Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Според досегашното искуство Video data кои се сервисери за Samsung, најверојатно ќе ти го заменат, но ќе треба да чекаш.
Најдобра опција ти е да го вратиш во салон, и тие да ти го заменат или да ги вратат парите, имаше нешто со 14 дена во кои можеш да вратиш производ без да даваш оправдување.
Отворен и вклучен не може да го замени. Мора да одобри сервис.

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
312
Скопје
Според досегашното искуство Video data кои се сервисери за Samsung, најверојатно ќе ти го заменат, но ќе треба да чекаш.
Најдобра опција ти е да го вратиш во салон, и тие да ти го заменат или да ги вратат парите, имаше нешто со 14 дена во кои можеш да вратиш производ без да даваш оправдување.
Има да, ама не сакаат од Тмобиле, морало преку сервис за да констатираат дека не чини па одпосле, веќе го оставив во Мобико, ми се јавиа дека ќе го погледнеле денес.
Баш вртев сабајлево во ДФИ ама никој не ми крева, и јас сакам да го вратам да ми ги вратат парите па после што сакаат нека прават ама не бива толку лесно.
Затоа друг пат мобилен од Тмобиле не купувам.
Мислењето е автоматски споено:

Отворен и вклучен не може да го замени. Мора да одобри сервис.
Замена не сакам повеќе од Тмобиле. Но би требало да ми го сторнираат износот нели?

Последна промена:

KarajanN

hello world
2 јуни 2010
71
59
Замена не сакам повеќе од Тмобиле. Но би требало да ми го сторнираат износот нели?
1706877479967.png
1706877592069.png

Не сум правник но се надевам дека овие членови од ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ ке ти помогнат.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Има да, ама не сакаат од Тмобиле, морало преку сервис за да констатираат дека не чини па одпосле, веќе го оставив во Мобико, ми се јавиа дека ќе го погледнеле денес.
Баш вртев сабајлево во ДФИ ама никој не ми крева, и јас сакам да го вратам да ми ги вратат парите па после што сакаат нека прават ама не бива толку лесно.
Затоа друг пат мобилен од Тмобиле не купувам.

Телефон купен од Телеком кој сеуште е под гаранција го однесе на сервис во Мобико? После ова ако не се лажам ама ја губиш гаранцијата кај Телеком. Многу лош потег, си можел да почекаш уште некој ден, 100% сум сигурен дека ќе ти го заменеа без проблем. А констатациите дека е фаличен и никогаш веќе нема да купуваш од Телеком се многу детски, Телеком увезува а не произведува телефони, истото можело да ти се случи и во било која мобилара. Да имам пари за фрлање секогаш би купувал телефон од оператор наспроти мобилара, ти даваат валидна гаранција, а и важи 2 години наспроти 1 година од мобилара.

DaniDaniel

hello world
5 јуни 2020
104
181
Телефон купен од Телеком кој сеуште е под гаранција го однесе на сервис во Мобико? После ова ако не се лажам ама ја губиш гаранцијата кај Телеком. Многу лош потег, си можел да почекаш уште некој ден, 100% сум сигурен дека ќе ти го заменеа без проблем. А констатациите дека е фаличен и никогаш веќе нема да купуваш од Телеком се многу детски, Телеком увезува а не произведува телефони, истото можело да ти се случи и во било која мобилара. Да имам пари за фрлање секогаш би купувал телефон од оператор наспроти мобилара, ти даваат валидна гаранција, а и важи 2 години наспроти 1 година од мобилара.

Мобико е еден од овластените сервисери за Самсунг.
За производот гарантира Самсунг, не Телеком.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Се двеумам меѓу А и S серија.

Дали А серија би ме траел долго како и S во поглед на издржливост на хардвер?

Дали батериите издржуваат исто на долг рок или рикаат побрзо?

Некој што користел најнови А и S, дали главната камера се разликува ептен драстично во секојдневие?
Разликата помеѓу А серија и С серија е огромна и на самиот почеток а станува се поголема како поминува времето, такашто на А серија после 2 години и застарува и онака не толку моќниот хардвер и станува уште поспора додека пак С серија останува конкурентна и доволно брза и после 3-4 години.

Мобико е еден од овластените сервисери за Самсунг.
За производот гарантира Самсунг, не Телеком.
Не сум знаел, мислев дека само Видео Дата се овластени за Самсунг.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Некој што користел најнови А и S, дали главната камера се разликува ептен драстично во секојдневие?

1. Не

2. Дискутабилно.

3. Ако сликите ги гледаш на екран од телефон не, ако нa поголем екран, и поготовo во потемни услови да.

4. S23 - ка земен од оператор на огласи во моментов е невидена зделка, истото важи и за 23U за некои 200-250е плус, 23U ќе тера 3-4 години сигурно. 23U е најдобриот уред кој Samsung некогаш го направил, за 24U сеуште не се знае ама и тој е тука некаде, само не го препорачувам ако сакаш нај нај нај камера, има доста силна ама не е на ниво на кинезите.

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448

Исто би траеле во издржливост на хардвер. Батериите се исти. Ке издржат онолку колку што ке го користиш. Почесто полнење- пократок рок на истата. Камерата се разликува во секојдневие нормално. Нема шанси да ти стават иста камера во различен ценовен ранг. Ама сликите имаат да речеме 20-30% разлика во квалитет.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.085
14.191
Благодарам на појаснување. Иако сум веќе во позрели години сеуште ме држи таа ентузијастичка жичка. Па си викам да си земам S23.

Само што практично многу малку користам телефонска камера. Не играм. И освен меил, фејсбук и интернет не користам никакви други апликации. И од таа причина некако ме влече накај А54.

Ај ќе размислам па ќе видам. Треба да земам нешто зашто на Ноут 9 веќе му отупеа вајфај антените. Паѓа често конекција. Друго се му е супер и немаше да го менувам.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Благодарам на појаснување. Иако сум веќе во позрели години сеуште ме држи таа ентузијастичка жичка. Па си викам да си земам S23.

Само што практично многу малку користам телефонска камера. Не играм. И освен меил, фејсбук и интернет не користам никакви други апликации. И од таа причина некако ме влече накај А54.

Ај ќе размислам па ќе видам. Треба да земам нешто зашто на Ноут 9 веќе му отупеа вајфај антените. Паѓа често конекција. Друго се му е супер и немаше да го менувам.

S23 е коска телефонче особено со уклучен light processing, и се што не користиш = во deep sleep, а исто така нотификации на апликации кои ги користиш ретко = исклучени или се во deep sleep = исклучени.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.275
2.708
S23 е коска телефонче особено со уклучен light processing, и се што не користиш = во deep sleep, а исто така нотификации на апликации кои ги користиш ретко = исклучени или се во deep sleep = исклучени.

ова е исто како да купиш ферари и да го ставиш на плин.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
ова е исто како да купиш ферари и да го ставиш на плин.

Немаш појма како и секогаш. Самсунг користи околу 10% повисоки клокови на сток од другите S8G2, со light performance губиш 10-15% перформанси против други S8G2 сток процесори, а добиваш и до 70% подобра ефикасност, исто како downclock за греење/штедење кулер long term.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Како е фаличен овој екран? По кои стандарди?
Недостаток го сметаш ти?
Прво јас го немам видено телефонот а верувам ни ти за да судиме релевантно. Второ, членот опиша и сликаше што е проблемот. Трето го примиле на сервис со неговото објаснување, значи има некоја мака.
А по тебе ако е така како вика корисникот што е ако не недостаток? Фичр да не е можеби?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.085
14.191
Имало зошто, во Телеком кога земав S23 за син ми, го отпакуваа и го активираа да проверат дали е се во ред.

Зезанција е да го однесеш дома па да видиш дека нешто фали. Тешко некој ќе поверува дека не ти паднал и сл.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.275
2.708
Немаш појма како и секогаш. Самсунг користи околу 10% повисоки клокови на сток од другите S8G2, со light performance губиш 10-15% перформанси против други S8G2 сток процесори, а добиваш и до 70% подобра ефикасност, исто како downclock за греење/штедење кулер long term.

ќе продужам ја да го брчам Ламбурџинито на 100 октани. Немам никаков проблем со батерија па да штедам струја.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
ќе продужам ја да го брчам Ламбурџинито на 100 октани. Немам никаков проблем со батерија па да штедам струја.

Не се работи за проблем, него за вадење максимум од уредот.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.392
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Во државава бедно ни треба едукација за вакви работи. Значи ако купуваш уред од било која продавница Нептун,Сетек, Анхоч, итн, и тој има видлив дефект, истиот треба да го вратиш во таа продавница за тие потоа да го испратат до нивниот овластен или официјален, наречете го како сакате СЕРВИС.

Ти во случајов си направил нешто како: Да си купил Опел од Аутомакедонија кој патем е овластен дистрибутер и сервис, и наместо да го однесеш кај нив да видат што се случува со твојот НОВ автомобил, ти си го однел кај локален механичар.

Ајде да се надеваме дека Мобико ќе го средат овој проблем и долго ќе те служи уредот.

KarajanN

hello world
2 јуни 2010
71
59
Имало зошто, во Телеком кога земав S23 за син ми, го отпакуваа и го активираа да проверат дали е се во ред.

Зезанција е да го однесеш дома па да видиш дека нешто фали. Тешко некој ќе поверува дека не ти паднал и сл.
Ако ти го пратат по брза пошта, а најчесто Телеком преднарачките ги праќаат така?
Што има некој продавач да ми го отвара телефонот?
Се знае ако не е скинат маркерот за отварање тогаш го купуваш, во спротивно не.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Прво јас го немам видено телефонот а верувам ни ти за да судиме релевантно. Второ, членот опиша и сликаше што е проблемот. Трето го примиле на сервис со неговото објаснување, значи има некоја мака.
А по тебе ако е така како вика корисникот што е ако не недостаток? Фичр да не е можеби?

Четврто, корисникот користел с22У и очигледно има претстава како треба да изгледа добар екран.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Во државава бедно ни треба едукација за вакви работи. Значи ако купуваш уред од било која продавница Нептун,Сетек, Анхоч, итн, и тој има видлив дефект, истиот треба да го вратиш во таа продавница за тие потоа да го испратат до нивниот овластен или официјален, наречете го како сакате СЕРВИС.

Ти во случајов си направил нешто како: Да си купил Опел од Аутомакедонија кој патем е овластен дистрибутер и сервис, и наместо да го однесеш кај нив да видат што се случува со твојот НОВ автомобил, ти си го однел кај локален механичар.

Ајде да се надеваме дека Мобико ќе го средат овој проблем и долго ќе те служи уредот.
И да повториме. И Мобико е официјален сервис за Самсунг, не е локален механичар.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно