Chiller
user
Изгледа дека не е бесплатен број, си лупа минути....Нели треба да е тоа некој бесплатен број?
089 089 089?
Изгледа дека не е бесплатен број, си лупа минути....Нели треба да е тоа некој бесплатен број?
089 089 089?
Искрено, пошто неколку години поминаа одкако сум свртел, не се сеќавам ни дали тој беше кај што ѕвонев, ниту па дали имаше некој трошок за повикот.Изгледа дека не е бесплатен број, си лупа минути....
Колку наплаќаат разговор со ЕВН дали имаш увид? Јас пробав да им се јавам ми вика немам доволно кредит а имам активирано негограничени разговори пакет.
Ех значи и одовде си зимаат екстра.Па не кажува. Вика „ве информираме дека повикот ќе ви биде наплатен од вашиот телекомуникациски оператор по цена утврдена во договорот бла бла“
Бројот е 0890 88888.Нели треба да е тоа некој бесплатен број?
089 089 089?
Напротив.…]
Нели треба да е тоа некој бесплатен број?
089 089 089?
Еве колку сечат ако вртите на броевитеПогледнете го атачментот 132424Внимавајте ако вртите за информации во ЕВН, сечат на велико, на маката на народот…
Ако е минута 44 денари, и те држи 10 минути да диктираш броило, 2 пати мрежарина им плаќаш и дел улично осветлување.Еве колку сечат ако вртите на броевите
Не е бесплатен. Плаќаш како локален повик во истиот град, односно национална мрежа. Ионака тоа речиси на сите ни е бесплатно со пакетот кој го имаш, така да немаш гајлеОва ми е нова информација, не сум сигурен дали можи така (логиката ми вели дека не ќе можи - ама па, кој ги знае? Земи го тој муабет со доза здрав скептицизам).
Ако си ја платил таа, платена си е.
Сега ќе ти стигни нова ф-ра со твоите бројчиња што си ги пријавил - каде како крајна (нова состојба-десната колона во сметката) ќе се новопријавените киловати, а лево ќе бидат тие од постарата сметка која веќе си ја платил (на таа платена сметка тие биле на десно - како крајно потрошени/отчитани тогаш, на 11 септември).
Значи, треба да ја платиш разликата од денес пријавените минус последно платените киловати.
Мислењето е автоматски споено:
Нели треба да е тоа некој бесплатен број?
089 089 089?
Не е така, не се плашете толкуАко е минута 44 денари, и те држи 10 минути да диктираш броило, 2 пати мрежарина им плаќаш и дел улично осветлување.![]()
Не е точно тоа што го кажувашТој 0890 е т.н. син број и минутата од мобилен кон него е скапа. Затоа на тој број не вртете веќе. Користете ги овие броеви
Информации
02/3205-000
Дефекти
02/3205-300
Ова е дезинформација, не е точноЕве колку сечат ако вртите на броевите
Штом ми вика дека со активиран неограничен пакет кон сите броеви во МК дека немам доволно кредит, наплаќаат за разговор, не кажуваат колку но имаш горе скриншот од ценовник. Не сакам да експериментирам 100 денари за колку време ќе ми ги земе...Не е бесплатен. Плаќаш како локален повик во истиот град, односно национална мрежа. Ионака тоа речиси на сите ни е бесплатно со пакетот кој го имаш, така да немаш гајле
А тоа што ЕВН се говеда и имаат малку оператори па по неколку минути чекање ти го прекинуваат разговорот, тоа е нормално за географската локација....
Не е така, не се плашете толку
Цената е како за национален повик, односно најчесто 0 денари со пакетите на мобилните оператори. Освен ако си припејд, тогаш ќе платиш некој денар.
Тоа што се чека многу не е за да заработат пари, тоа е нивниот однос кон нас како корисници
Балкан + монопол - тоа е смртоносна комбинација
Затоа треба да има барем 2 оператори, па да видиш тогаш дали ќе чекаш....
Но ние имаме смрдени политичари кои за пари газот ќе си го дадат, а не нас...
Не е точно тоа што го кажуваш
Син број е, тоа е точно и повик кон него од сите мрежи е како национален повик, односно локален. Односно 0 денари за сите со постпејд пакет (мислам дека нема постпејд во кој се наплаќаат екстра национални повици).
Не е специјален број, тоа се други броеви.
Ова е дезинформација, не е точно
Броевите 0800 се бесплатни за повикувачот, а 0890 се со цена како за локален повик, односно во истата мрежа (практично исто 0 денари со оглед на пакетите на операторите)
Ти си значи припејд?Штом ми вика дека со активиран неограничен пакет кон сите броеви во МК дека немам доволно кредит, наплаќаат за разговор, не кажуваат колку но имаш горе скриншот од ценовник. Не сакам да експериментирам 100 денари за колку време ќе ми ги земе
Да припејд сум, незнам зошто ЕВН со специјални броеви се служи... сигурно дека не сака додатни приходи од ветер.Ти си значи припејд?
Еве во прилог ценовник од Телеком за повици кон посебните броеви, таму има и за сините броеви
Да се објаснувам со тебе немам намера, знам колку ми наплатијаОва е дезинформација
Сликата која си ја закачил не е добра. Не знам од каде е, но тоа не е точноДа се објаснувам со тебе немам намера, знам колку ми наплатија
Сега разбрав, си платил вкупно 44 денари, но тоа не е цена по повик или минута. Тоа било вкупно. Моја грешкаСликата која си ја закачил не е добра. Не знам од каде е, но тоа не е точно
Како што пишав 0800 е бесплатен за секој повикувач, а 089 е со тарифа за повик во локал
И тоа е дефинирано од АЕК, не од ЕВН
Вакви 089 имаат амбасадите низ Македонија, ваљда мисли и ЕВН дека е амбасада.Сликата која си ја закачил не е добра. Не знам од каде е, но тоа не е точно
Како што пишав 0800 е бесплатен за секој повикувач, а 089 е со тарифа за повик во локал
И тоа е дефинирано од АЕК, не од ЕВН
Сега разбрав, си платил вкупно 44 денари, но тоа не е цена по повик или минута. Тоа било вкупно. Моја грешка
Види, ЕВН нема ќар од оваУбаво е тоа, ама 10 минути слушам музика, отидоа 70 денари, на крај ме исклучуваат.
Барам повторно, слушам музика, кога ќе ме вклучат, јас немам повеќе кредит. Епилог: Потрошени пари, незавршена работа.
Од фиксен број, кој е преку мобилната мрежа не ми дозволуваше да ги барам.
Сѐ на сѐ, ова е вистинска кражба.
Види, ЕВН нема ќар од ова
Затоа што ти ја плаќаш цената како кон фиксен локален, а тие ја доплаќаат разликата кон операторот (колку е не знам а не е ни важно).
Како нема ќар? Не можат да стават обичен број? И те како имаат ќар дури и загубите да си ги компензираат.Види, ЕВН нема ќар од ова
Затоа што ти ја плаќаш цената како кон фиксен локален, а тие ја доплаќаат разликата кон операторот (колку е не знам а не е ни важно).
Е сега колку ти плаќаш зависи од пакетот на мобилен кој го имаш. Најчесто е бесплатно
Вистинскиот проблемот е што ЕВН имаат ангажирано премалку луѓе во контакт центарот и ти често чекаш многу а не можеш да ги добиеш
Тое е проблем кој не го решаваат затоа што никој во “државава“ не го боли за народот, односно нас
Инаку надлежните органи би реагирале да го подобрат сервисот
Во нормални земји сето ова е прецизно дефинирано и се следи нивото на услуга. И тоа не смее да падне под одредено ниво, а ако падне има строги пенали. Како и за се друго
Но тоа е далеку од нашата реалност, нели
Види, ЕВН нема ќар од оваУбаво е тоа, ама 10 минути слушам музика, отидоа 70 денари, на крај ме исклучуваат.
Барам повторно, слушам музика, кога ќе ме вклучат, јас немам повеќе кредит. Епилог: Потрошени пари, незавршена работа.
Од фиксен број, кој е преку мобилната мрежа не ми дозволуваше да ги барам.
Сѐ на сѐ, ова е вистинска кражба.
Така убаво, како што пишав. Дел од трошокот за повикот оди на повикувачот но во локал, а разликата ја доплаќа ЕВН. Парите одат кај операторите од кои е упатен повикот. Не е сложеноКако нема ќар? Не можат да стават обичен број? И те како имаат ќар дури и загубите да си ги компензираат.
Не. Си плаќаш посебна тарифа. Во телеком на пример према 0590 броеви минута е 7ден, независно дали си пост, припејд или фиксна. Не влегуваат овие броеви во вклучениот бесплатен сообраќај. Си има ценовник и си пишува убаво.Види, ЕВН нема ќар од ова
Е сега колку ти плаќаш зависи од пакетот на мобилен кој го имаш. Најчесто е бесплатно
Вистинскиот проблемот е што ЕВН имаат ангажирано премалку луѓе во контакт центарот и ти често чекаш многу а не можеш да ги добиеш
Тое е проблем кој не го решаваат затоа што никој во “државава“ не го боли за народот, односно нас
Инаку надлежните органи би реагирале да го подобрат сервисот
Во нормални земји сето ова е прецизно дефинирано и се следи нивото на услуга. И тоа не смее да падне под одредено ниво, а ако падне има строги пенали. Како и за се друго
Но тоа е далеку од нашата реалност, нели
Така убаво, како што пишав. Дел од трошокот за повикот оди на повикувачот но во локал, а разликата ја доплаќа ЕВН. Парите одат кај операторите од кои е упатен повикот. Не е сложено
Ако имаш постпејд пакет со слободни разговори кон сите национални мрежи мислам дека нема ти ништо да платиш (но ова треба да се провери)
А ако си припејд, тогаш плаќаш за секој повик, па и за овој со цената за повик кон фиксна мрежа.....