Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    721

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Брат ние сме 100години назат остај партиите 24000 плата земаат за срамота колку плата толку работа а и за то некој трет го Крка
Секаде по државните институции фали работен кадар знам од искуство нема врска каде работам

Sent from my V2208 using Tapatalk
Не фали кадар воопшто во државните институции, тој муабет на некој друг.
Она што фали е соодветен кадар за работното место, како и дисциплина во работниот процес. Читам онаму „директорот“ на Пошта се жали дека не зависело од него ситуацијата во Пошта. Ете ти јасно признание за она што ти го кажувам погоре. Како може бе такво нешто да се каже? Директор е и од него не зависело? Под мач бато, па да видиш како ќе зависи после.

-ECT-

read-only
25 септември 2017
26
25
Не фали кадар воопшто во државните институции, тој муабет на некој друг.
Она што фали е соодветен кадар за работното место, како и дисциплина во работниот процес. Читам онаму „директорот“ на Пошта се жали дека не зависело од него ситуацијата во Пошта. Ете ти јасно признание за она што ти го кажувам погоре. Како може бе такво нешто да се каже? Директор е и од него не зависело? Под мач бато, па да видиш како ќе зависи после.
Точно е дека не зависи од директорите и да запослуват без Амин од Владата како што рече нема кадар и јас како што велам да фалат работници а и денешнава младина е малце разгалена велат како да не ќе работам за 24к а 100денари од мама тато барат за кафе да не тераме многу офтопик ...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Точно е дека не зависи од директорите и да запослуват без Амин од Владата како што рече нема кадар и јас како што велам да фалат работници а и денешнава младина е малце разгалена велат како да не ќе работам за 24к а 100денари од мама тато барат за кафе да не тераме многу офтопик ...

Брат... работници не фалат. Точка (го мразам овој термин ама јбг).
Ако евентуално фалат, тоа значи дека не се автоматизира, компјутеризира и оптимизира доволно.

Еве замисли ситуација, земи ги моментално продуктивните работници во пошта кои имаат по 30 години работно искуство. Дај им начин да автоматизираат и оптимизираат активности со што би станале за 50 до 100% попродуктивни и кажи ми дали ќе се осети разлика во квалитетот на поштенските услуги?

Дополнително, да не заборавиме дека целово македонскио општество „не е во ред“! Луѓето не се во ред со паметот, навиките и праксите. „Слободни стрелци“ имаш колку сакаш, како и неодговорни џукели што ништо во животот не сфаќаат сериозно. На пример ги нема на адреси, забораваат што нарачале, не ги подигнуваат пратките, рекламираат намерно од што немаат попаметна работа во животот, што несомнено има негативен ефект врз оптеретувањето на поштата. Па воведи бре дигитално општество ***ка му материна!? Како во секоја нормална држава. И кој се глупира и е несериозен лиши го од право на поштенски услуги бе! Лиши го! Да видиш после како ќе ги почитува правилата во државата.

И да! Директорот на Пошта треба да го знае ова и да го спроведе. Каква влада му е потребна побогу? Зошто му зависи квалитетот на неговата работа од владата? Пари треба?? Па фукни инфраструктурен кредит од развојни банки бе, иљадници ги има низ светов! Ќе стане пошта профитабилна и ќе го врати кредитот. Само проблемот зошто ова не се прави вака е што они воопшто не планираат да успеат во били што почнуваат да прават. Почнуваат реформи и инвестиции без план да успеат! Зошто? Па зошто планираат да испокрадат што повеќе е една причина а друга и главна причина е што се неспособни и необразувани да спроведат било што до крај.

Тоа е тој маѓепсан круг, на говна и мармалад измешано во кој живееме ние денес. Благо е ама и горко во исто време, само ние сме се навикнале да се пуваме со благото.

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Таман убаво се среди се со пошта од кога последен пат постирав и пакети си стигаат нормално таму, па одам да ги зимам пошто немаме поштар уште, али ок е.
Е сега, една пратка од Али Експрес ми ја испратија преку некоја скроз друга пошта и немам поима ни што пошта е ова ни како/каде ќе се подигнува.

Нормално од али експрес ми стига се или преку NL, SG или HU поштите ама сега една пратка, од продавница од која сум зимал порано без проблеми е пратена преку Cainiao

ECSC00AAMK00054575

Друг, мал број нема, ова е единствен број и пратката незнам каде и како ќе ја подигнам. Не е брза пошта бањда, до сега никад од али експрес не сум имал проблеми со FedEX и такви предаторски пошти, али е некоја Кинеска врска немам.

Кај нас ова кај кого стигнува?

25 ноември 2014
1.531
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Таман убаво се среди се со пошта од кога последен пат постирав и пакети си стигаат нормално таму, па одам да ги зимам пошто немаме поштар уште, али ок е.
Е сега, една пратка од Али Експрес ми ја испратија преку некоја скроз друга пошта и немам поима ни што пошта е ова ни како/каде ќе се подигнува.

Нормално од али експрес ми стига се или преку NL, SG или HU поштите ама сега една пратка, од продавница од која сум зимал порано без проблеми е пратена преку Cainiao

ECSC00AAMK00054575

Друг, мал број нема, ова е единствен број и пратката незнам каде и како ќе ја подигнам. Не е брза пошта бањда, до сега никад од али експрес не сум имал проблеми со FedEX и такви предаторски пошти, али е некоја Кинеска врска немам.

Кај нас ова кај кого стигнува?
ECSC ти е Eco Logistics ЕЛС - АПСОЛУТЕН ЛИДЕР ВО ПОШТЕНСКИ УСЛУГИ

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Фала, што може да очекувам од нив? Имаат предаторски брокесрски трошоци како FedEx и DHL Express или се нормални? Предходно од оваа продавница ми стигна преку некое VIA Post ни динар не платив пред зграда ми донесоа се супер, ама тоа беше со нормачно бројче.

25 ноември 2014
1.531
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Фала, што може да очекувам од нив? Имаат предаторски брокесрски трошоци како FedEx и DHL Express или се нормални? Предходно од оваа продавница ми стигна преку некое VIA Post ни динар не платив пред зграда ми донесоа се супер, ама тоа беше со нормачно бројче.
Не, исто е ко виа пост.

бтњ, цитирај луѓе ако сакаш да видат дека си им вратил, не се сите ко мене прокрастинатори од работа што стискаат нови мислења цело време :)

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Да обично на форуми "цитирам" ама кога бараш quote а не Цитат копче си викаш ај батали незнам каде е :)

Толку години на GameFAQs и други форуми ама во овој не се снаоѓам, батали.
Битно сфативме дека е ок поштата, фала за инфо

maki01

hello world
2 август 2017
118
83
Врска нема ова што си го пишал.European Chinese Supply Chain (ECSC). Ова е унгарски склад на алиекспрес.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Врска нема ова што си го пишал.European Chinese Supply Chain (ECSC). Ова е унгарски склад на алиекспрес.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Мене не ми е битно дали на страната решиле да се рекламираат како најдобри или не, дали се магацин или пошта, само ми е битно дали игрите ќе ми бидат доставени, без да плаќам некои астрономски цени и што да правам, дали да чекам они да ми достават/да ме контактираат како VIA Post или јас да ги барам.
Пак ќе речам, со обична пошта имам огромно искуство ама ова прв пат гледам.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
ne. imaat premnogu kutii i pojma nemaat kade e i dali e voopsto kaj niv i pokraj toa sto pisuva deka e kaj niv. Kako sto kazav ubi boze se
Штом пишува дека е кај нив, мора да е кај нив. Физички е скенирана кај нив
Мислењето е автоматски споено:

Во право си да, фалат работници пошо се вработуваат неработници.

Последна промена:

hicuxx

hello world
10 ноември 2018
76
83
Skopje
1730449582720.png
Нарачка направена на 21.10 ми стигна вчера за чудо. Досега најбрзо преку еко логистик, иако имам пратка што е од 18 октомври во "Хеадqуартер"..

edil

read-only
12 февруари 2010
6
1
Штом пишува дека е кај нив, мора да е кај нив. Физички е скенирана кај нив
Мислењето е автоматски споено:

Во право си да, фалат работници пошо се вработуваат неработници.

Vrska nema toa. Voopsto ja nema kaj niv pratkata po greska bilo staveno deka e kaj niv. Se pravat glupi majmuni. Na 07.10 im pisuvase deka e napravena naracka i javeno na kurir a na 21 deka e vo magacin. Sega im pisuva deka na 30.10 e napravena naracka i javeno na kurir. Toa prethodnoto go izbrisale kako i telefon i adresa i se. Pa morav po telefon od novo podatoci da im davam

25 ноември 2014
1.531
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS

Не мислев дека ECSC === Eco Logistic.
Туку зборам дека пратките со код “ECSC....“ до сега ексклузивно ми ги доставувале само Eco Logistic.

Ceco

lurker
29 септември 2010
650
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU
2 Нарачки направени преку алиекспрес на 26.10 стигнати денес 5.11 преку ЕЛС. 10 дена, најбрзо до сега дури чудно :)

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Стварно се подобрува ситуација и со пратки од Унгарија да не ги урочиме само :)

Атачменти

• Screenshot_20241105-181812~2.png
    Screenshot_20241105-181812~2.png
    113,9 KB · Прегледи: 50

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно