Sapphire
user
- 11 ноември 2015
- 1.207
- 810
Види ги QCY T5, како целосно пакување (заедно со микрофон) се добри. Ако сакаш уште подобар фит и удобност, купи си и SpinFit CP360 врвови.
Ако има usb-c ќе работи, не гледам причина зошто не.
Imas li iskustvo so ovie? Gledam $24 se, a demek bile $99 75% off se na aliexpressh:
Јас зедов се од Тhomann. Ја платив идентичната цена што стои на страната на Thomann.de никакви додатни трошоци. Стигнаа за една недела и си ги подигнав од Лерин (живеам во Битола на 20 мин ми е Лерин).Моментално се двоумам помеѓу Kali Audio LP6, JBL 305, Yamaha HS5/7 или Mackiе MR624. Во игра се и одредени поскапи модели, како што е Dynaudio BM5 MK3.
Звучките нема да бидат користени за продукција, туку за секојдневно слушање на музика. Повеќе сум за активни звучници бидејќи немам место за појачало. Најверојатно ќе бидат поврзани на PC преку Meizu PRO DAC-чето.
Ме интересира дали некој од вас има искуство со Kali Audio LP6. Некако најприфатлива опција е од сите монитори што може да се купат локално, а и гледам на нет има доста добри рецензии. Останатите варијанти или би ги нарачал од Thomann или ќе ги купам од Nakas или Rihardos. Сите сугестии се добредојдени.![]()
значи не ти одбиле VAT? пошто си ја купил ко од Грција така?Јас зедов се од Тhomann. Ја платив идентичната цена што стои на страната на Thomann.de никакви додатни трошоци. Стигнаа за една недела и си ги подигнав од Лерин (живеам во Битола на 20 мин ми е Лерин).
Зедов комплет Пресонус активни монитори + Пресонус интерфејс. Презадоволен сум за цената што ја платив.
https://www.thomann.de/gr/presonus_eris_e3.5.htm
- мала ми е собата немав потреба од големи монитори
https://www.thomann.de/gr/presonus_studio_24c.htm
- интерфејсот е таман за моите потреби.
Јас зедов се од Тhomann. Ја платив идентичната цена што стои на страната на Thomann.de никакви додатни трошоци. Стигнаа за една недела и си ги подигнав од Лерин (живеам во Битола на 20 мин ми е Лерин).
Зедов комплет Пресонус активни монитори + Пресонус интерфејс. Презадоволен сум за цената што ја платив.
https://www.thomann.de/gr/presonus_eris_e3.5.htm
- мала ми е собата немав потреба од големи монитори
https://www.thomann.de/gr/presonus_studio_24c.htm
- интерфејсот е таман за моите потреби.
Шипинг не платив, а порачав Грција за да не плаќам царини, шипинг, чуда. Ватот е единствениот трошок што додатно ми дојде, АМА ако ги порачуваш КАЈ НАС од томан можеби ват нема да платиш ама царина и шипинг плаќаш секако што доаѓа повеќе од ватот. Едноставно: цената што ја гледаш на сајтот таа ја плаќам ни повеќе ни помалку, вклучувајќи ги сите трошоци.значи не ти одбиле VAT? пошто си ја купил ко од Грција така?
Од мкд ако се нарачува, намалуваат VAT-от од цената Thomann. Сега незнам колку се разлика шипинг грција со нас пример. за нас мислам е фиксно 40 еура. (ако не сум грешка со бројката) .. им пишува на сајтот ако идеш на шипинг полиси.
Не докажав дека во овој случај не зедов на своја рака и лична адреса. Продавница за музички инструменти од Лерин којашто соработува со томан ми го продава производот, што значи мојот производ е под гаранција и за сервис и/или замена го носам од каде го купив т.е. во продавницата во Грција.Ако се решиш за набавка од Томан:
Имам порачано неколку музички инструменти од Томан низ годините (*). По испораката, со се пресметани давачки, разликата во цената беше околу 5% во однос на порачка во друга држава и преземање од неа.
- Томан одбива данок за испорака во Македонија;
- Сумата за транспорт / испорака е фиксна 40Е за пакети до 40 килограми (ете);
- Испораката вклучува трекинг;
- При пристигнување, се пресметува шпедиција (~2,000 денари ако тоа го прави пошта), царина (стапка зависно од производот) и данок (стапка зависно од производот).
Воедно, при проблем кој бара сервисирање (под гаранција), Томан ќе прифатат поврат од локацијата кон која е првично испратен производот.
Како се работи за електронски уреди, мојот став е секогаш купувај локално или испорачувај локално. Лоши искуства во минатото ми покажале (барем мене) дека сервис и гарантна поддршка се често поважни од заштедата која би можел да ја направам.
(*) Да бидам искрен, порачувани се само производи кои не можат да се купат од локални дистрибутери.
Што значи на крајот јас добивам загарантирана роба со сервис на 20 минути од мене за 240 евра. Ти добиваш загарантирана роба за 305 евра. Кој ќе ти ја сервисира ако се расипи? Исто така разликата во цена помеѓу 305 евра и 240 евра не е 5 проценти туку 25 проценти. Слаба ти е математиката.
Во игра се и одредени поскапи модели, како што е Dynaudio BM5 MK3
кои што често знаат да ги изедначат цените со овие на Тхоманн после два три реда културен муабет на лице место.
Зошто да немаш? Ќе го направиш истото што го направив и јас, самошто ќе возиш 2 и пол саати до Лерин, наместо 20 минути.Не мора да се убедуваме. Не пишав никаде дека тоа што друг го направил е погрешно.
Кога веќе ми реплицираш, ако се навратиш на мојата порака, ќе прочиташ барем неколкупати (да не пишувам точно колку од математички причини) зборови од типот "мој став", "мое искуство", "барем мене" - што верувам е доволно да покаже дека зборувам од мое лично искуство и дека не наметнувам никому да прави како што правам јас.
Апсолутно те поддржувам да го направиш тоа што ти е најсоодветно. Јас немам сигурен начин да поминам електронски уреди кои чинат над 350Е преку граница без да платам царина + данок.![]()
Не знам дали дискутирано е на темава али треба да ги исчустам падовите на Sennheiser HD 439. На нет гледам во топла вода ставаат детергент за алишта па полека ги чистат падовите, па потоа во чиста вода ги мијат и ги оставаат да се исушат. Пред да го направам ова, има некоја попаметна алтернатива?
Па ако веќе купувам нови, додека чекам вреди да се проба да се измијат па да видиме што ќе се смениКупи си нови од AliExpress (search sennheiser 439), ако ги испереш нема да затвораат како претходно. Потрошна роба е.
Се сложувам, тоа е веќе стандардна техника. Кај Мими се цените идентични речиси до цент со Томан, Артист знаат да бидат и пониски, а и Vision ги следат генералните трендови...
Зошто да немаш? Ќе го направиш истото што го направив и јас, самошто ќе возиш 2 и пол саати до Лерин, наместо 20 минути.
Па ако веќе купувам нови, додека чекам вреди да се проба да се измијат па да видиме што ќе се смени![]()
Мими на веб страната има превисиоки цени.
Најверојатно ќе бидат поврзани на PC преку Meizu PRO DAC-чето.
Моментално се двоумам помеѓу Kali Audio LP6, JBL 305, Yamaha HS5/7 или Mackiе MR624. Во игра се и одредени поскапи модели, како што е Dynaudio BM5 MK3.
Звучките нема да бидат користени за продукција, туку за секојдневно слушање на музика. Повеќе сум за активни звучници бидејќи немам место за појачало. Најверојатно ќе бидат поврзани на PC преку Meizu PRO DAC-чето.
Ме интересира дали некој од вас има искуство со Kali Audio LP6. Некако најприфатлива опција е од сите монитори што може да се купат локално, а и гледам на нет има доста добри рецензии. Останатите варијанти или би ги нарачал од Thomann или ќе ги купам од Nakas или Rihardos. Сите сугестии се добредојдени.![]()
Од едноставна причина што среќата ми е таква да при секое преминување на граница ме задолжуваат да отворам багажен простор. Штом отворам, гледаат кутија. Штом видат кутија, бараат фактура. Штом видат фактура...
eizu Pro Dac има линиски излез од типот 3.5mm?
Ако ти се допадне нешто од Мими, одиш таму и зборуваш за цена. Секогаш кога сум земал оттаму, во најлош случај ја изедначувале цената со онаа од Томан, во најдобар, нешто пониско.
JBL 305 ги имам слушнато и звукот им е малку длабок не е толку чист како на Yamaha HS7.
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден