Фала за идејата за преку мобилна мрежа, работи без никаов проблем преку hotspot од мобилен, со тоа што ги отфрлив сите сомневања на Iptv провајдерот, а комшиите ми се далеку ..Кај комшиите работи? Преку мобилна мрежа? Единствено да купиш вистински рутер и они да вклучат бриџ мод...
кај мене не ни го заменаа стариот рутер (КОЧЕШЕ) и на негоЧудно е што се јавуват проблеми само на ВДСЛ а не и на АДСЛ, мене ми понудија и рутер да ми сменат (од старите) одбив..
Твој е или од телеком го имаш земено нивниот android tv box?Пробав со Tenda N300 рутер али очигледно постар модел неќе ни да чуе за конекција, дали ако го заменам Андроид боксот има надеж да се прескокни проблемот
Ако можеш пробај и со друг андоирд бокс чисто да знајш дал ие до него или неПробав со Tenda N300 рутер али очигледно постар модел неќе ни да чуе за конекција, дали ако го заменам Андроид боксот има надеж да се прескокни проблемот
Мој е андроидот (Tanix TX6) android 9 e моментано на него, дали е можно дека постара верзија или небитно е мислам...Твој е или од телеком го имаш земено нивниот android tv box?
и тоа го имам во предвид,ова е лудило што се случва цело врееме на точни интервали сецнува, ја деактивирав и фиксната линија ...Ако можеш пробај и со друг андоирд бокс чисто да знајш дал ие до него или не
Тенда е надстрешница, рутер е нешто друго.Пробав со Tenda N300 рутер али очигледно постар модел неќе ни да чуе за конекција, дали ако го заменам Андроид боксот има надеж да се прескокни проблемот
Дај предлог замена за Speedport Plus рутерот од телком нешто low budgetТенда е надстрешница, рутер е нешто друго.
Па веќе имаш low budgetДај предлог замена за Speedport Plus рутерот од телком нешто low budget![]()
Во бројки low budget, колку денари е?Дај предлог замена за Speedport Plus рутерот од телком нешто low budget![]()
TP Link Archer C6U, Archer AX10, Archer A8 сите се околу 50 еура (моја дефиниција за low budget). Јас лично користам Арчер рутер и морам да признаам дека се одлични сега за сега, јас го користам во комбинација со Speedport Entry 2i и освен глупави багови со Speedportot не е имало никаков проблем со Archerot.Дај предлог замена за Speedport Plus рутерот од телком нешто low budget![]()
Фала!TP Link Archer C6U, Archer AX10, Archer A8 сите се околу 50 еура (моја дефиниција за low budget). Јас лично користам Арчер рутер и морам да признаам дека се одлични сега за сега, јас го користам во комбинација со Speedport Entry 2i и освен глупави багови со Speedportot не е имало никаков проблем со Archer
До кај 3,4 иљадарки од прилика, гледам до кај 2000 тендата доминираВо бројки low budget, колку денари е?
Нема да успееш да направиш конекција БЕЗ Спидпортот! Нека ти го стават Спидпортот во бриџ конекција па шосле со ЛАН кабел ти ке си кренеш Pppoe конекција на новиот рутер. Значи не може така како што си замислил ти.Да се навратам на проблемот (Denial of Service incident detected LAN Source on WAN (FW101) VDSL @Телеком МК
Пробав да поврзам друг рутер (тест) замена за Speedport на телеком, зедов LevelOne wgr-8031 Dual Band Gigabit рутер... али никако неможам конекција да напрвам неќе да повлече никако интернет од сервер внесив основна 192.168.1.1 копирно од другиот рутер неуспешно , е сега дали да се јавувам да му барам пасворд за PPPoE и дали ќе ми дадат,фала за инфо...
Со ова мака имам и ден денес ама не е толку проблем колку што беше кога ставив ВДСЛ, пишав и во темава дуриДа се навратам на проблемот (Denial of Service incident detected LAN Source on WAN (FW101) VDSL @Телеком МК
Пробав да поврзам друг рутер (тест) замена за Speedport на телеком, зедов LevelOne wgr-8031 Dual Band Gigabit рутер... али никако неможам конекција да напрвам неќе да повлече никако интернет од сервер внесив основна 192.168.1.1 копирно од другиот рутер неуспешно , е сега дали да се јавувам да му барам пасворд за PPPoE и дали ќе ми дадат,фала за инфо...