jassum20
hello world
- 15 февруари 2014
- 130
- 59
Со здравје да се користи.
Можиш бесконтактно да вадиш пари од банкомат?
Со здравје да се користи.
Фала! Мoже, 2 пати месечно без доплата, после тоа 0.50 ЕУР од вадење. Никад не користам кеш така да веројатно нема да вадамСо здравје да се користи.
Можиш бесконтактно да вадиш пари од банкомат?
Видов во тоа што никогаш никој не го чита. Додуша помалце ако причекаш 14 дена, уште помалце после некој месец...Наплаќаат 60-70 ЕУР fee за картичката доколку веднаш се вратиш стандард план.
Секако им плаќаш 16€/месец, или колку и да им е планот. Искалкулирано им е.Видов во тоа што никогаш никој не го чита. Додуша помалце ако причекаш 14 дена, уште помалце после некој месец...
Здраво дечки. Ја читам темава и нешто ме збуни ова 11,11%. Нели данокот кој што се плаќаме е 10% или сум грешка?Нема врска каде и како ги вадиш парите. Земјата каде што си работела, т.е. Македонија, бара данок на парите што си ги заработила додека си работела тука. Ако си во Бугарија (и имаш дозвола за работа или пасош) таму должиш. Ако работиш во ЕУ зашто имаш бугарски пасош - таму должиш. Не викам да не се обидуваш да избегнеш данок како што прави пола Македонија, АМА, 11,11% данок е премногу малце за мир во душаНема да најдеш толку низок данок никаде, па гледај да се објасниш да си ги добиеш парите во банка во Македонија и после еве ти упатство Е-Данок?
И да и не. Влези во Е-ППД и види колку ти пресметува од бруто сумата...Здраво дечки. Ја читам темава и нешто ме збуни ова 11,11%. Нели данокот кој што се плаќаме е 10% или сум грешка?
Аха, сега гледам, значи 10% од бруто и 11.11 од нетоИ да и не. Влези во Е-ППД и види колку ти пресметува од бруто сумата...
ОбратноАха, сега гледам, значи 10% од бруто и 11.11 од нето
од шпаркасе неможе wise, исто и кај мене беше проблемот, им се обратив дури и во банка и неможе да се активира, викаат """Согласно Вашата реакција подолу дека се обидувате да реализирате трансакции кон трговецот WISE, Ве известуваме дека како Банка не дозволуваме да се извршуваат трансакции кои што се водат како обложување, игри на среќа итн и за истите во моментов е креирана блокада." Оди кај НЛБ, немаш проблемДали има некој со Шпаркасе Виса да му помине на трансакцијата на Wise, кај мене никако не сака да помине, стига кодот од Шпаркасе на смс, го внесувам и ми излегува следната порака Погледнете го атачментот 128574
Најлоша банка во државава, исто беше и додека Охридска Банка работеше, секогаш се 10 чекори позади конкуренцијате.од шпаркасе неможе wise, исто и кај мене беше проблемот, им се обратив дури и во банка и неможе да се активира, викаат """Согласно Вашата реакција подолу дека се обидувате да реализирате трансакции кон трговецот WISE, Ве известуваме дека како Банка не дозволуваме да се извршуваат трансакции кои што се водат како обложување, игри на среќа итн и за истите во моментов е креирана блокада." Оди кај НЛБ, немаш проблем
некој да имал ваков проблем со нлб? "Your card payment attempt was unsuccessful as your bank did not authorize the payment. Please try again and if the problem persists, contact your bank's card payment department and ask them to allow card payments to Wise. Alternatively, you can fund this payment via another payment method or by using a different card."
нова картица е, за да ставам 20 евра за да добијам euro account details. Не даваКо нова картичка додај така работи и можеш да платиш.
Sent from my iPhone using Tapatalk
нова картица е, за да ставам 20 евра за да добијам euro account details. Не дава
Здраво, успеа ли методов?Стави на Wise Country Region Australia ќе си ја стави македонската адреса и макњдонски пасош и ќе ти работи се како што треба и ќе можеш и картичка да порачаш да ти стигне на македонска адреса.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Што трансакции се тие ?Здраво дечки, како имате отворено Вајс бизнис профил од Македонија? Пишува дека во Македонија не бива, а од Вајс ми викаат дека ми треба бизнис профил и покрај моите 5 имејлови дека Вајс бизнис профил неможе од Македонија. Добивам де еден ист одговор "These type of transactions qualify as a business movement, and that's why we would need you to open and verify the business account."
freelance клиенти, главно ми е да не ми прават некој проблем овие вајс дека не користам бизнис акаунт.Што трансакции се тие ?
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
MONITOR 14,5" CORSAIR XENEON EDGE PORTABLE, LCD, 2560 x 720, HDMI, USB-C DP, Black, CC-9011306-WW
16.680,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден