Па инсталирај си ги прво тие секјурити апдејтс, на мене 2 такви се инсталирааа денеска додека си правев чек фор упдатес.
Не сакам и онака Upgrade. Ќе почекам деновиве да излезе ISO (препорачливо од Generation2) па после ќе си направам свежа инсталација.Па инсталирај си ги прво тие секјурити апдејтс, на мене 2 такви се инсталирааа денеска додека си правев чек фор упдатес.
Не сакам и онака Upgrade. Ќе почекам деновиве да излезе ISO (препорачливо од Generation2) па после ќе си направам свежа инсталација.
Некој што веќе го инсталираше апдејтот да каже колку време отприлика се инсталира, без време за спуштање на фајлот? пола саат, саат?
Инсталацијата пократко траеше за разлика од претходните "поголеми" абдејти како овој што е поради тоа што воведоа промени во начинот на надградбата. Кај мене 25-30 минути некаде. Е сега ова ти зависи од процесор и ХДД/ССД дали имаш...Некој што веќе го инсталираше апдејтот да каже колку време отприлика се инсталира, без време за спуштање на фајлот? пола саат, саат?
Оваа верзија во Септември (околу 25ти некаде) е објавена да биде тестирана од страна на Инсајдерите, не е денес. Доколку нема посериозни проблеми кои потешко би можеле да се решат со нормални Cumulative абдејти, се пушта оваа верзија. Затоа секогаш е еден број поназад од месецот. Инсајдерите секогаш финалната ја добиваат 15-30 дена порано за финална проверка, потоа доколку е се ОК се пушта и за обичните корисници.Намало за сите денес ќе оди постепено, а нели треба да биде 1710 новата верзија пошто сме 10 месец.
Овој термин престана да важи откога излезе Windows 10. Апдејтираш и АКО евентуално ти прави проблеми, во Recovery маваш Reset PC.чиста инсталација
Нејсе, проблемот е што некои корисници немаат ни време, ни нерви да го прават тоа. Тоа е најголемиот проблем во приказнава.Овој термин престана да важи откога излезе Windows 10. Апдејтираш и АКО евентуално ти прави проблеми, во Recovery маваш Reset PC.
Да а имаат нерви после секој упдејт да инсралираат најмалце 20 програми кои секојдневно ги користат ? Не фала, упдејт кога е можно, е мојот избор.Нејсе, проблемот е што некои корисници ни време, ни нерви да го прават тоа. Тоа е најголемиот проблем во приказнава.Си сака ОС кој ќе работи секогаш како подмачкано.
Edit: btw надградбите отсега би требало пократко да траат поради тоа што воведоа UUP (Undefined Update Platform) односно отсега ќе се превземаат само фајловите кои се променети, не цел ОС како што беше случајот до претходната верзија (1703). Ќе се зштеди и време на преземање и време на инсталирање колку толку.
Да а имаат нерви после секој упдејт да инсралираат најмалце 20 програми кои секојдневно ги користат ? Не фала, упдејт кога е можно, е мојот избор.
May the Force be with you !
Можам 10 пати у ден да си праам реинсталација на лаптоп со 200 програми ич да не ми биде досадно. Уживам. Пред 2 дена форматирав, еве сеа симнувам исо и ќе форматирам пак.Да а имаат нерви после секој упдејт да инсралираат најмалце 20 програми кои секојдневно ги користат ? Не фала, упдејт кога е можно, е мојот избор.
May the Force be with you !
Друже, еве и ја можам ама некои не можатМожам 10 пати у ден да си праам реинсталација на лаптоп со 200 програми ич да не ми биде досадно. Уживам. Пред 2 дена форматирав, еве сеа симнувам исо и ќе форматирам пак.
Clean install не доаѓа предвид. До сега на домашниот десктоп сите апдејти од вин10 ги инсталирав како апдејт, а не со чиста инсталација, и тоа обично на првиот ден од пуштањето од страна на Мајкрософт. До сега сум немал проблем, само знам дека долго траеле. Затоа и прашав.Јас би ти препорачал да си симниш ISO од мајкрософт сајтот (кога ќе е достапно) и да си направиш чиста инсталација. А апдејтот не би требало да трае повеќе од половина час но после тоа катастрофа е системот, над него како нов оперативен систем да е инсталирано и кочи целокупната работа, бавен старт ап и што не.
NET ACCESS POINT UBIQUITI U7 Pro 6GHz, PoE, 2.4 - 6.0GHz, U7-Pro
16.600,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Red Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M1
16.460,00 ден
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
HDD 3,5" 4TB SEAGATE IronWolf 5400rpm 256MB ST4000VN006/2
12.900,00 ден