од две кутии дневно паднав на ~5циг, (лоша навика, успех забележителен парам тек неколку дена), инаку денес купив Desert ship od flavourart 18mg (10ml), ок е. (од аптека)
Инаку стандард ми е winston Деканг 20мг.
Озбилни места за од тука за течности: e-feel.mk (карши скопјанка до надвожњакот) каде имаат оригинални деканг (нема што нема) 5+1 за 1100ден, а пред малку го открив местото за ричи ликва и флавор арт (а и некои нови поефтини имаат OLE) ekocigari.mk тука link (немаат мапи на страната -срамота). Настани како порано да снемам навечер циг. па со такси да тркнам до дежурна бензиска се history

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
Освен ако продавачката во аптека не ви падне на око, ќе си губите време со аптеки (избор слаб т.е. никаков), право место тие две погоре што ги пишав за од тука, за од странство миксови и сл. кај @kjosmofon, @Metuzalem и други. (веќе напишано од нивна страна)

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
У амбрела се поевтини течности бтв пишав неколку поста поназад за оле течност за почетници инаку флејворарт уопште не ми се допаѓаат а ги пробав скоро сите. Ричи се ок донекаде додека деканг ми имаат мирис на хемија.

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Инаку и ефил и амбрела праќаат преку карго за нарачани 5 течности една доаѓа гратис.

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU
CM V850
RAM
Video card
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
@kirev добре дојде! :)

Знам дека во Сити Мол имаше порано продавница/тезга, па ја затворија, па некој ми спомна дека пак имало (можеби друга продавница)... Прошпартај низ аптеки Зегин и Еурофарм, имаат нешто, во зависност од тоа што им донеле и што се раскупувало.

@krema Ако не си го користел повеќе од еден ден (интензивно, цело време него), не мора. @Nikola Sone убаво ти кажа, јас би додал и дека нема штета и ако остане малку вода по чистење, веднаш ќе испари и ќе даде поголема пареа :). Само да не е поплавено.
јас го разбрав дека го чисти затоа што нема да го користи подолго, а јас направив еднаш таква грешка - го оставив атомајзерот така неисушен во тие капачињата гумени и после некое време кога ми затреба рѓосан капут :D може боље од течноста да остане него вода, ама од тогаш ги сушам обавезно ако не планирам да ги користам во скоро време

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU
CM V850
RAM
Video card
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
Ако не ве мрзи пишете кои ароми парете деновиве, која јачина, која марка, и каква е на вкус :) Добра - лоша :)

Моментално измешав еден танк Red Usa mix со 555 ( и двете од хангсен) , и добро е, ваљда ке ми треба малку период да се навикнам, и истенчам новите вкусови кои што се за мене новитет.
Генерално добро е :) Два дена - 5-6 аналогни имам запалено ( за време на миење на танк и подготовка за проба на нова арома )
јас катастрофа сум, не сум нашол време да направам микс сеуште, инаку од тутунскиве до сега што имам пробано со готовите бази с`камел ми е фаворит, а исто и јас кога ме мрзи да мијам само допунувам, не мислам многу многу што мешам ама се ми паша и понекогаш може и подобро нешто да искочи.

и остај цигарите скрос, пробај еден ден без ич аналогни за да се разбудиш од сабајле без пепељара во уста, јас првиот ден се збунив скрос :)

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
с`камел ми е фаворит...

и остај цигарите скрос, пробај еден ден без ич аналогни за да се разбудиш од сабајле без пепељара во уста, јас првиот ден се збунив скрос :)

Има во Скопје с`камел негде да се купи (ако воопшто има) пошто доста го испофаливте

Последна промена:
31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU
CM V850
RAM
Video card
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
појма немам, никад не сум купувал од тука течност, од старт затерав со залихи oд увоз :D инаку јас не сум многу по тутунските ама оваа најдобра ми е до сега

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
скамел од инавера нема врска со другите камел или сл., и генерално иако имаат исти имиња течностите една со друга немаат врска буквално никој, од различни производители.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
скамел од инавера нема врска со другите камел или сл., и генерално иако имаат исти имиња течностите една со друга немаат врска буквално никој, од различни производители.
Toa веке го приметив, вирџинија од фејврарт= арома на изгорени пиперки, од таа на H фирмата (хансенг мансенг) пак е супер, нема везе вкусот една со друга.Cuban cigar од Liqua БЉАКК! Да ти се слоши од интензивен вкус на зачини а предходната Cuban cigare на која не пишуваше ништо но ме информираа дека е од деканг беше супер.Од Liqua ми се свиѓаат американ бленд и брајт тобако.А сакам рајан4 и 555 да пробам исто и Usa mix од хансенг или деканг.И јас после нова година ке се појачам со Lemo+iStick.

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
Колку капки s'camel од inawera ставате на 10мл пг/вг? И колку дена најмалку додека се осети вкусот?

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU