Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 90 43,3%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,1%
  • Не

Гласови: 47 22,6%

• Вкупно гласале
    208

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.542
3.143
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Често ги фалам НЛБ, па сега да ги искритикувам (мал рант) :)
Девизен прилив стигнат минатата недела не ми се појавува на апликацијата туку ми стига мистерозен мејл од локалната експозитура - добивте прилив (некои бројки букви ама знам од кого е нели) затоа пратете документ. Инаку добивам по неколку приливи од странство месечно и секогаш е исто - прикачи фактура кога ќе се појави на апликацијата и после некој саат парите се тука.
Пишувам може фактура? Да, океј е. Праќам фактура истиот ден - среда. Четврток попладне париве ги нема. Се јавувам во локалната експозитура - ама знаете јас сум само посредник немам поим зошто бараат и зошто не пуштаат, но не можам да ви дадам контакт. Ајде ќе им пишам мејл па ако има нешто ќе ви јавам. Доаѓа вторник париве ги нема. Пак вртење пак ист муабет.
Каков е овој глупав систем? Девизно работење праќа мејл на локална експозитура да ме контактира, а службеничката е посредник кој поим нема што се случува. KADE SE PARITE!?

bugggg

hello world
21 јуни 2017
80
67
Девизен прилив стигнат минатата недела не ми се појавува на апликацијата туку ми стига мистерозен мејл од локалната експозитура - добивте прилив (некои бројки букви ама знам од кого е нели) затоа пратете документ. Инаку добивам по неколку приливи од странство месечно и секогаш е исто - прикачи фактура кога ќе се појави на апликацијата и после некој саат парите се тука.
Пишувам може фактура? Да, океј е. Праќам фактура истиот ден - среда. Четврток попладне париве ги нема. Се јавувам во локалната експозитура - ама знаете јас сум само посредник немам поим зошто бараат и зошто не пуштаат, но не можам да ви дадам контакт. Ајде ќе им пишам мејл па ако има нешто ќе ви јавам. Доаѓа вторник париве ги нема. Пак вртење пак ист муабет.
Каков е овој глупав систем? Девизно работење праќа мејл на локална експозитура да ме контактира, а службеничката е посредник кој поим нема што се случува. KADE SE PARITE!?
Контактирај ги дирекно на [email protected] или [email protected] , јас до сега во вакви случаеви тамо сум им пишувал и одма средувале, последен пат пред година и нешто, од тогаш не сум имал потреба се преку апликацијата средувале брзо.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje

Одмори се па и ти, почекај малце... :LOL:

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.542
3.143
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Одмори се па и ти, почекај малце... :LOL:
Да така звучеше оваа од банка. А јас се нервирам уште се чувствуваш како да си згрешил нешто - контрола, нема повратни информации и чекаш :)
Мислењето е автоматски споено:

Контактирај ги дирекно на [email protected] или [email protected] , јас до сега во вакви случаеви тамо сум им пишувал и одма средувале, последен пат пред година и нешто, од тогаш не сум имал потреба се преку апликацијата средувале брзо.
Да, ама ме збунија што прво пуштија мејл од експозитура и после демек она препратила документи и сега да отварам нова конверзација уште толку може забуна.
А ми текна пред 2-3 години слична ситуација и таа од експозитурата изгледа ја мрзеше да се расправа и вика еве ти број јави се во девизно и стварно средивме за пола саат :)

Стигнаа парите. Форумов чуда прави.

Последна промена:

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.082
1.380
Во случај да ти се парите од исто место, зошто не пуштиш генерално овластување наместо на секој прилив да прикачуваш фактура?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.542
3.143
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Во случај да ти се парите од исто место, зошто не пуштиш генерално овластување наместо на секој прилив да прикачуваш фактура?
Од овие прв пат добивам, ако добивам редовно ќе поднесам генерално овластување. Ама и за тоа мислам треба во банка да се оди. Еднаш имам поднесено за други двајца клиенти и функционираше па после пак почнаа да ми бараат фактура и си викам батали.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.082
1.380
Од овие прв пат добивам, ако добивам редовно ќе поднесам генерално овластување. Ама и за тоа мислам треба во банка да се оди. Еднаш имам поднесено за други двајца клиенти и функционираше па после пак почнаа да ми бараат фактура и си викам батали.
Јас на мејлот од погоре им имам пратено и не направиле проблем. Но и еднаш до експозитура не е страшно да не те тормозат за секоја фактура вака.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
mKlik има апдејт на Андроид од сабајлево или вчера, не знам.

Ниту отисок ми чита, ниту ПИН ми прифаќа сега.

edit - Сега се оправи.

Последна промена:

lukanoski

read-only
9 август 2010
43
16
mKlik има апдејт на Андроид од сабајлево или вчера, не знам.

Ниту отисок ми чита, ниту ПИН ми прифаќа сега.

edit - Сега се оправи.
Јас цел ден имам проблем со gPay, сеа направив update на апликацијата и ке проверерам дали работи.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.542
3.143
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ова малку не ми е јасно. До сега не земаа провизија за распределба на прилив од странство, а сега откако ќе влеземе во СЕПА ќе земаат? Или јас не читам добро.

Атачменти

• 222.jpg
    222.jpg
    412 KB · Прегледи: 60

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.794
5.514
Ова малку не ми е јасно. До сега не земаа провизија за распределба на прилив од странство, а сега откако ќе влеземе во СЕПА ќе земаат? Или јас не читам добро.
И досега имаш провизии освен ако странецот не ти ги испраќа секогаш парите со OUR а не BEN/SHA начин на поделба на трошоците.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.542
3.143
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
И досега имаш провизии освен ако странецот не ти ги испраќа секогаш парите со OUR а не BEN/SHA начин на поделба на трошоците.
Ова мислам го дискутиравме неколку пати и утврдивме дека нема провизии од страна на НЛБ

Еве сега пак гледам 158 евра пратени од Азија тука стигнале 150 и НЛБ пишува наш надомест 0.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.794
5.514
Ова мислам го дискутиравме неколку пати и утврдивме дека нема провизии од страна на НЛБ

Еве сега пак гледам 158 евра пратени од Азија тука стигнале 150 и НЛБ пишува наш надомест 0.
Епа кај се 8те ??? Си ги поделиле банките...

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.542
3.143
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Странската земала однапред и поделила на кого требала да подели. Никој не работи беспари, поготово банкиве нели ;)
Нашите работат! :) Како и да е, мене ме интересира дали помалку ќе плаќам, а како делат нивна работа.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.794
5.514
Нашите работат! :) Како и да е, мене ме интересира дали помалку ќе плаќам, а како делат нивна работа.
Да, би требало да плаќаш помалку. На пример во претходниот случај кога 2-те банки би биле во SEPA и би се реализирал SEPA трансфер, мислам дека не повеќе од 2 евра би ти се одземале. Дури и овдека мислам дека претерав.

389mk

hello world
16 јануари 2020
281
306
За една трансакциска сметка, на лице со посебни потреби кои има само примања по основ на исплата по социјални трансфери, во месец јуни го исклучив односно деактивирав Light пакетот за мклик со цел да не се наплаќаат 20 денари за пакетот.
Откако сум ополномоштен од пред два дена, таа трансакциска сметка ми излегува во мојот мклик и видов дека на 31.07 има наплатено 20 денари за пакетот иако беше деактивиран во апликацијата мклик уште во јуни и во контакт центарот ми рекоа дека тоа е доволно.
Ако не ми излезеше во мојот профил јас тоа немаше да го видам. И сега затоа што сум ополномоштен и јас имам профил на мклик, пакетот не ни може да се исклучи, очигледно не можело ни претходно.
20 денари не се ништо, но секој разумен гледа колку е беспредметно да се наплаќа за основна функција.

Viko

hello world
28 јуни 2022
309
287
Друштво немам сметка, картичка… од НЛБ меѓутоа татко ми има, а не ја користи и почнав јас да ја користам неговата картичка со Apple Pay.

Бидејќи онлајн банкарството (Light пакет) е бесплатно, на мојот телефон ја инсталирав mKlik и се најавив. Па ме интересира дали за овие нотификсции се доплаќа нешто или се вклучени во Light пакетот?

Атачменти

• IMG_4887.jpeg
    IMG_4887.jpeg
    161,3 KB · Прегледи: 61

Martinovski

lurker
4 октомври 2011
684
273
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit
Таман работа за нотификации да наплаќаат, не би требало

BigBull

hello world
20 март 2013
74
102
Друштво немам сметка, картичка… од НЛБ меѓутоа татко ми има, а не ја користи и почнав јас да ја користам неговата картичка со Apple Pay.

Бидејќи онлајн банкарството (Light пакет) е бесплатно, на мојот телефон ја инсталирав mKlik и се најавив. Па ме интересира дали за овие нотификсции се доплаќа нешто или се вклучени во Light пакетот?
Само како информација, Light пакетот не е повеќе бесплатен, се наплаќа по 20 денари.
1756818611018.png

Viko

hello world
28 јуни 2022
309
287
Само како информација, Light пакетот не е повеќе бесплатен, се наплаќа по 20 денари.
Погледнете го атачментот 153431
Без лајт пакетот НЛБ ти наплаќа 45МКД сметка и 20МКД Картичка месечно, а во лајт пакетот е вклучена и картичката технички ти испаѓа бесплатно

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно