И ти што велиш, на добро е променава?
Секако ќе видиме следниве денови.
И ти што велиш, на добро е променава?
Не е промена, само појаснување.И ти што велиш, на добро е променава?
Секако ќе видиме следниве денови.
Не го пишуваат ова без причина. Скроз е промена, и секако не промена на добро.Не е промена, само појаснување.
Зошто па ти би сакал да плаќаш повеќе данок на додадена вредност?Ја би сакал да се цените со вклучен ддв па да не треба да се замараме со плаќање ддв.
Да, имаше. Не се сеќавам дали на сите.Choice ознака имаше до продуктот/продавницата?
Објасни што е промената? Не разбирам.Не го пишуваат ова без причина. Скроз е промена, и секако не промена на добро.
Мислењето е автоматски споено:
Зошто па ти би сакал да плаќаш повеќе данок на додадена вредност?
До сега не плаќавме данок и давачки за сѐ и свашта? Која е причината зошто ние обичните луѓе би сакале да плаќаме (уште повеќе) данок? За да заштитиме некое домашно производство? Домашно производство на што? Што уствари штитиме?
Така да однапред да кажам: Кој се спрема да одговори нешто во стилот „за доброто на државата“, можам скроз детално да му објаснам што да направи со цеваст профил од ужарно железо. Не затоа што му мислам лошо, туку за да ја разбере природата на нештата во реалниот свет.
Не ти се плаќа ама навиваш за плаќање. Како поинаку да те разберам?Ни мене не ми се плаќа ама законот не е нов и ДДВ се плаќа на се, живееш у организација наречена држава и така работи системот. Најди една држава кај шо работи другачије. Само зашо не се енфорсира не значи дека треба да е така.
Дефинитвно не си нормален. Под итно да се јавиш на третман со ќебовање.Ако мене ме прашуваш за моето мислење, да, треба да се плаќа ДДВ но во исто време мислам дека 20е за ДДВ и 90е за Царина се премали суми особено со инфлацијава. Треба да се качат на 100/300 (минимум).
ELSИ кој се овие ECSC?
Стигаат. Тоа е мк пошти in a nutshellДали Ви стигаат картончиња со задоцнети датуми пред околу 30 дена за превземање на пратката напр.05,08,25 а сега сме 04,09,25? Нова пракса на мкд пошти ли е ова? Љ.... ли е ова или Панаѓур? Каква е оваа ситуација?![]()
За колку време ви пристигаат пратки?
И кој се овие ECSC?
ECSC =/= ELS
Таа преку АД Пошта ќе ти стигне, ~1.5 месец.за колку време стига од Холандска пошта до овде?
Таа преку АД Пошта ќе ти стигне, ~1.5 месец.
HU и ЕЛС обично се брзи. Останатите идат преку Пошта, пред 4-5 месеци се зезнав нарачав од banggood ми ја пратија преку Холандска пошта, се изначекав башка поштарот у пензија отишол... кој знае дали нов ќе се пријави да работи....од Кина за 3 дена до Холандија и таму заглави веќе 5-6 дена. Значи да бидам трпелив месец дена миниум.
track.els.mk/mk/БРОЈОТТУКАТракинг броевите од Али, како ги гледате на ELS?
Пробав така, ама изгледа сеуште не им е регистрирана во систем.track.els.mk/mk/БРОЈОТТУКА
10 тина деназа колку време стига од Холандска пошта до овде?
И јас чекам од 28ми август да излези од холандијаЛуѓе, одамна немам правено нарачка на Али, за колку време стига пратка PostNL RE...MK од излез од холандија? Стигаа побрзо, оваа више 20+ денови ја чекам да влезе во МК, барем тој процес траеше максимум 2 недели.
+ - месец дена.за колку време стига пратка
RE049981198NL e испорачана од пошта.мкДали некој знае чиви се овие броеви?
AP00760122903462 или RE049981198NL
Кој ги доставува овие? ELS, Via Post или кој? Имам три пратки кои што се со статус "испорачана" ама всушност не се. Немам ни на вибер, ни на СМС ни повик добиено како што вообичаено ме бара некој.
Погледнете го атачментот 154267
Ниту еден од броевите ги нема во системот на Виапост и ЕЛС.
Дали некој знае чиви се овие броеви?
AP00760122903462 или RE049981198NL
Кој ги доставува овие? ELS, Via Post или кој? Имам три пратки кои што се со статус "испорачана" ама всушност не се. Немам ни на вибер, ни на СМС ни повик добиено како што вообичаено ме бара некој.
Погледнете го атачментот 154267
Ниту еден од броевите ги нема во системот на Виапост и ЕЛС.
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден