Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Martin04

read-only
30 јануари 2026
4
2

Здраво

Дали некој чека пратка од странство преку МК Пошта конкретно ЕМС сервисот нивен.

Им доставив фактури на маил, но не одговараат на маилови. Добив за царина известување и се си доставив комплетно.

Дали некогаш сте контактирале царина во пошта и на кој број? Не сум од Скопје за да отидам таму кај нив имало некој шалтер во Пошта 2.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.300
11.842
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Денес добив две од ЕЛС. Оние со MK-R код.
За 3 пакети со вкупен износ од околу 60 долари платив 600 денари откуп.
Незнам дали знаат колку е платен секој пакет или си ги измислуваат бројкиве, не ми е јасно.
На пакетите нема нигде сума.
Па, што плати колку посакаа!? Што не праша што плаќаш, како е пресметано...!?

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.300
11.842
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97

Здраво

Дали некој чека пратка од странство преку МК Пошта конкретно ЕМС сервисот нивен.

Им доставив фактури на маил, но не одговараат на маилови. Добив за царина известување и се си доставив комплетно.

Дали некогаш сте контактирале царина во пошта и на кој број? Не сум од Скопје за да отидам таму кај нив имало некој шалтер во Пошта 2
Таму е заглавено се. Јас чекам пратка, во царина е од 25.12. Мислам дека немаш друга опција освен да чекаш. И да дојдеш нема да ти завршат работа, барем моето искуство е такво.....
Мизерија

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
Некој погоре спомна чеќајќи го Годо што кого чекаме за да се одглави,тргне со распределби мкд пошта ? Само господ ли знае кој и кога?

Последна промена:

Buzuki

hello world
16 јули 2013
202
52
Ѓубриња невидени... Пратка од 60 евра порачана на 1 декември, на 21 влага во државата и тука заглавува тракингот немам никаков апдејт.. Јас не бев дома на 16ти стигнало писмо дека имам пратка да појдам да ја подигнам во рок од 8 работни дена.. Јас го најдов на 27ми (9ти работен ден на поштата) и тогаш појдов во пошта каде што таа на шалтер ми вика дечко касниш поминати се 8 дена.. знам и викам денеска е 9тиот ама да не ја немате вратено случајно или да ја вратиме некако да направиме.. Ах ништо вика џабе збориме ќе си ја порачаш одново..
Значи пратката може да биде заглавена во пошта 3 недели а за враќање точни се до ден...

fcwizard

hello world
26 март 2018
63
69
Поднесол досега некој пријава до Агенција за пошти? За било каков проблем?
Јас имам поднесено приговор за пратка кој што не ја добив а беше маркирана доставена од страна на една приватна пошта без мој потпис,код итн.
Ништо не направија, само добив писмо назад каде што практично се прогласија за ненадлежни.
Класична партиско куртонска организација што веројатно е и на платен список на приватниве пошти.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Хмм, чудно. Неколку пати сум имал со нив комуникација, еднаш и претставка за една од приватните пошти и секогаш сѐ било како што треба. Но, можеби се промениле приликите од лани.
Мислењето е автоматски споено:

Поднесол досега некој пријава до Агенција за пошти? За било каков проблем?
Јас, минатата година, за проблем со АлиЕкспрес пратка со една од поштите.

Добив разрешување на проблемот по тоа, па и враќање на средствата.
И што мене ми беше особено важно - одеднаш чудесно од поштата станаа достапни, разбрани, тие мене ме бараа, културни, фини, извинувања...

Па, потоа од АП дури и ми се јавија да се осигураат дали со поштата е надминат проблемот.

Последна промена:

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Хмм, чудно. Неколку пати сум имал со нив комуникација, еднаш и претставка за една од приватните пошти и секогаш сѐ било како што треба. Но, можеби се промениле приликите од лани.

Јас, минатата година, за проблем со АлиЕкспрес пратка со една од поштите.

Добив разрешување на проблемот по тоа, па и враќање на средствата.
И што мене ми беше особено важно - одеднаш чудесно од поштата станаа достапни, разбрани, тие мене ме бараа, културни, фини, извинувања...

Па, потоа од АП дури и ми се јавија да се осигураат дали со поштата е надминат проблемот.
Ова како лотарија, изгледа зависи од тоа кој го отворил мејлот. Најчесто се прогласуваат ненадлежни.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Ѓубриња невидени... Пратка од 60 евра порачана на 1 декември, на 21 влага во државата и тука заглавува тракингот немам никаков апдејт.. Јас не бев дома на 16ти стигнало писмо дека имам пратка да појдам да ја подигнам во рок од 8 работни дена.. Јас го најдов на 27ми (9ти работен ден на поштата) и тогаш појдов во пошта каде што таа на шалтер ми вика дечко касниш поминати се 8 дена.. знам и викам денеска е 9тиот ама да не ја немате вратено случајно или да ја вратиме некако да направиме.. Ах ништо вика џабе збориме ќе си ја порачаш одново..
Значи пратката може да биде заглавена во пошта 3 недели а за враќање точни се до ден...
Може да биде заглавена колку што сакаат. Не постои никаква одговорност за сите скапани “државни“ организации, ако може така да се наречат септичките јами, што е далеку поточен термин. Но веројатно држи она: каков народ, такви институции и “држава“. Јас имам заглавена, стои во царина од 25.12. Алиекспресс денес сами ми ги вратија парите затоа што помина крајниот рок. Тие тие пари сигурно ќе ги побараат назад од македонска пошта затоа што не е нивна вина, а ќе ги платиме сите ние. Затоа што тие од царина или пошта сигурно нема да ги дадат од нивниот џеб.
И така ќе си тераме до бесвест.....
Тие нема да работат ништо, а ќе плаќаме сите...
За да биде уште потрагично, овој што глуми министер лае насекаде дека мк пошта имала голем потенцијал да стане лидер во Европа, ќе инвестирале (краделе) многу пари во неа, и никој не станува да му каже “а да си ја прегледаше ти прво главата“...
Ние сме навистина за грев...

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
100% точно. А планираш да направиш нешто за тоа да се смени?
Јас да планирав и мислев одамна немаше да бидам тука...
Само констатирам она што сите тука добро го знаат, да ми олесни малку
А да сменат треба оние што се на власт
Барем во нормални земји е така...
Во нормални земји и ова што ние го пишуваме ќе предизвикаше акција, а да не зборувам за она што ќе пишевеме на владините институции онлајн. А тука тие прво што преземаат е:
под 1. не ги боли стапот за тоа што ќе пишеме и
под 2. ги бришат негативните коментари и око не им трепнува
Што покажува дека е ова тотално нездрава и незрела средина
А да бидам борец за правда, ако мислеше на тоа, немам ни желба, ни нерви, а и престар сум...
А инаку ги поддржувам таквите, ако се рационални
Пред некое време така се боревме против психото кој си играше со средношколците и сакаше да биде фирер, и го тргнавме. За жал работите потоа не се променија многу
Инаку, гледајки како оваа сеирџиска средина постапувала со своите најсмели синови, не сметам дека таа заслужува особени жртви
А и ние овде не бараме нешто особно, зборуваме за тоа дека не е нормално да добиваш пратка по 3 месеци, не е времето на Гоце... Дури и тој побргу ги добивал пратките од нас
Треба револуција за тоа?

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
Никој ли нема до толку информација што ќе се случе со тие RR***HU пратки порачани со тој тракинг број? Зошто виа пост приватата пошта очигледно нема да ги достави, дали ќе се префарлат во македонски пошти за достава и потенцијално царина наводна? Тие за прв пат прифатени од кинезите за достава уште од 01 Dec 2025 09:39 Accepted by carrier. Значи беа уште пред 2-3 месеци порачани.

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
да напише некој последен пат кога земал пратка од мкд царина онака за наша произволна евиденција? кога работеле под „нормални околности„.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
^ Таму се што ќе влезе многу тешко излегува!

Инаку и јас 1/6 од нарачките веќе рефундирав, до крајот на следната надела 4/6 би требало да ги рефундирам, нема што друго да се прави.

* Недава да се отвори диспјут на тие што се означени со "недостасува фактура".

И кога отварате спор напишете го сите овоа да знаат али какви ѓубриња управуваат со државава, јас на секој диспјут избирам причина "Held at customs" и образложение:
"Hello, from the December of 2025, in my country government made new stupid decision that all online orders no matter how much the item cost to be taxed. And because Aliexpress didn't make it to collect tax in advance when purchase of order is made. Now our country customs does not proceed shipments and they held in bags for months and probably they will never deliver the packages from Aliexpress and most likely there will be a tons of returned packages from our country, I am also extremely angry"

Атачменти

• Screenshot_20260201_212158_AliExpress.jpg
    Screenshot_20260201_212158_AliExpress.jpg
    381,6 KB · Прегледи: 27

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
^ Таму се што ќе влезе многу тешко излегува!

Инаку и јас 1/6 од нарачките веќе рефундирав, до крајот на следната надела 4/6 би требало да ги рефундирам, нема што друго да се прави.

* Недава да се отвори диспјут на тие што се означени со "недостасува фактура".

И кога отварате спор напишете го сите овоа да знаат али какви ѓубриња управуваат со државава, јас на секој диспјут избирам причина "Held at customs" и образложение:
"Hello, from the December of 2025, in my country government made new stupid decision that all online orders no matter how much the item cost to be taxed. And because Aliexpress didn't make it to collect tax in advance when purchase of order is made. Now our country customs does not proceed shipments and they held in bags for months and probably they will never deliver the packages from Aliexpress and most likely there will be a tons of returned packages from our country, I am also extremely angry"
Ќе си рефундираме нема што друго да се прави...Тие од RR***HU ги нема, ниту некој има инфорамции дали ќе се достават....И мене ми дадоа на неколку пратки. Што и да пишеш било која причина, дават враќање на парите зошто очигледно се свесни со проблемот. Знаат они детектират во системо за следење дека пратките не се стигнати и има проблеми со достава. download (9).png

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Да и тиа што беа RR-HU што ги доставуваше Виа пост подобро да се надеваме ЕЛС да ги преземе отколку скапанава Македонска пошта! Ама ситуацијата е очајна нема никаков апдејт на тракинг и тие веројатно или ќе се вратат или ќе останат во некок слад се додека не се распаднат од стоење. Ете таков народ е овоа ќе го фрлат ама нема да ти го дадат како што се вели.

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
И елс и македонски пошти исто сра*е различно пакување. Не ми се верува дека ќе ги достават. Немам надеж во оваа вукојебиња. Веќе поминаа повеќе од 70 дена. Ако требаше до сега да се преземат од другите пошти значи ќе се преземеа.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
И елс и македонски пошти исто сра*е различно пакување. Не ми се верува дека ќе ги достават. Немам надеж во оваа вукојебиња. Веќе поминаа повеќе од 70 дена. Ако требаше до сега да се преземат од другите пошти значи ќе се преземеа.
За жал, цивилизациското ниво на целата популација е очајно па така и приватните компании се крш, далеку од нивото кое го имаат во било која Европаска земја.
Но сепак се неспоредливи со мк пошта.
Мк пошта и мк царина треба да се забрани да постојат и тоа во уставот, во преамбулата....

да напише некој последен пат кога земал пратка од мкд царина онака за наша произволна евиденција? кога работеле под „нормални околности„.
Јас добив пред некој ден една, лежеше таму еден месец. Но не со RR....HU и не од Али. Од Европски сајт беше. Но сите се заглавени, нив не им е гајле од каде се. Подеднакво ги заболе за работата и за корисниците

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Случајно ми се отвори првата страна од оваа тема на форумов. Почната е во 2016-та. Погледнав некои од постовите
И
Ништо не се променило, иста дупка сме останале, што ич не е на арно...

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно