Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Знаете ли како EVN ве краде? Еве како.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.553
3.009
Изгледа дека не е бесплатен број, си лупа минути....
Искрено, пошто неколку години поминаа одкако сум свртел, не се сеќавам ни дали тој беше кај што ѕвонев, ниту па дали имаше некој трошок за повикот.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Колку наплаќаат разговор со ЕВН дали имаш увид? Јас пробав да им се јавам ми вика немам доволно кредит а имам активирано негограничени разговори пакет.

Па не кажува. Вика „ве информираме дека повикот ќе ви биде наплатен од вашиот телекомуникациски оператор по цена утврдена во договорот бла бла“

• жал ми е
Реакции: thrw

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Па не кажува. Вика „ве информираме дека повикот ќе ви биде наплатен од вашиот телекомуникациски оператор по цена утврдена во договорот бла бла“
Ех значи и одовде си зимаат екстра. :mad:

18 август 2019
1.235
1.219
Нели треба да е тоа некој бесплатен број?
089 089 089?
Бројот е 0890 88888.
И не е воопшто бесплатен. Мислам дека е поскап отколку да вртиш на фиксна линија. А најлошо е што ти ја наплаќаат и музиката додека чекаш да добиеш слободен оператор. Скапа некоја музика, како Северина да одржува концерт.

Phillip

read-only
25 ноември 2015
47
22
Тој 0890 е т.н. син број и минутата од мобилен кон него е скапа. Затоа на тој број не вртете веќе. Користете ги овие броеви

Информации
02/3205-000

Дефекти
02/3205-300

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Ова ми е нова информација, не сум сигурен дали можи така (логиката ми вели дека не ќе можи - ама па, кој ги знае? Земи го тој муабет со доза здрав скептицизам).

Ако си ја платил таа, платена си е.
Сега ќе ти стигни нова ф-ра со твоите бројчиња што си ги пријавил - каде како крајна (нова состојба-десната колона во сметката) ќе се новопријавените киловати, а лево ќе бидат тие од постарата сметка која веќе си ја платил (на таа платена сметка тие биле на десно - како крајно потрошени/отчитани тогаш, на 11 септември).
Значи, треба да ја платиш разликата од денес пријавените минус последно платените киловати.
Мислењето е автоматски споено:

Нели треба да е тоа некој бесплатен број?
089 089 089?
Не е бесплатен. Плаќаш како локален повик во истиот град, односно национална мрежа. Ионака тоа речиси на сите ни е бесплатно со пакетот кој го имаш, така да немаш гајле
А тоа што ЕВН се говеда и имаат малку оператори па по неколку минути чекање ти го прекинуваат разговорот, тоа е нормално за географската локација....

Ако е минута 44 денари, и те држи 10 минути да диктираш броило, 2 пати мрежарина им плаќаш и дел улично осветлување. :LOL:
Не е така, не се плашете толку
Цената е како за национален повик, односно најчесто 0 денари со пакетите на мобилните оператори. Освен ако си припејд, тогаш ќе платиш некој денар.
Тоа што се чека многу не е за да заработат пари, тоа е нивниот однос кон нас како корисници
Балкан + монопол - тоа е смртоносна комбинација
Затоа треба да има барем 2 оператори, па да видиш тогаш дали ќе чекаш....
Но ние имаме смрдени политичари кои за пари газот ќе си го дадат, а не нас...

Тој 0890 е т.н. син број и минутата од мобилен кон него е скапа. Затоа на тој број не вртете веќе. Користете ги овие броеви

Информации
02/3205-000

Дефекти
02/3205-300
Не е точно тоа што го кажуваш
Син број е, тоа е точно и повик кон него од сите мрежи е како национален повик, односно локален. Односно 0 денари за сите со постпејд пакет (мислам дека нема постпејд во кој се наплаќаат екстра национални повици).
Не е специјален број, тоа се други броеви.

Еве колку сечат ако вртите на броевите
Ова е дезинформација, не е точно
Броевите 0800 се бесплатни за повикувачот, а 0890 се со цена како за локален повик, односно во истата мрежа (практично исто 0 денари со оглед на пакетите на операторите)

Последна промена:

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Не е бесплатен. Плаќаш како локален повик во истиот град, односно национална мрежа. Ионака тоа речиси на сите ни е бесплатно со пакетот кој го имаш, така да немаш гајле
А тоа што ЕВН се говеда и имаат малку оператори па по неколку минути чекање ти го прекинуваат разговорот, тоа е нормално за географската локација....

Не е така, не се плашете толку
Цената е како за национален повик, односно најчесто 0 денари со пакетите на мобилните оператори. Освен ако си припејд, тогаш ќе платиш некој денар.
Тоа што се чека многу не е за да заработат пари, тоа е нивниот однос кон нас како корисници
Балкан + монопол - тоа е смртоносна комбинација
Затоа треба да има барем 2 оператори, па да видиш тогаш дали ќе чекаш....
Но ние имаме смрдени политичари кои за пари газот ќе си го дадат, а не нас...

Не е точно тоа што го кажуваш
Син број е, тоа е точно и повик кон него од сите мрежи е како национален повик, односно локален. Односно 0 денари за сите со постпејд пакет (мислам дека нема постпејд во кој се наплаќаат екстра национални повици).
Не е специјален број, тоа се други броеви.

Ова е дезинформација, не е точно
Броевите 0800 се бесплатни за повикувачот, а 0890 се со цена како за локален повик, односно во истата мрежа (практично исто 0 денари со оглед на пакетите на операторите)
Штом ми вика дека со активиран неограничен пакет кон сите броеви во МК дека немам доволно кредит, наплаќаат за разговор, не кажуваат колку но имаш горе скриншот од ценовник. Не сакам да експериментирам 100 денари за колку време ќе ми ги земе...

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Штом ми вика дека со активиран неограничен пакет кон сите броеви во МК дека немам доволно кредит, наплаќаат за разговор, не кажуваат колку но имаш горе скриншот од ценовник. Не сакам да експериментирам 100 денари за колку време ќе ми ги земе
Ти си значи припејд?
Еве во прилог ценовник од Телеком за повици кон посебните броеви, таму има и за сините броеви

Атачменти

• Ценовник Син број.JPG
    Ценовник Син број.JPG
    60,6 KB · Прегледи: 45
Последна промена:

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Ти си значи припејд?
Еве во прилог ценовник од Телеком за повици кон посебните броеви, таму има и за сините броеви
Да припејд сум, незнам зошто ЕВН со специјални броеви се служи... сигурно дека не сака додатни приходи од ветер. :LOL:

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Еве и од А1
Се користи за да нема дискриминирани претплатници зависно од провајдерот, да биде исто за сите
А не сакаат тие да плаќаат 0800 број, да биде бесплатно за нас. За ова не се виновни тие, виновна е “државата“ што толку и е гајле за нас и не ги натерала во договорот. Веројатно тогаш повеќе мислеле на авантата....
Но поентата ми беше дека не треба да се плашите дека ќе ви земат некои големи пари за повикот
Само што ќе ве малтретираат со чекање и бирање по којзнае колку пати

Атачменти

• А1.JPG
    А1.JPG
    51 KB · Прегледи: 31

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Да се објаснувам со тебе немам намера, знам колку ми наплатија
Сликата која си ја закачил не е добра. Не знам од каде е, но тоа не е точно
Како што пишав 0800 е бесплатен за секој повикувач, а 089 е со тарифа за повик во локал
И тоа е дефинирано од АЕК, не од ЕВН

Како што пишав 0800 е бесплатен за секој повикувач, а 089 е со тарифа за повик во локал
Сега разбрав, си платил вкупно 44 денари, но тоа не е цена по повик или минута. Тоа било вкупно. Моја грешка

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром

Сега разбрав, си платил вкупно 44 денари, но тоа не е цена по повик или минута. Тоа било вкупно. Моја грешка
Вакви 089 имаат амбасадите низ Македонија, ваљда мисли и ЕВН дека е амбасада. :ROFLMAO:

18 август 2019
1.235
1.219
Убаво е тоа, ама 10 минути слушам музика, отидоа 70 денари, на крај ме исклучуваат.
Барам повторно, слушам музика, кога ќе ме вклучат, јас немам повеќе кредит. Епилог: Потрошени пари, незавршена работа.

Од фиксен број, кој е преку мобилната мрежа не ми дозволуваше да ги барам.

Сѐ на сѐ, ова е вистинска кражба.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Убаво е тоа, ама 10 минути слушам музика, отидоа 70 денари, на крај ме исклучуваат.
Барам повторно, слушам музика, кога ќе ме вклучат, јас немам повеќе кредит. Епилог: Потрошени пари, незавршена работа.

Види, ЕВН нема ќар од ова
Затоа што ти ја плаќаш цената како кон фиксен локален, а тие ја доплаќаат разликата кон операторот (колку е не знам а не е ни важно).
Е сега колку ти плаќаш зависи од пакетот на мобилен кој го имаш. Најчесто е бесплатно
Вистинскиот проблемот е што ЕВН имаат ангажирано премалку луѓе во контакт центарот и ти често чекаш многу а не можеш да ги добиеш
Тое е проблем кој не го решаваат затоа што никој во “државава“ не го боли за народот, односно нас
Инаку надлежните органи би реагирале да го подобрат сервисот
Во нормални земји сето ова е прецизно дефинирано и се следи нивото на услуга. И тоа не смее да падне под одредено ниво, а ако падне има строги пенали. Како и за се друго
Но тоа е далеку од нашата реалност, нели

18 август 2019
1.235
1.219
Затоа што ти ја плаќаш цената како кон фиксен локален, а тие ја доплаќаат разликата кон операторот (колку е не знам а не е ни важно).

Имав јас фиксен телефон кој на ниво на Македонија работеше по локални тарифи. Не се сеќавам дали минута разговор беше 1 или 1,5 денари. Нема што ЕВН да доплаќа. Но од тој телефон не можев да вртам на ЕВН. Зошто?

Проблем е што ЕВН поставиле телефон кој наплатува без да заврши услуга. На други места сѐ додека е вклучен автоматот тарифирањето мирува. Дури кога ќе се вклучи операторот почнува да течат импулсите.

Зошто не поставиле обичен број? Ако ги добијам, ќе платам, ако не ги добијам ништо не сум изгубил.

Имале ЕВН ќар или немале, народот е оштетен, значи сепак е кражба.

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Е сега колку ти плаќаш зависи од пакетот на мобилен кој го имаш. Најчесто е бесплатно
Вистинскиот проблемот е што ЕВН имаат ангажирано премалку луѓе во контакт центарот и ти често чекаш многу а не можеш да ги добиеш
Тое е проблем кој не го решаваат затоа што никој во “државава“ не го боли за народот, односно нас
Во нормални земји сето ова е прецизно дефинирано и се следи нивото на услуга. И тоа не смее да падне под одредено ниво, а ако падне има строги пенали. Како и за се друго
Како нема ќар? Не можат да стават обичен број? И те како имаат ќар дури и загубите да си ги компензираат.

kirev

senior
31 мај 2010
9.084
7.770
Зошто бројот не е 02333444 туку е 089ххххх? Кој дошол до оваа генијална идеја да млати пари на телефонски повици? Мислам дека е подобра од трошокот од 2 денари за плаќање на сметка во дуќаните на А1. Или не?
Едит: уф, ова е кога се јавуваат од околните скопски села да пријавуваат дефект... СЕПАК барем нешто им наплаќаат.

Последна промена:

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97

Како нема ќар? Не можат да стават обичен број? И те како имаат ќар дури и загубите да си ги компензираат.
Така убаво, како што пишав. Дел од трошокот за повикот оди на повикувачот но во локал, а разликата ја доплаќа ЕВН. Парите одат кај операторите од кои е упатен повикот. Не е сложено
Ако имаш постпејд пакет со слободни разговори кон сите национални мрежи мислам дека нема ти ништо да платиш (но ова треба да се провери)
А ако си припејд, тогаш плаќаш за секој повик, па и за овој со цената за повик кон фиксна мрежа.....

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.809
4.004
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Де бре зоран како ја браниш ЕВн ко твоја да е ахахахаха

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.549

Така убаво, како што пишав. Дел од трошокот за повикот оди на повикувачот но во локал, а разликата ја доплаќа ЕВН. Парите одат кај операторите од кои е упатен повикот. Не е сложено
Ако имаш постпејд пакет со слободни разговори кон сите национални мрежи мислам дека нема ти ништо да платиш (но ова треба да се провери)
А ако си припејд, тогаш плаќаш за секој повик, па и за овој со цената за повик кон фиксна мрежа.....
Не. Си плаќаш посебна тарифа. Во телеком на пример према 0590 броеви минута е 7ден, независно дали си пост, припејд или фиксна. Не влегуваат овие броеви во вклучениот бесплатен сообраќај. Си има ценовник и си пишува убаво.
Еве дури јас и тест направив во името на точни информации, и да ми истарифира телеком на Магента М постпејд. Ќе ти сликам и сметка на први ако сакаш.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно