Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

најдобра банка во мк?

И

Избришан член 54597

Гостин
На кој број ѕвонеше? Мене максимум за 2 минути ми креваат, секогаш.
Ги добив денес, инаку ги барав на 02 3296 330. Како и да е, не успеавме да утврдиме ништо, ама беше ептен сомнително. Ќе видиме дали други луѓе ќе се пожалат

kirev

senior
31 мај 2010
9.063
7.738
Јас ја користам Mastercard World debit од Комерцијална банка за 75 денари месечно. Разгледајте ја како опција.

вика дека имаш по шест влезови по картичка. што не е лошо за 75 денари месечно...

Корисниците на Mastercard® Platinum и на Debit Mastercard® World картичките оваа услуга може да ја искористат за 6 бесплатни пристапи во тековната година во деловните зони на аеродромите од програмата.

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
289
вика дека имаш по шест влезови по картичка. што не е лошо за 75 денари месечно...

Корисниците на Mastercard® Platinum и на Debit Mastercard® World картичките оваа услуга може да ја искористат за 6 бесплатни пристапи во тековната година во деловните зони на аеродромите од програмата.

75 денари мислиш на стандард пакетот? Услугата сама по себе не се наплаќа. Патем, Mastercard world debit имаше и 0.4% кешбек на секоја трансакција кој веќе не го нудат

Последна промена:

Magical

hello world
15 август 2008
434
453
75 денари мислиш на стандард пакетот? Услугата сама по себе не се наплаќа. Патем, Mastercard world debit имаше и 0.4% кешбек на секоја трансакција кој веќе не го нудат
Заклучно со 31.12.2024 услугата за кеш бек е укината.

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

Ilija Milcinoski

hello world
14 декември 2014
148
48
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro
Имам Виза дебитна картичка од Стопанска банка.
Дали може некако да го користам телефонот за безконтактно плаќање (да не ја носам картичката со мене).
Во Комерцијална банка знам дека постои таква можност - имаат апликација за тоа.
Има со Google Pay - Apps on Google Play

Ilija Milcinoski

hello world
14 декември 2014
148
48
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro
Од принцип не плаќаш во готово. Бараш продавницата да ја контактира банката и да ти овозможи користење на картичката.

Истиот коментар.

кој е овој збор? што означува? „6Рат“???

Да си бегаш со време. А каде да отидеш, кога сите банки се полни со неспособни, неедуцирани и преплатени убаво облечени, нашминкани и качени на штикли „!*%‘‚%'. Баш такви.

Не си имал контакт со тие препотентните и неспособни жени од девизното од турската банка... Секој прилив на девизи во фирма беше посебна и нова приказна. Имаше и една баба која работела само со амбасади и „незнам кој си пи*ке материне“ и прв пат некој се жалел за (неточната пресметка) „работата“ кај шефот. Последен пат кога продавав девизи, иницирав продажба преку електронскиот систем и ништо не се случи. По неколкудневни обиди побарав објаснување зошто ништо не се случува - ми одговорија: иако си иницирал продажба, требало да се јавиш телефонски и да разговараш со шалтерушата од девизно за она да кликне нешто во компјутер, па да она се јави телефонски кај некој друг во банката и тој да одобри.... Глупост и крај на девизната сметка во таа банка.

Јас користам картички кредитна и дебилна од Тутунска банка (или по ново како се вика...) и за кредитната картичка важи правило за плаќање на 2.000,00 денари се потврдува со пин и за секоја 5-та безжична трансакција се потврдува со пин. Мислам дека одамна добив извесување, а и на веб страната на банката пред некое време видов извесување...
Од принцип не плаќаш во готово. Бараш продавницата да ја контактира банката и да ти овозможи користење на картичката.

Истиот коментар.

кој е овој збор? што означува? „6Рат“???

Да си бегаш со време. А каде да отидеш, кога сите банки се полни со неспособни, неедуцирани и преплатени убаво облечени, нашминкани и качени на штикли „!*%‘‚%'. Баш такви.

Не си имал контакт со тие препотентните и неспособни жени од девизното од турската банка... Секој прилив на девизи во фирма беше посебна и нова приказна. Имаше и една баба која работела само со амбасади и „незнам кој си пи*ке материне“ и прв пат некој се жалел за (неточната пресметка) „работата“ кај шефот. Последен пат кога продавав девизи, иницирав продажба преку електронскиот систем и ништо не се случи. По неколкудневни обиди побарав објаснување зошто ништо не се случува - ми одговорија: иако си иницирал продажба, требало да се јавиш телефонски и да разговараш со шалтерушата од девизно за она да кликне нешто во компјутер, па да она се јави телефонски кај некој друг во банката и тој да одобри.... Глупост и крај на девизната сметка во таа банка.

Јас користам картички кредитна и дебилна од Тутунска банка (или по ново како се вика...) и за кредитната картичка важи правило за плаќање на 2.000,00 денари се потврдува со пин и за секоја 5-та безжична трансакција се потврдува со пин. Мислам дека одамна добив извесување, а и на веб страната на банката пред некое време видов извесување...
Си играат расипан телефон

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.412
1.643

Ilija Milcinoski

hello world
14 декември 2014
148
48
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro
да се надоврзам на прашањето:

Која банка има апликација за iPhone за бесконтактно плаќање?
Или дури и некоја финта со користење преку Apple Pay? (пример НЛБ преку Словенија or something like that)
За жал сеуште не е достапно Apple Pay тука има дискусија Петиција за банките / Apple да го понудат Apple Pay како сервис.

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
289
Овој HalkEZ пакетот за млади на Халк банка е супер со оглед на тоа што е бесплатен + вадење готовина без провизија на сите банкомати во Македонија и странство

nikolapetrovski

read-only
20 декември 2023
12
14
www.nikolapetrovski.com
Комерцијална банка за мене е убедливо најдобра банка и за бизнис и за персонално користење.
Поточно користам девизно работење и сум презадоволен, брзо распределување на средства преку мејл е сеуште комуникацијата, но од 01.03.25 ќе имаат систем, одлично им работи онеИД за отварање нова сметка, картичка, ебанка итд... Искрено препорака од мене. Претходно користев Халк и НЛБ, откога се префрлив на Комерцијална ги затворив сите останати сметки...

lazop

read-only
5 ноември 2018
1
0
LoungeKey го пишува на сајт, со DragonPass имало некој фаст трак на секјурити чек.

900 Денари е чланарина за картичката ако не се направи промет поголем од 80000 годишно. Што мислам дека е фер, е сеа не е неограничено, 6 пристапи имаш ама тоа за една година е доволно ако леташ сам... Само во пракса како функционира не знам :)
Се си функционира, и ако ти е таа основна картичка, односно немаш друга го немаш ни лимитот ни чланарината од 900 ден. Важи за влез за носителот и било кој еден придружник кој ќе одбереш.

kirev

senior
31 мај 2010
9.063
7.738
Овој HalkEZ пакетот за млади на Халк банка е супер со оглед на тоа што е бесплатен + вадење готовина без провизија на сите банкомати во Македонија и странство
Според лимитите за години, некои овде по две картици треба да земат!
Мислењето е автоматски споено:

Прво и основно од овие подалеку - кај се откај ружниот сосед па и банкари. А мислам дека и во Хрватска пробаа нешто вака баш скоро па банкарите симнаа што мораа а друго сѐ качија. Тоа е таа посебна сорта...

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
289
Според лимитите за години, некои овде по две картици треба да земат!
Мислењето е автоматски споено:

Прво и основно од овие подалеку - кај се откај ружниот сосед па и банкари. А мислам дека и во Хрватска пробаа нешто вака баш скоро па банкарите симнаа што мораа а друго сѐ качија. Тоа е таа посебна сорта...
Не сфаќам што сакаш да кажеш со лимитите за години, да пакетот важи до 24 години другите банки нудат до 28, 29… но ниту една не нуди вадење готовина од секој банкомат без провизија

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
Не сфаќам што сакаш да кажеш со лимитите за години, да пакетот важи до 24 години другите банки нудат до 28, 29… но ниту една не нуди вадење готовина од секој банкомат без провизија
дека некои овде се старци

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
289
дека некои овде се старци
Хах, не ми ни текна на тоа, еве јас сум 17 и имам сметка во СТБ од 15 (за која не треба да плаќам одржување ама си влечат секој први 40 ден :)) со Мастер дебитна и ништо друго. Ја отворив за Google pay само ми беше интересно тогаш плаќање со тел. ама сега сум на IOS и немам ништо корист од СТБ. Вчера со моите бев до Халк за овој HalkEZ пакетот па барем да имам нешто „привилегии“ од картичката, а инаку соред мене ако сте до 29 години убедливо е најдобра Комерцијална со поволностите како и др. банки + интерни налози и налози кон факултет без провизија, бесплатна обнова на картица и ред др. ситници кои се собираат. Моментот кога ќе наполнам 18 бегам од СТБ, отварам сметка во КБ со Mastercard World и ништо др. не ми треба :)

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Халкбанка ми пишаа еднаш дека до јуни 2024 година ќе имаат Google Pay. Дојде 2025 и сеуште нема.
Им пишав пред некој ден пак, дури денес ми вратија ова:
Во однос на Вашето прашање поврзано со имплементација на Google Pay, Ве информирмаме дека процесот е во завршна фаза на тестирање и иситот е за очекување да биде поставен во функција најдоцна за 2-3 месеци.

Ајде во 2026 ќе биде.

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
Халкбанка ми пишаа еднаш дека до јуни 2024 година ќе имаат Google Pay. Дојде 2025 и сеуште нема.
Им пишав пред некој ден пак, дури денес ми вратија ова:

Ајде во 2026 ќе биде.
првпат пред 2-3 години кога ги прашав за ова ми рекоа дека они си ја имаат нивната HalkPay што функционира одлично (нивно тврдење) и поради тоа немаат некоја голема желба нивните корисници да користат друг сличен сервис

плус Gpay ќе ги чини, а банките се како црква, кога ќе влезе пара, не излегува од таму

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
првпат пред 2-3 години кога ги прашав за ова ми рекоа дека они си ја имаат нивната HalkPay што функционира одлично (нивно тврдење) и поради тоа немаат некоја голема желба нивните корисници да користат друг сличен сервис

плус Gpay ќе ги чини, а банките се како црква, кога ќе влезе пара, не излегува од таму
ShitPay до ден денес не ми функционира мене, пробано со 3 телефони.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.765
3.929
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Од кога со нлб картичка кога се плаќа со google wallet бара авторизација со отпечаток од прст?
Пред неколку дена приметив дека на секоја трансакција ми бара отпечаток на прст

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

kirev

senior
31 мај 2010
9.063
7.738
Од кога со нлб картичка кога се плаќа со google wallet бара авторизација со отпечаток од прст?
Мислам тоа е од Гугл волет. Пробај да отклучиш со прст па да платиш. Дали отпосле ќе ти бара повторно прст?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.765
3.929
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Мислам тоа е од Гугл волет. Пробај да отклучиш со прст па да платиш. Дали отпосле ќе ти бара повторно прст?
Првиот пат кога платив денес ми побара ама после тоа неколку сметки НЕ. Со стопанска нема проблем. И други колеги ми го кажаа муабетот дека им бара фингер...

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.059
3.505
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
од секогаш

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.765
3.929
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.235
5.547
Скопје

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Сакаш да кажеш со заклучен телефон не ти поминува, ти бара авторизација?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно