Sephiroth
Баниран/a
Јас имам од оние со портокалов дигитален дисплеј. Никаде не видов време и датум да пишува, само киловат/часови
Не,На стар струјомер не може да се види?
Не знам кој е тој уред точно, јас ги знам овие. Кај нив, отчитувањето по шифри од дисплејот е следно:Јас имам од оние со портокалов дигитален дисплеј. Никаде не видов време и датум да пишува, само киловат/часови
По зградиве стари се старите струјомери ако не се лажамНе,
зарем сеуште има некој со стар струјомер? Кај нив мора да има и уклопник за евтина и скапа струја!
Можеби сеуште не им е дошло редот за менување со нова типа на струјомерПо зградиве стари се старите струјомери ако не се лажам![]()
EVN почна да ги менува новите струјомери со уште поновиМожеби сеуште не им е дошло редот за менување со нова типа на струјомер![]()
Пред 1.5 година е тоа така , најјчесто ги ставаат на тие што не плаќаат редовно сметки за струја.EVN почна да ги менува новите струјомери со уште понови
Овојпат струјомерите имаат GSM уред со кој што ќе бидат отчитувани и контролирани од далеку.
Не си платил струја, стискат ентер и оп немаш струја![]()
Кај мене на село одамна има така кај 2-3ца што нередовно плаќаат струја и што биле претходно исклучувани . А само што го сменија и кај мене саатот односно нема ни 4 месеца односно не е од тие со гсм . Ми нема лоогика овоа.Денес у маало кај мене поставуваа вакво броило па се распрашав што и како.
Генерално за одреден период ќе бидат сите броила на територија на МК заменети.
Помалку инкасатори што отчитуваат на терен, помалку трошкови за EVN, за жал ќе има технолошки вишок и отпуштања од работа.
Одлично сега ќе може да си играат к**от со нас и од далеку.EVN почна да ги менува новите струјомери со уште понови
Овојпат струјомерите имаат GSM уред со кој што ќе бидат отчитувани и контролирани од далеку.
Не си платил струја, стискат ентер и оп немаш струја![]()
Етапно ќе се менуваат. за година-две или три ќе бидат кај сите заменети.А само што го сменија и кај мене саатот односно нема ни 4 месеца односно не е од тие со гсм . Ми нема лоогика овоа.
Лошото е тоа што некои што не ги начекале дома и без никакво известување ги исклучуваат од бандера . Со образложение дека не биле газдите не биле присутни дома и не му било овозможено на техичарите да го променат мерното броило.Одлично сега ќе може да си играат к**от со нас и од далеку.
Лошото е тоа што некои што не ги начекале дома и без никакво известување ги исклучуваат од бандера . Со образложение дека не биле газдите не биле присутни дома и не му било овозможено на техичарите да го променат мерното броило.
Најчесто броилата по селата се внатре .Броилата нели се извадени надвор (на пристапно место) ? Така се вадат дека газдите не мора да бидат дома, но мора да има известување ако се прави промена, доколку дојде до оштетување некакво на ел апарати можат да ги тужат.
И тие еден ден ќе ги извадат надвор по бандери или конзоли.Најчесто броилата по селата се внатре .
Најчесто броилата по селата се внатре .