Македонското момче
lurker
Ако можеш да фатиш, ако не ќе ти речат твоите тарифи што ги имаш да ги оставиме исти, а од сопругата да одберете од тарифите ко што ги имаме на страната. Ако е на припејд, може да и направат пакет за 350 денари неограничени разговори и SMS и 10Гб интернет (по случаен избор го испраќале).Дечки, јас сум корисник на А1 (телефонија само) веќе 12 години .. сеа сакам и невестата да ја ставам во пакет заедно, кај декември треба да обновувам договор бидејќи ми истекува.
Да си терам регуларно или преку некој агент би можела да се фати некоја подобра понуда? Може да се отстапи од тоа што е (постпејд) на вебсајт?
Фала.
Дај боже, господ нека ти помогниИнаку еве апдејт за двата постари броја од А1, од кој само на еден ми беа покачиле претплата.
Добив одгобор од А1 контакт центар, кратко кажано „тоа ти е“.
Интересно е што ми имаат покачено претплата само на бројот што ми беше „idle“, т.е. месечно плаќав 650 денари и немав дополнителни трошоци, на другиот број каде плаќам паркинзи, докупувам GB интернет и каде сметката ми е редовно 1200-1300 денари, не ми имаат покачено претплата. Ако ја ставам на страна повредената суета и размислам логично, сега би сакал и на другиот број да ми покачат претплата за +100 денари со што ќе добијам +15 GB интернет, бидејќи вообичаено плаќам +299 денари за +10 GB интернет и во пракса ќе ми е поевтино.
Ако знае некој број од агент нека ми пише, а во меѓувреме малку да размислам колку е паметно да се јавам доброволец за покачување![]()