Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Зар уште некој се замара со сетек?

Можеби се изгледа супер цена, продажен персонал, ама ако нешто се расипе или е фалично од почеток исто како од бувљак да си го купил нема гаранција, по пат ти паднал па си го расипал....
Искрено само позитивно искуство сум имал со Сетек.
Ми се расипа електрична четка за заби која што беше под гаранција и покрај тоа што ми ја менаја со нова, ми дадоја и гаранција како да сум купил нова, а колку што знам обично во вакви случаи ти го заменуваат производот меѓутоа ти ја оставаат старата гаранција.

18 август 2019
1.209
1.171
Ми се расипа електрична четка за заби која што беше под гаранција и покрај тоа што ми ја менаја со нова, ми дадоја и гаранција како да сум купил нова, а колку што знам обично во вакви случаи ти го заменуваат производот меѓутоа ти ја оставаат старата гаранција.
Новиот производ има НОВА, целосна гаранција. Не можат за нов производ да даваат делумна гаранција.

Во случај кога е заменет дел, останува старата гаранција, но ако новиот дел подлежи на гаранција тој има нова, целосна гаранција, која важи само за него.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Новиот производ има НОВА, целосна гаранција. Не можат за нов производ да даваат делумна гаранција.

Во случај кога е заменет дел, останува старата гаранција, но ако новиот дел подлежи на гаранција тој има нова, целосна гаранција, која важи само за него.
Аха, не сум знаел.
Во секој случај ок искуство сум имал со сетек, особено во Дајмонд, персоналот им е топ.

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
Диск, графичка, матична плоча нешто покрупно си имал ситуации?
Четкичка за заби не кошта многу па можат да прогледаат низ прсти.
Иначе ги познавам браќата над 30 годнини, знам кои се далавери ги прават.
Вториот компјутер као „копиљ“ од нив го купив 1998 мислам....

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
Не пишав тука можи некој не виде дека Кингстон прати ново ССД и то појако од то шо го имав. Така да ако ви прат проблеми Анхочи, Сетеци и други слободно пишете RMA.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
Пожали се пак, не е различен модел, туку ист модел со различен SKU кај нив. ДПИ ако не го знае тоа, тешко нас.

Ако добро ја разбирам последната реченица, во случај кога имаат замена со идентичен производ, треба да го заменат, а доколку нема идентичен, враќаат средства?

Ова е значаен детал.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно