Кој модел поточно?сеа пак исти
Кој модел поточно?сеа пак исти
Некако ми звучи дека нема да ги користиш често. Не размислуваш да си земеш жичани? Па да не се замараш со полнење батерија и блутут конекција. Плус веројатноста е поголема дека ќе ти бидат покомфорни.Здраво дечки.
Си имав некој слушалки ми ги земаа, си купив QCY T1C, и тие ми ги земаа.
Барам безжични слушалки за мене, кој ке се подобри од QCY T1C.
Слушалките ќе се користат за слушање време на време, при прошетни надвор каде телефонот би бил во џеб, и низ дома за кога ке си легнат децата, колку да не седам со тишина.
БТ конеккцијата да е постабилна од QCY T1C, оти кај тие ми сецкаше конекцијата која телефонот ми беше во џеб.
Музиката претежно би била метал, не знам дали има тоа врска.
Не ми треба безжично полнење.
Гледав
Некој спомна Анкер https://www.anhoch.com/product/5998...soundcore-life-note-3i-v2-anc-bluetooth-black
Дали Самсунг се подобри https://www.anhoch.com/product/599881889/samsung-galaxy-buds-fe-earbuds-graphite-gray (знам дека се продаваат на форумов)
Кој дизајн е полесен за на уво, претпоставувам како на JBL-то наместо Самсунг-от ?
Овие исто ми се допаѓа дизајнот, ми личат дека ќе се лесни на уво Слушалки Philips TAT2206, црни
Буџет до 4000 ден, а со задоволство би се задоволил со пола од тоа.
Секоја препорака е добредојдена.
Однапред благодарност.
Моментално овој модел е еден од најбараните на KZ.Јас нарачав од опцијата Harman наводно неутрален спектар:KZ се супер, сега пред некој ден порачав повторно за татко ми од Алиекспрес, убаво му легнаапрвите ги зезна нешто и затоа сеа пак исти
KZ ZSN Pro metalКој модел поточно?
Еј шо збориш! Овој не го видов, а одличен модел еМоментално овој модел е еден од најбараните на KZ.Јас нарачав од опцијата Harman наводно неутрален спектар:
![]()
KZ Castor dans l'oreille HiFi écouteur 2 dynamique haut de gamme réglable armature équilibrée écouteurs moniteur casque suppression écouteurs
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
Имам, AKG кој доагаа со Самсунг С10, но С23ката нема опција за жичени, само БТ.Некако ми звучи дека нема да ги користиш често. Не размислуваш да си земеш жичани? Па да не се замараш со полнење батерија и блутут конекција. Плус веројатноста е поголема дека ќе ти бидат покомфорни.
Имам, AKG кој доагаа со Самсунг С10, но С23ката нема опција за жичени, само БТ.
Искрено не, дел од употребата е да го ставам телефонот да се полни, а јас да се движам низ станот и слушам некоја книга или подкаст или нешто слично.Па имаш адаптерчиња USB C to 3.5mm. Кај мене дома така користат слушалки на поновиве телефони. Или не ти се замара со тоа?
Епа стави го телефонот на power bank безжично да се полни а стави си слушалки со кабелИскрено не, дел од употребата е да го ставам телефонот да се полни, а јас да се движам низ станот и слушам некоја книга или подкаст или нешто слично.
А и завршив со кабли
Уште тастатурата ми е на кабел, и кога ке се решам да ја заменам ке одам wireless и тоа.
И Android Auto на колата што ми е со кабел ми е проблематично.
Али интернет дома, исклучиво кабел, никако wifi![]()
хах, и јас прво така го сфатив. тек од 3то читање разбрав дека друго збори. ама реченицана е купус, па …Каква бе загуба на квалитет и дополнителен шум на оптички кабел...
Еве каков фреквентен графикон имаат кој мене лично не ми се допаѓа бидејки за помалку пари имаш Superlux со скоро исти карактеристики напумпано бас подрачје голема дупка на 4khz и после скокови од 5 до кај 8khz од кои најмногу болат ушите:Па генерално за домашни услови на користење што е 2/3 од времето, би ги користел аудиофилските, додека другата третина патувам и би ги користел Soundcore-от.
Да бидам искрен цената на refurbished HD400s ми е доста интересна (40ина долари) со 2 годиншна гаранција и затоа ги вклучив
Фала на одговорот
Superlux HD681 и/или 668?Еве каков фреквентен графикон имаат кој мене лично не ми се допаѓа бидејки за помалку пари имаш Superlux со скоро исти карактеристики напумпано бас подрачје голема дупка на 4khz и после скокови од 5 до кај 8khz од кои најмногу болат ушите:
![]()
HD400S
back to Sennheiser back to measurements home Published: Sept-17-2022 NO SMOOTHING is applied to the shown plots. Most measurement sites have some smoothing applied which ‘irons flat’ sharp peaks an…diyaudioheaven.wordpress.com
Па што не го замениш џекот. Или купи кабел со џек од кај нас/али и дај го на сервисер да го залеми. Не мора да е оригинален на сенхајзер.Superlux HD681 и/или 668?Ги имам тие, беа многу популарна препорака на темава уште пред 3-4 години (можеби и повеќе, корона годините се некако споени во една).
Да ја дополнам приказната, ми се свитка 3.5 џекот од постоечките Sennheiser, и кога почнав да го разгледувам сајтот за заменски кабел (кој тешко се наоѓа бидејќи се постар модел), сфатив дека цената за нов кабел е речиси колку овие refurbished слушалки ... и почна да ме чешка џебот.
После тоа секако почнуваш да гледаш видеа и рецензии и споредби, и излегоа Soundcore-от како доста посочуван модел и доста високо оценет, па пусти мерак и тие ги посакавКласика ко во вицовине кога некој ќе влезе во продавница да купи нешто ситно и завршува со 10 други работи
![]()
Ако си од Скопје, појди до Логинг. Имаат се што треба. Во сервис ќе ти стават нов џек на лице место ако имаат време. Не би требало да е скапа операција.Специфичен е кабелот поврзан со џекот, со контроли и микрофон. Кај нас прашав во Амски и немаа соодветен заменски кабел/џек, а купување со испорака од странство беше блиску релативно скапо. One thing led to another, така да дури и да го средам кабелот, ми остана сега мерак да си купам уште едни нови слушалки
Ќе побарам некој сервисер, мислам дека проблемот е лесно решлив, фала за идејата.
Superlux HD681 и/или 668?Ги имам тие, беа многу популарна препорака на темава уште пред 3-4 години (можеби и повеќе, корона годините се некако споени во една).
Да ја дополнам приказната, ми се свитка 3.5 џекот од постоечките Sennheiser, и кога почнав да го разгледувам сајтот за заменски кабел (кој тешко се наоѓа бидејќи се постар модел), сфатив дека цената за нов кабел е речиси колку овие refurbished слушалки ... и почна да ме чешка џебот.
После тоа секако почнуваш да гледаш видеа и рецензии и споредби, и излегоа Soundcore-от како доста посочуван модел и доста високо оценет, па пусти мерак и тие ги посакавКласика ко во вицовине кога некој ќе влезе во продавница да купи нешто ситно и завршува со 10 други работи
![]()
Уште на HDMI да пробаш. И на Schuko. Пиши ако успеешЗдраво дечки, да прашам дали е можно да добијам звук преку USB-C to 3,5 mm female уклучен у USB A то USB C адаптер на Desktop win 10?
Ми треба некој драјвер или, оти вака не го јавува и немам звук на слушалките.
имаш линк од уредот? ако dac-от е usb 3.x, USB A то USB C адаптерот ќе е проблем.USB-C to 3,5 mm
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 8K polling rate,All silent micro switch, White, M6S-A24
4.860,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден