Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Temu

nixxa

hello world
16 јуни 2017
111
60
Пријателче, си го заработи блокчето... Се надевам собра доволно коментари и ќе престанеш да трескаш наоколу.
Извини ако така ме имаш проценето, ништо лично до тебе туку прв пат нарачувам од тему и колку што знам пратки под 1к денари не треба воопшто да одат на царина.
btw. Добив меил дека е во главен магацин на еко логистик денес.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.797
33.932
roka.mk
Извини ако така ме имаш проценето, ништо лично до тебе туку прв пат нарачувам од тему и колку што знам пратки под 1к денари не треба воопшто да одат на царина.
btw. Добив меил дека е во главен магацин на еко логистик денес.
Се оди на царина. А ослободени се од царински давачи тие пратки и ги ослободуваат одма, ама на царина мора да отиде.

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Што е тоа што е купено од Тему а отишло на царина?

Се се носи на царина без оглед што си нарачал се прегледува па после се пушта не плаќаш ништо но мора на царина на скен па достава.

7 март 2014
1.294
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
За колку од прилика ви стига пратката после овој статус ?
Arrived and prepared to go through customs

roliver

hello world
7 јануари 2018
103
50
Купонот 600 денари не сака да се активира кај пријател со нов акаунт. Изгледа дека неработи повеќе пробувал неколку пати ама ништо.

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Купонот 600 денари не сака да се активира кај пријател со нов акаунт. Изгледа дека неработи повеќе пробувал неколку пати ама ништо.
Еве нов линк , од овој линк пред 2 дена е добиен купонот.

roliver

hello world
7 јануари 2018
103
50
Дали враќањето на производ на тему е бесплатно и дали некој има искуство со враќање (return and refund)?

kirev

senior
31 мај 2010
9.061
7.736
Дали враќањето на производ на тему е бесплатно и дали некој има искуство со враќање (return and refund)?
Побарај. Мислам ќе ти вратат пари и ќе те остават да го задржиш производот. Во други земји имаат договори со маркети (на пр. DM во Хрватска) да ги примаат производите за поврат.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Не е веќе, доколку е мала вредност на производот не се исплати да се враќа. Ќе ти понудат делумен поврат и веројатно тоа е најдобрата солуција. Ова го зборувам од лично искуство што не значи дека важи за сите (во однос на бесплатно враќање на производ)

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

roliver

hello world
7 јануари 2018
103
50
Да, нема бесплатен поврат како кај соседните држави, така да нудат само 25% делумен поврат и тоа е тоа. Враќањето не се исплати воопшто, производот е околу 220 денари.

baz

hello world
26 август 2011
104
70
baz's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600X
Motherboard
MSI B650M Gaming Plus WiFi
Storage
1TB Kingston NV2
PSU
Chieftec GPX 850W Gold Full Modular
RAM
2 x 16GB DDR5 6000 MHz Kingston Fury RGB
Video card
RX 6800XT 16GB Gigabyte Gaming OC
Case
Xigmatek Endorphin Air V2
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Redragon Fizz Pro и Redragon Vishnu Pro
Audio
тие што доаѓаа со ајфонот
Monitor
Dell S2522HG 240Hz IPS
Кај да следам пратка што пишува imile - карго експрес скопје 3 товарна? Пробав Карго Експрес не постои, пробав македонска пошта не постои и пробав ЕЛС не постои...првпат пратка да не дојде за 15-20 дена...да стават опција да си бираш преку која пошта да иде ќе биде одлично преку елс до сега 15-18 дена макс со порака со све, чим видам карго експрес знам дека ме чека хаос.

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Кај да следам пратка што пишува imile - карго експрес скопје 3 товарна? Пробав Карго Експрес не постои, пробав македонска пошта не постои и пробав ЕЛС не постои...првпат пратка да не дојде за 15-20 дена...да стават опција да си бираш преку која пошта да иде ќе биде одлично преку елс до сега 15-18 дена макс со порака со све, чим видам карго експрес знам дека ме чека хаос.
1. 17track - одбери iMile,
2. На официјалниот сајт iMile - имаш инфо погоре од @Маша,
3. Соборен храм - остави некој денар на икона.

Него да прашам, што е ова што праќаат на имејл по направена нарачка: "Your purchase has been refunded as a credit"?
Да малтретира човек мозок дали ја пратиле целата нарачка или не. Инвазија од понуди.

Последна промена:

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Во мојот случај тракингот на Тему подетален беше од iMile.
Ќе си кликнеш Get Updates, секоја промена на статус на мејл ќе ти стига и не се замараш. Screenshot_20250301_073640_Chrome.jpg

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Во мојот случај тракингот на Тему подетален беше од iMile.
Ќе си кликнеш Get Updates, секоја промена на статус на мејл ќе ти стига и не се замараш. Погледнете го атачментот 147545
Истиот систем го имаат Карго Експрес со јавување некоја минута пред да стигнат на лице место?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно