Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
@Rukfash време е да се подновиш со еден нов AV receiver. Јамахата се контролира со истото далечинско и нема зезанции за volume. Сепак, од време на време морам да го користам оригиналниот далечински управувач Јамаха (или преку моб) за да сменам mode - 2 канали, 5 канали, movie, adventure, дрн дрн.
Ех буразеру. Сега за една моментално нерешлива ситница да се подновувам со рисивер па да се бавтам со даљински. Ке ја опраеме некако стварта. Начичемо неко решење.

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
SAMSUNG UE55RU7092UXXH
Земен самсунгот од Сетек.
Не е лош како за ва панел. Само тој од 55" можеше да се напасова за просторот.
Солиден звук има .
Имаше уште еден Филипс ипс панел ама сликата беше некако лоша како за ипс.
Поздрав

dextermkd

read-only
30 март 2019
24
9
Јас се подновив со Samsung UE50TU8072UXXH. Одличен екран и мноогу добро далинско.

Sent from my iPhone 11 Pro using Tapatalk
Со здравје да го користиш. И јас истиот го следам и сакам да го купам. Како си задоволен од моделот и по која цена го набави.

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Со здравје да го користиш. И јас истиот го следам и сакам да го купам. Како си задоволен од моделот и по која цена го набави.

Екранот е многу добар, ми се допаѓа што работи доста брзо при уклучување и инсталирање програми. Има бесплатен и подобар програм за ИПТВ што брзо ги вчитува програмите за разлика од smartIPTV. Го земав од Телеком на рати ама искористив и поени и ми излезе и поевтино од Нептун. Далинското е мало и е многу функционално и одлично работи со ресиверот на Телеком.

Ts011

user
31 март 2020
1.428
1.082
Екранот е многу добар, ми се допаѓа што работи доста брзо при уклучување и инсталирање програми. Има бесплатен и подобар програм за ИПТВ што брзо ги вчитува програмите за разлика од smartIPTV. Го земав од Телеком на рати ама искористив и поени и ми излезе и поевтино од Нептун. Далинското е мало и е многу функционално и одлично работи со ресиверот на Телеком.

Izvini koja app,za Iptv ja rabotis..??

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Ја пробав на кратко не сум баш задоволен подобар избor е Duplexiptv I SmartIPTV според мене.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Ts011

user
31 март 2020
1.428
1.082
Ја пробав на кратко не сум баш задоволен подобар избor е Duplexiptv I SmartIPTV според мене.

Sent from my GM1910 using Tapatalk
Duplex ne mi ja najduva na app,a siptv jas ja koristev dolgo vreme na Lg,nema podobra app spored mene bar za lg to nemase ,ke vidime za samsungot kako ke funkcionira no vidov deka od usb treba da ja instaliram...

dextermkd

read-only
30 март 2019
24
9

Исто и јас преку телеком го пикирам,преку магента. Се мислам дали сега или да чекам пред нова година кога даваат поголеми буџети. Со какви поени ја намали цената?мислиш на мој клуб поени или нешто друго!

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Duplex ne mi ja najduva na app,a siptv jas ja koristev dolgo vreme na Lg,nema podobra app spored mene bar za lg to nemase ,ke vidime za samsungot kako ke funkcionira no vidov deka od usb treba da ja instaliram...

Siptv и Duplex ја нема на новиов Самсунг.
Сега има NanomidPlayer,SetIPTV, FLIX IPTV, Royal IPTV и NetIPTV. Не сум ги пробал другите освен таа и нема потреба да се инсталира преку усб.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Го бива тоа , но мојата грешка е што нарачано од дигитален во аналогно ,а мене ми треба обратно од аналогно во дигитален

Sent from my iPad using Tapatalk

Може да знам зашто ти треба од аналогно во дигитално? Секој денешен телевизор си има дигитален излез.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Може да знам зашто ти треба од аналогно во дигитално? Секој денешен телевизор си има дигитален излез.

Знам дека секој ТВ има дигитален излез , но ДВД сараунд да го искористам звукот од ТВто што емитува и да има звук од сараундот ама сараундот не е баш дигитален какво што имаат денешните

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Знам дека секој ТВ има дигитален излез , но ДВД сараунд да го искористам звукот од ТВто што емитува и да има звук од сараундот ама сараундот не е баш дигитален какво што имаат денешните

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Аха, па не можеш телевизорот со оптички кабел да го поврзеш со DVD-то. И да ти е постаро од 10 години, мора да имаш оптика.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Ја го зедов овој телевизор и сум многу задоволен од него, од сликата, нема bleeding, ми се свиѓа оперативниот систем.. overall задоволен сум. :D

*Знам дека ќе има мислења у смисол „мал е, си требал да земеш поголем“.
НЕ. Толкав ми е просторот, таман е за туе.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Аха, па не можеш телевизорот со оптички кабел да го поврзеш со DVD-то. И да ти е постаро од 10 години, мора да имаш оптика.

Па тоа и мислам ,да не се мачам и ќе извадам ДВД сараундот и во подрум и подобро да си купам саундбар ,а тоа екстрактор конвертер ќе продадам

Sent from my iPad using Tapatalk

Ts011

user
31 март 2020
1.428
1.082
Абе ај неможело поголем, у реду, ама толлку пари за 43ка е ногу.
Vistina e mnogu za 43" , jas za 26k zemav samsung 50"tu7172

Ја го зедов овој телевизор и сум многу задоволен од него, од сликата, нема bleeding, ми се свиѓа оперативниот систем.. overall задоволен сум. :D

*Знам дека ќе има мислења у смисол „мал е, си требал да земеш поголем“.
НЕ. Толкав ми е просторот, таман е за туе.
istiot tv na edna lokacija vo Prilep za kes e druga cena okolu 22k,

Jedah

user
6 ноември 2007
1.312
2.286
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Па ко затвараше АМЦ, частевете по кафани. Сега СЕТЕК е така на око фатен, ја мислам да се затвори и тој и само Нептун да ви остане и 99.999 да ги направат Телевизорите.
Па ќе се лечите со паметот ќе викате ќе идам у Грчка... ПА НА К**ОВ идете у Грчка годинава пазарете!!!!

kosata

read-only
17 април 2015
43
32
битола
Ке ве молам за помош ! Се двоумам помеѓу :
sonyXG55"8096 и
samsung55" RU8002
..сликата на сонито ја имам видено во живо и за мене боите се многу добри,самсунгот го немам видено!
SONY има IPS панел,а SAMSUNG VA панел
ТV ќе се користи речиси за се : кабловска,филмови,netflix,iptv,sportovi и малку гејминг !
Колку што ќе го користам дење,толку ќе го користам и ноќе ! Гледаме директно и малку од страна во тв-то.
Samsungot има полоша боја ,но подобар motion flow и е 120 Hz ... многу се двоумам .
Буџетот ми е 40 000 !
Што мислите ? Или имате друг предлог?

Испратено од s8+

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно