Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 11

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
Абе луѓе, Kaspersky Free стајте си и свиркајте, или па Internet Security има лиценци на ибеј по 5$ и тоа е тоа, дефендерот е најужасен дел од оперативниот после windows update.
nemoj kaspersky rusite kje te hafknat. Сериозно ова уште кружи по интернет :D јас 3 години користев Internet Security, треба да си земам пак.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.791
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Абе луѓе, Kaspersky Free стајте си и свиркајте, или па Internet Security има лиценци на ибеј по 5$ и тоа е тоа, дефендерот е најужасен дел од оперативниот после windows update.
А не не ..руско влијание е тоа. Славјанка ќе ти се наљути :)

alexi

hello world
14 февруари 2009
159
85
Прашање до тие што користеле касперски со купен клуч од ebay дали треба да се направи акаунт на касперски за да биде биндиран клучот на акаунтот или нема потреба?

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.287
11.785
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Прашање до тие што користеле касперски со купен клуч од ebay дали треба да се направи акаунт на касперски за да биде биндиран клучот на акаунтот или нема потреба?
Дали има потреба не знам, јас одамна го имам направено и само си ги врзувам клучевите на тој акаунт. Не се сеќавам баш најдобро дали е морално, но во секој случај ништо не губиш ако направиш акаунт.

alexi

hello world
14 февруари 2009
159
85
Дали има потреба не знам, јас одамна го имам направено и само си ги врзувам клучевите на тој акаунт. Не се сеќавам баш најдобро дали е морално, но во секој случај ништо не губиш ако направиш акаунт.
До сега си немал проблеми со клучевите така?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
Јас не можам да најдам некој 6 - 7 долари да може да се активира кај нас. Тие германските и италијаските се EU only.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.287
11.785
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
До сега си немал проблеми со клучевите така?
Никаков проблем, со години користам, само барај глобал верзија.
Мислењето е автоматски споено:

Јас не можам да најдам некој 6 - 7 долари да може да се активира кај нас. Тие германските и италијаските се EU only.
Види стварно ги поскапеле мајмуни, баш сега гледав, нема дилови како порано... Еве пример јас што сум купил.

Screenshot_2.jpg

Сега и селерот нема никакви продукти на продажба...

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
Никаков проблем, со години користам, само барај глобал верзија.

Види стварно ги поскапеле мајмуни, баш сега гледав, нема дилови како порано... Еве пример јас што сум купил.

Сега и селерот нема никакви продукти на продажба...
1710528864454.png

И јас еве последно што сум земал. Едина работа што ми сметаше е тоа што ако реинсталираш Windows, не можеш да го активираш пак со истиот клуч.

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
849
733
Погледнете го атачментот 135860

И јас еве последно што сум земал. Едина работа што ми сметаше е тоа што ако реинсталираш Windows, не можеш да го активираш пак со истиот клуч.

Можеш да активираш ти треба само VPN за таа држава што е клучот или едноставно да си направиш бекап на лиценцата со kaspersky tweak assistant

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
Еднаш вака купив Касперски и повеќе решив дека нема потреба да го плаќам, бесплатниот Касперски ми е сосема доволен.

alexi

hello world
14 февруари 2009
159
85
Земен Касперски Стандард за некои 360 денари мислам 1 година и задоволен многу добро оптимизиран не јаде меморија сега, од кога последен пат го имав пробано 2003 година кога јадеше меморија ко улав.

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром
Земен Касперски Стандард за некои 360 денари мислам 1 година и задоволен многу добро оптимизиран не јаде меморија сега, од кога последен пат го имав пробано 2003 година кога јадеше меморија ко улав.
Од кај го зема?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Има во Анхоч лиценци Бит Дефендер по 10€. Не знам зошто би се замарале со други работи. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром
Мене Kасперски ми е фаворит, од секогаш бил понапред во нови апдејти од сите останати антивирусни компании . Бит дефендер сум го користел кај веќе длабоко инфицирани системи со онлајн скенер.
Ако не е така би го користел микрософт дефендер.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.239
Мене Kасперски ми е фаворит, од секогаш бил понапред во нови апдејти од сите останати антивирусни компании . Бит дефендер сум го користел кај веќе длабоко инфицирани системи со онлајн скенер.
Ако не е така би го користел микрософт дефендер.
Поентата на антивирусот е да спречи инфицирање.
Ако антивирусот не спречил инфицирање или пак немало антивирус, а ти имаш докази дека е инфициран, тогаш антивирус не ти помага. Единствено нешто што помага е форматирање и реинсталација. Тоа е единствен начин да си сигурен дека си чист. Антивирусот не ти е гаранција дека си чист, така да не се замарај со скенирање инфицирани системи, нема ништо да направиш.

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром
Ако антивирусот не спречил инфицирање или пак немало антивирус, а ти имаш докази дека е инфициран, тогаш антивирус не ти помага. Единствено нешто што помага е форматирање и реинсталација. Тоа е единствен начин да си сигурен дека си чист. Антивирусот не ти е гаранција дека си чист, така да не се замарај со скенирање инфицирани системи, нема ништо да направиш.
Сум одглавил многу компјутери со дезифицирање за да можат да се земат податоците, па после нова инсталација. Зборувам за не рансом.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Ако немало ав или не бил ажуриран или едноставно не го препознава конкретниот софтвер, помага скенирање. Но не со инсталација или апдејт на постоечкиот антивирус (иако и ова може да работи) туку со чистење со пресен антивирус бутиран од усб.

Едно чудо компјутери имам вака исчистено и после тоа си работеле најнормално. Мада тоа беше порано, сега е драстично намалено инфицирањето, останаа само рансомверите што го кликаат по администрација. Ама тоа е до корисникот, не до антивирусот.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.239
Сум одглавил многу компјутери со дезифицирање за да можат да се земат податоците, па после нова инсталација. Зборувам за не рансом.
Така може. Уште подобро ти е да извадиш диск, да закачиш на друг компјутер и да ископираш што ти треба, или да го бапнеш во USB кутија

Ако немало ав или не бил ажуриран или едноставно не го препознава конкретниот софтвер, помага скенирање. Но не со инсталација или апдејт на постоечкиот антивирус (иако и ова може да работи) туку со чистење со пресен антивирус бутиран од усб.

Би можело да помогне зависно од случајот ама во тој случај големи ти се шансите да не ти се подигне Windows повеќе.

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром
Така може. Уште подобро ти е да извадиш диск, да закачиш на друг компјутер и да ископираш што ти треба, или да го бапнеш во USB кутија
За ремоут е работата надвор од границите на МК.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Би можело да помогне зависно од случајот ама во тој случај големи ти се шансите да не ти се подигне Windows повеќе.
Не велам не, ама за среќа досега не се случило да не се подигне. Се случило да не може да очисти, ама во тој случај преинсталацијата е неминовна.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.239
Не велам не, ама за среќа досега не се случило да не се подигне. Се случило да не може да очисти, ама во тој случај преинсталацијата е неминовна.
Мене па редовно тоа ми се дешава. Системски фајлови се инфицирани и избришани и нормално Windows нејќе да стартува, па мора репарација да се прави.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Jас го користам овој на Microsoft што е али имам и adblocker и внимавам што ставам и инсталирам на PC :)

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
Инсталирав Виндовс по толку време и ја ставив 11ката. Реално многу добар оперативен. За разлика од 10 и 8 кои беа рекламни паноа на Микрософт за нивните реклами. 11кава делува како стварно да користиш OS.

И

Избришан член 42370

Гостин
Инсталирав Виндовс по толку време и ја ставив 11ката. Реално многу добар оперативен. За разлика од 10 и 8 кои беа рекламни паноа на Микрософт за нивните реклами. 11кава делува како стварно да користиш OS.

11 не е билборд? Дане инсталира некој од оние модифициранине Tiny11 или некој сличен?
Имаш реклами буквално во settings, start menu, search, widgets, во самите UWP апликации итн.
Што треба повеќе?

Од друга страна, има leak на Windows 11 LTSC ISO на MDL, може да го пробате. Баш таму bloat е на минимум.
Последна таква добра верзија од Windows е Windows 10 LTSC 2021.

alexi

hello world
14 февруари 2009
159
85
Извини за задоцнета порака го земав од ebay селерот е од полска и реално многу добро комуницира со клиентите го прашав прво дали е се легално ми рече добиваш клич го редиш и тоа е, но клучот стои кај него на акаунтот бидејќи лиценцата е за 10 компјутери незнам каков метод на касперски MPL е тоа но тој ги контролира и лиценца 380 денари 1 година за проба земав да вида како но уште малку имам од другиот компјутер лиценца која истекува за 10 дена и се думам за тест да земам пак уште еден клуч.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно