Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
219
162
Се полакомив и јас со попустот, иако сеуште се мислам дали вредеше :)

И мене ми наплатија, после ги контактирав gjirafa и ми се јавија од брзата пошта дека било грешка и ќе ми ги врателе парите.

Маусот за мојата рака е маалку гломазен. Мислам, анатомски се совпаѓа комплетно, што е и проблем до некаде затоа што поради материјалот што колку што прави подобар зафат толку и ќе предизвикува потење при подолга работа.

Претпоставувам голем дел е навика, се надевам дека кога целосно ќе ми легне на рака ќе се исплатат оние опции плус од регуларен маус. 20220218_144108.jpeg

Nik

hello world
4 април 2018
86
65
Вие што го купивте, дали маусот е пре гломазен или супер лежи на рака?
Имам средно голема шака и сум скептик дали да го нарачам бидејки на слики изгледа голем а нема каде да го пробам.

Sent from my SM-G996U1 using Tapatalk

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
на слики изгледа голем а нема каде да го пробам.

Како нема? Дознај кај ќе организираат журка и за само една пијачка ќе можеш да го испробаш посебно. Ако не си сигурен во првиот глушец дали ти леже ќе частеш друг член и тако се дур не ти легне.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.497
2.948
Имам средно голема шака и сум скептик дали да го нарачам бидејки на слики изгледа голем а нема каде да го пробам.

Супер лежи. (Ова од лично искуство - јас спаѓам во категоријата на средно големи дланки).
А за проба, појди до најблискио Анхоч, ќе ти отворат еден, пробај го (јас така - прво ојдов таму, ми отворија еден...и другата недела пак ојдов...и си го купив :))
Или па, ко шо вели другарчево, замоли некој од жирафчииве да ти позајми еден за проба...

Испратено од телефоно.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Еве убава зделка, кој сака да се направи со топ лаптопче. M1 Air, 16G, 512G.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com

Гломазен е да, ама како убаво лежи во рака што да ти кажам. Значи

ммммааа

humorous-image-of-mature-italian-chef-picture-id1091302904

• ми се допаѓа
Реакции: Nik

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Цело време сите муабети се вртеа околу легитимноста на Џирафа, али уствари на крај каргото направи превара.
Одличен plot twist 1645207675553.png

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Стигнаa 2x MX3 кај мене, серискиот број на маусот е различен од тој на кутијата. Ми наплатија ситно за достава од каргото, им пратив слика на Џирафа преку Viber и ми кажаа дека настанало грешка и дека треба од каргото да ме побараат за да ми ги вратат парите, уште не се ѕвонеле.
Кое карго?

xristijanGTI

hello world
7 март 2011
328
374
Ќупурли
xristijanGTI's setup  
Processor & Cooler
R5 1600 AF
Motherboard
MSi Tomahawk B450 max
Storage
Samsung EVO 250GB SSD
PSU
550W EVGA SuperNOVA 550 G3
RAM
G.SKILL RipjawsV F4 DDR4 16GB
Video card
RTX 2060s
Case
Thermaltake Versa J21
Mouse
Logitech MX master 3
Keyboard
HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red
Audio
Logitech G430
Monitor
DELL p2418d
OS
Windows 10 x64
Мене денес пак ми ѕвонеа од карго, вика имате пратка од Жирафа. Ја си викам прочитале на форумов оти многу ги "фалам" па сакаат уште еден да ми дадат.
Вика дечкото зс наплата толку, викам фала ама ја си го земав пред некој ден. Се насмеа, ништо ке им го вратам рече..

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Мојот е тој

Snow :)

hello world
27 април 2013
110
178
Според листот кој ми го дадоја els. 140 денари карго платив, во Штип ми го донесоја. Типот шо работеше во каргото као првпат да работи со customers немаше благе везе како да се понаша, се понашаше ко да сум му другар уште некој надимак да ми кажеше, го мрзеше до дома да ми доаѓа и ми рече да идам до карго пошо му спомнав дека излевам. Имам работено како customer service manager за америчка фирма и ова беше "I wanna speak to your manager" момент, среќа шо не избувнав. А за Џирафа rep+, ол гуд од нивна страна, овие се коштаплери у каргото.

EDIT: Типот каргото го разнесуваше со црн Seat Leon, и се' му беше нафрлано на предните седишта и ме праша, а шо имаш ти за земање? И бараше едно 2 минути шо да ми даде.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Според листот кој ми го дадоја els. 140 денари карго платив, во Штип ми го донесоја. Типот шо работеше во каргото као првпат да работи со customers немаше благе везе како да се понаша, се понашаше ко да сум му другар уште некој надимак да ми кажеше, го мрзеше до дома да ми доаѓа и ми рече да идам до карго пошо му спомнав дека излевам. Имам работено како customer service manager за америчка фирма и ова беше "I wanna speak to your manager" момент, среќа шо не избувнав. А за Џирафа rep+, ол гуд од нивна страна, овие се коштаплери у каргото.

EDIT: Типот каргото го разнесуваше со црн Seat Leon, и се' му беше нафрлано на предните седишта и ме праша, а шо имаш ти за земање? И бараше едно 2 минути шо да ми даде.

И во скопје ELS ми го донесе. Не спомнаа никакво плаќање. Ме праша дали имам точно пари имав 3900 и му реков ок е. Не беше нешто дрзок, ама го чекав со оквир од 2-3 саати. Среќа слободен бев па ајде.

Им спомна ли дека е платено каргото? Овие истиве и во Скопје на некој членови пробале да им наплатат.

Snow :)

hello world
27 април 2013
110
178
И во скопје ELS ми го донесе. Не спомнаа никакво плаќање. Ме праша дали имам точно пари имав 3900 и му реков ок е. Не беше нешто дрзок, ама го чекав со оквир од 2-3 саати. Среќа слободен бев па ајде.

Им спомна ли дека е платено каргото? Овие истиве и во Скопје на некој членови пробале да им наплатат.
Му спомнав, не се испозамара, ми покажа испринтани excel табели со цените од пратките и ми рече јас сум должен да ги дадам овие пари на крај бла бла, се слушнав со Џирафа у меѓувреме и ми рекоја дека средиле дека не треба да платам ништо, back to the guy, му кажав, пак ми го вика истото, го прашав као немаш ли некоја апликација да виде real time updates, се "обиде" да заѕвони на некој, ѕвонеше 1-2 пати и исклучи вика не ми креваат. И така. Пуштив на Џирафа фотка дека платив карго и ми кажаа дека требало од каргото да ме контактираат.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro

Исто ELS беа и кај мене. Не се криви доставувачите, на листот му беше испринтано дека треба да наплати 140 денари за достава.
Наводно нова фирма им е Жирафа па затоа не се уходани.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Значи мене ме изрекетира типот шо ми наплати не 140 туку 150 денари.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Изгледа ги сеќаваат тие што имаат пари.. Мене никој ништо не ми побара... :ROFLMAO:
Јас сум заглавен со кредити, за леб и за млеко едвај вадам. Од каде па јас пари...?

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB