Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 11

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.535
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Од тоа шо го прочитав за виндоус 11 каков е заникаде ни пари да ми даваат не го инсталирам.
Ако го репродуцираат некои твојот проблем, еве лично кај мене не дава error иако не се пари во прашање...

Sent using Tapatalk

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Не знам, не ви мириса и на вас ова нешто како во смисла на „преоден ос“, нешто као шо беше со виста? Добивам впечаток како некако да се одолговлегува од нивна страна... се дур не донесат некоја поинаква (читај порадикална) стратегија/одлука.:unsure: Некако фидбекот од обичните корисници на почетокот не беше како тоа што доживљававме со 10-кава, а и еуфоријава гледам некако брзо спласна за 11-кава.:(

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.156
16.247
Не знам, не ви мириса и на вас ова нешто како во смисла на „преоден ос“, нешто као шо беше со виста? Добивам впечаток како некако да се одолговлегува од нивна страна... се дур не донесат некоја поинаква (читај порадикална) стратегија/одлука.:unsure: Некако фидбекот од обичните корисници на почетокот не беше како тоа што доживљававме со 10-кава, а и еуфоријава гледам некако брзо спласна за 11-кава.:(
Не, не ми изгледа ништо како со виста. Туку сигурен сум дека ова е нарачано од Алдер и повеќе други фирми. Windows 10 како последна верзија на Windows беше ретардирана идеја уште на времето, па сега некому пукнал филмот по кеш и кризата со Ковид, па има нарачка до Миркософт да „извадат“ нешто „ново“

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Не, не ми изгледа ништо како со виста. Туку сигурен сум дека ова е нарачано од Алдер и повеќе други фирми. Windows 10 како последна верзија на Windows беше ретардирана идеја уште на времето, па сега некому пукнал филмот по кеш и кризата со Ковид, па има нарачка до Миркософт да „извадат“ нешто „ново“
Знаеш... се е добро што е така „нашминкано“ ама џабе ако од внатре е труло, нефункционално, несинхронизирано. Мислам штета и што некои фичрс ги тргнаа, а кои беа во 10-кава, као на пример, фолдерот кога ти покажува колку и какви видови содржини имаш. Малку барем да имаа респект спрема вие кои се занимавате со програмирање и слични стари кои веднаш ги препознавате кога работите со оперативни системи. Ај ние обичните корисници може да не пројдат некако, ама вие што некои од вас со тоа и се занимавате. Па не дај боже да ви затреба да работите нешто сериозно и со изведување на прецизни операции (мислам програмирање и сл.) па кармакаша има да направи 11-кава. Барем еве јас лично добивам впечаток дека на 11-кава сеуште се некои од ентузијазам а не толку од испорачување перформанси и смуд воркинг, или не дај боже пак за гејминг.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.765
10.098
А од кај ти тебе Win 11 на Mac-от?

Ах бе астро...па ако се ти е убаво во животот и функционира, како ќе го цениш тоа?
Вака си поминувам време на Windows 11 паралелно, за уште повеќе да си го ценам мекот.

Иначе, ај да не сум офтопик - во последните 15 дена направив може 10 гасења со копче (force shutdown), зашто кога ќе се укопа експлорер (најчесто заради Google Drive) господ не му помага. На Win 10 само одиш End Task и се ресетира, овде заглавува. После и на Shutdown не ги гаси...калакурница.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.156
16.247
Знаеш... се е добро што е така „нашминкано“ ама џабе ако од внатре е труло, нефункционално, несинхронизирано. Мислам штета и што некои фичрс ги тргнаа, а кои беа во 10-кава, као на пример, фолдерот кога ти покажува колку и какви видови содржини имаш. Малку барем да имаа респект спрема вие кои се занимавате со програмирање и слични стари кои веднаш ги препознавате кога работите со оперативни системи. Ај ние обичните корисници може да не пројдат некако, ама вие што некои од вас со тоа и се занимавате. Па не дај боже да ви затреба да работите нешто сериозно и со изведување на прецизни операции (мислам програмирање и сл.) па кармакаша има да направи 11-кава. Барем еве јас лично добивам впечаток дека на 11-кава сеуште се некои од ентузијазам а не толку од испорачување перформанси и смуд воркинг, или не дај боже пак за гејминг.
Епа тоа. Јас на почетокот бев ентузијастички настроен. Како што рекоа тоа ќе било десетка само со подобрен UI. Испадна дека не само што не е 10-ка, туку ни 2-ка не би му дал. UI-то и онака не е толку импресивно, само е шаренко и банално, што ме тера да помислам дека е нарачан полу-производ.
Мислењето е автоматски споено:

Ах бе астро...па ако се ти е убаво во животот и функционира, како ќе го цениш тоа?
Вака си поминувам време на Windows 11 паралелно, за уште повеќе да си го ценам мекот.

Иначе, ај да не сум офтопик - во последните 15 дена направив може 10 гасења со копче (force shutdown), зашто кога ќе се укопа експлорер (најчесто заради Google Drive) господ не му помага. На Win 10 само одиш End Task и се ресетира, овде заглавува. После и на Shutdown не ги гаси...калакурница.
Ти зависи на кој господ се молиш, има многу богови, ти изгледа си го избрал погрешниот :p

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Е сега го излажа до трт. :D
Зависи колку пари се во прашање. ;)
Добро, може да ги излажам за добра сума да го инсталирам на друг драјв и да не го користам никако
Ако го репродуцираат некои твојот проблем, еве лично кај мене не дава error иако не се пари во прашање...

Sent using Tapatalk
Првиот дел од мислата не ти ја разбрав.
А за вториот дел дека немаш никаков ерор тоа може да значи само едно! - Не го користиш PC-то за ништо освен ФБ, форум и сл.

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
849
733
Кај мене на 10 генерација интел си работи како што треба нема некој проблеми исто како Windows 10 едина мана е што саатот некогаш несака некогаш сака да се отвори

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464

У контекст на муабето... мислам дека те разбирам. Интересно е кога самиот на себе си си поставуваш некаков предизвик и цел за остварување. Впрочем како што кажа и ти самиот животот може да биде едноличен ако секогаш тргнуваме од проверените факти. Да не се обидеа голем број да мигрираат, па макар и привремено, на 11-ка немаше да знаеме дали има било какви багови и дали воопшто може да се ужива во неговото работење.
Мислењето е автоматски споено:

Нека помине уште една година да го подзакрпат малку па 2023та здравје
може да му дадеме шанса.
Така е, ама од друга страна и многу е глупо кога пушташ во оптек за широки маси таков производ за кој секој од нас по автоматизам очекува ако не одлична (совршена) барем солидна основа која понаѕаму тековно ќе се надградува со новини.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Така е, ама од друга страна и многу е глупо кога пушташ во оптек за широки маси таков производ за кој секој од нас по автоматизам очекува ако не одлична (совршена) барем солидна основа која понаѕаму тековно ќе се надградува со новини.
Работата е друга. Со 10ка се почна наметнување на користењето на компјутерот кој сами сме си го платиле, не ни го подариле па да го користеме како шо сакаат. Од друга страна добро е што во самиот ОС има интегрирано драјвери за сите чипсети така да не мора да инсталираме, ама дека мора виндоњс дифендер и сл. тоа НЕ.
Нека пуштат прво Бета верзија како што беше со 7цата да се истестира ,
па тек после официјално да го пуштат. Таман 10ката одвај ја закрпија
па мораа да ни пуштат вакво срање од ОС. Вероватно е точно шо викаат дека 11ката е правен специјално за Алдер Лејк иако од мајкрософт рекле дека после 10-ка нема поѕтреба од нов ОС...

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
849
733
Не е толку лош работи сосема солидно дури и подобро со 2-3 % од Windows 10, се што ти работи на Windows 10 работи и тука

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Не е толку лош работи сосема солидно дури и подобро со 2-3 % од Windows 10, се што ти работи на Windows 10 работи и тука
Благодарам, ама тоа еветуално би го пробал следната зима 2023.
До тогаш здравје :)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.765
10.098
Кај мене на 10 генерација интел си работи како што треба нема некој проблеми исто како Windows 10 едина мана е што саатот некогаш несака некогаш сака да се отвори

Добро што ме потсети, каква мала ама иритантна глупост е ова неверојатно. Не можеш да го видиш календарот и деновите 50% од времето, смешки...

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
849
733
Добро што ме потсети, каква мала ама иритантна глупост е ова неверојатно. Не можеш да го видиш календарот и деновите 50% од времето, смешки...

Да едино кај мене тоа е проблемот :D друг баг немам приметено, ова е слично со Windows 10 на почетокот кога исто овака несакаше старт мени да се отвори

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Него кажи ти што ќе продаваш, се распиша ептен деновиве.
Дедо Мраз не продава. Тој подарува.
Ама дефинитивно нема њиндоњс во вреќата. Нарочито не 11ка.
А може и ќе се најде некој празничен чоколејт едишн ОС.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.235
Фасцинантно ниво на аматеризам, шалабајзерство и ретардираност собрано во едно.

After installing Windows 11, some image editing programs might not render colors correctly on certain HDR displays. This is frequently observed with white colors, which could display in bright yellow or other colors.

This issue occurs when certain color-rendering Win32 APIs return unexpected information or errors under specific conditions. Not all color profile management programs are affected, and color profile options available in the Windows 11 Settings page, including Microsoft Color Control Panel, are expected to function correctly.

bogdan.j

hello world
16 февруари 2018
155
426
Гостивар
ntpmk.net
Чисто само да се вмешам, кај мене Вин 11 работи супер од дента кога ми стигна апдејтот. Никаков проблем немам(добро освен оној со клик доле десно место календар саат што појавуваше, ама сега е среден), и апдејт на биос-от за AGESA микрокодот за CPU-то што извади Гигабајт(Ryzen 5800X во мојов случај), али до сега сериозно никаков проблем немам на ПЦ. Во суштина работи подобро со Вин 11 него ли со Вин 10 што беше. На лаптоп работи подоборо со 11-ката(како и скоро сите предходни верзии на Вин, секогаш работеле подобро на лаптоп) него на ПЦ.
Мислам дека МС ќе го задржи овој концепт(копирање на Мек околина), и ќе тера со него.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
За разлика од kmspico, овој massgravel не го јавува како вирус, а? Also, од каде го даунлоадирате iso-то?

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно