Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

XboX Series X

123456

poweruser
12 април 2013
2.070
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Ќе мора да се царинат, кој будала ќе ме пушти да влезам со 5 xbox-а во гепек :)

Ќе ги видиме сите варијанти, Computer Universe, Србија - Врање, Софија, па дури и сатурн DE. Таму веќе можеш да си направиш нарачка да го добиеш на 11-ти.

зар сатурн прави испорака за мкд.?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
зар сатурн прави испорака за мкд.?

Не. Јас можам едно да си земам од таму ако одам за божиќ, ама тоа е тоа. Нема шанси за повеќе.

Ако одам со комбе до Солун, треба да видиме со царина.

DrZeus

read-only
15 ноември 2020
11
5
Има ли геолокациски рестрикции на gamepass претплатата?
Кои би биле ограничувањата при користење на xbox и услуги од МК?
Конзолата делува доста солидно но главно дилемите ми се вртат околу ограничувањата - не гледам МК во листа на држави за xbox - не ме изненадува но е факт.

Има ли некој искуство од претходна генерација?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Има ли геолокациски рестрикции на gamepass претплатата?
Кои би биле ограничувањата при користење на xbox и услуги од МК?
Конзолата делува доста солидно но главно дилемите ми се вртат околу ограничувањата - не гледам МК во листа на држави за xbox - не ме изненадува но е факт.

Има ли некој искуство од претходна генерација?

Gamepass нема геолокациски рестрикции. За филмовите на Xbox Store (или како и да се вика) направија геолокациски, но за игрите сеуште не.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Failure rate постои на сите електронски производи. Е сега на прва генерација, нетестирани, е секогаш повеќе. PS4 имаше на почеток околу 3% дефектни уреди, а на крај на циклусот на конзолата падна околу 1%. Со тоа колку се популарни новиве конзоли, и во очи на медиумите моментално, секако дека секој дефект ке биде преувеличен. Loud minority!

Kristijan321

read-only
12 ноември 2019
2
0
Kumanovo
Се слушнав и јас со Драган, ми рече да го побарам наредна недела да ми каже дали ќе има на лагер и кога мада чисто сумњам дека ќе има кај нас до нова година. Доколку има некоја опција од страна, рачунајте и на мене
Nekoja nova informacija od IDC, kje gi ima do krajot na godinata ili sepa kje pocekame do slednata? Fala

toney

read-only
6 декември 2020
1
2
Здраво на сите,

Еве ги моите 2 cents на темава.

Размислувам да земам конзола во блиска иднина (first time console owner), и сега за сега тежнеам накај Series X. Чисто за тест, сакав да го пробам нивниот Game Pass Ultimate, посебно за опцијата Cloud-Enabled gaming (сега за сега) и да го врзам на Shield TV.

После 3 дена читање reddit и неколку пати контакт со Xbox Support, испадна дека едниствен начин да купам / платам за тој subscription е преку Gift Cards. There is a catch секако, не можеш никако да го добиеш recurring моделот за наплата (и со тоа да ќариш за 1$ first month и 2 гратис месеци), туку мора да го плаќаш или месец за месец (со специјализирани Gift картици за Xbox Game Pass Ultimate), или со некоја bundle (3, 6, 12 месеци).

Друг catch е тоа што Cloud-Enabled gaming е само подржан во некои региони, и секако дека МК не е еден од тие. Shield-от има некој доста зезнат Location систем и никако не можеш да го зезнеш (ни со VPN, ни со mock location).

Сума-сумарум, МК не постои во базата на Мајкрософт нит за плаќање (нема регион за наплата, не проаѓа со МК PayPal акаунт), нити па има шанса на Cloud Gaming. Тоа е малце депримирачки, ама не верувам дека ќе има проблем со симнување на дигитални игри и сл. Башка и за Sony како што читам не е нешто различно.

P.S. Видов некаде по форумот за опција да регистрираш PayPal со US регион и да ставиш MK картица, не сум знаел дека може (или може сум разбрал погрешно). Можеби така ќе помине.

Поздрав

vladimir222

read-only
30 ноември 2009
19
6
Кај мене веќе четврта година работи на Xbox One S со пејпал со МК картица и иксбокс сетиран на УСА регион. Завчера активирав ултимејт за еден долар и добив еден плус два месеци гратис. Слики во прилог:

Атачменти

• IMG_20201208_132430.jpg
    IMG_20201208_132430.jpg
    2,8 MB · Прегледи: 92
  • 16074304717422784208062760563110.jpg
    16074304717422784208062760563110.jpg
    4,9 MB · Прегледи: 91
Последна промена:

Stefko

read-only
19 јануари 2016
25
18
Некое инфо кога ќе дојдат кај нас???? Се збори дека Anhoch во јануари ќе има ама не е сигурно

Daemon Vulgaris

read-only
23 декември 2020
39
41
Здраво на сите,

Еве ги моите 2 cents на темава.

Размислувам да земам конзола во блиска иднина (first time console owner), и сега за сега тежнеам накај Series X. Чисто за тест, сакав да го пробам нивниот Game Pass Ultimate, посебно за опцијата Cloud-Enabled gaming (сега за сега) и да го врзам на Shield TV.

После 3 дена читање reddit и неколку пати контакт со Xbox Support, испадна дека едниствен начин да купам / платам за тој subscription е преку Gift Cards. There is a catch секако, не можеш никако да го добиеш recurring моделот за наплата (и со тоа да ќариш за 1$ first month и 2 гратис месеци), туку мора да го плаќаш или месец за месец (со специјализирани Gift картици за Xbox Game Pass Ultimate), или со некоја bundle (3, 6, 12 месеци).

Друг catch е тоа што Cloud-Enabled gaming е само подржан во некои региони, и секако дека МК не е еден од тие. Shield-от има некој доста зезнат Location систем и никако не можеш да го зезнеш (ни со VPN, ни со mock location).

Сума-сумарум, МК не постои во базата на Мајкрософт нит за плаќање (нема регион за наплата, не проаѓа со МК PayPal акаунт), нити па има шанса на Cloud Gaming. Тоа е малце депримирачки, ама не верувам дека ќе има проблем со симнување на дигитални игри и сл. Башка и за Sony како што читам не е нешто различно.

P.S. Видов некаде по форумот за опција да регистрираш PayPal со US регион и да ставиш MK картица, не сум знаел дека може (или може сум разбрал погрешно). Можеби така ќе помине.

Поздрав
Сум забележал дека сите што сакаат да активираат Game pass, a немаат Xbox конзола имаат некои проблеми со начин на плаќање. Јас без проблем активирав (со наша картица и paypal) преку Xbox One X. Мислам дека ако ја земеш конзолата преку нејзе нема да имаш проблем.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Иако бев еден од оние што eптен ги величеа конзолите.....

Иако споредбава на Gamers Nexus е помеѓу PC и Playstation, нема да биде многу поразлично и за Xbox Series X

TL; DW

Сировата моќ на денешните конзоли е иста што и на medium/high end PC od пред 5 години. Грубо земено блиску се со PC со Ryzen 3300x и 1060 6GB/1070 графичка. Не се земени во предвид рејтрејсинг, брзото ССД, дополнителните оптимизации кои ќе се случат во нареднава година-две и кои ќе ги исцедат перформансите, но не дека конзола од 500 евра е многу подобра од комјутер од 500 евра.

Don't kill the messenger.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Па не е баш така другарче. Го поштовам Тек Џизс али овде тресе зелени. Еве мојов е тука негде, PS5 го шие. 120 херца е новост за конзолите и нешто баш и непотребно, не мора да е оптимизирано. Dirt 5 изгледаше шит на X пред patchot.
Енивеј, некој нешто да не знае во земјичкава кога ќе дојдат ексовете?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Па не е баш така другарче. Го поштовам Тек Џизс али овде тресе зелени. Еве мојов е тука негде, PS5 го шие. 120 херца е новост за конзолите и нешто баш и непотребно, не мора да е оптимизирано. Dirt 5 изгледаше шит на X пред patchot.
Енивеј, некој нешто да не знае во земјичкава кога ќе дојдат ексовете?
И PS5 и XSX дополнително ќе ја шијат конфигурацијата наведена погоре. Истотака, сличен хардвер не значи и слично искуство. Конзолите ќе имаат многу подобар user experience.
Поентата е дека нема да треба компјутер од 2000 евра за да парира на новите конзоли

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Не се ни приближно блиску со 1060, едната е 10 и нешто TF другата 12. Од новите тазе терафлопи.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Дали има од некаде да се купи контролер од новата конзола? Барам за на ПЦ да го користам.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
518
Битола
Screenshot 2021-01-16 173335.png

Би сакал да го купам црвениот или било кој од овие новите, само дали некој знај освен IDC каде на друго место има за Xbox official да се земи ?
На страната на IDC нема инфо за овие ништо, само стари контролери имат. За PC ми треба исто.

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Ако не се лажам новите треба да се, старите се движеа околу 3к?
Мислењето е автоматски споено:

Вчера пратив колега по контролер кај него, рече во маврово е на одмор така да ќе дознаеме неделава :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно