Денес е ОК кај мене. Баш имав пуштено PingPlotter да видам како се понаша интернетов кога не сум дома, 6,7 пати има регистрирано packet loss по 5-10 секунди и се враќа во нормала.Повторно има прекини кај сите или само кај мене?
Види расадник дали има датаком или интерспаце да мапираме кај имаат пошто не споделуваат мапа...Да споделам искуство, локација Кисела Вода - Расадник.
Претходнава недела, секоја вечер на 1 или 2 саати разлика имаше прекин и одма се враќаше интернет. Се толерираше ама пак не прифатливо.
Денес, во последниов саат-два на секои 30 секунди до 1 минута имам прекини и се враќа интернет еве сега да не го урочам е малце по океј ама мислам додека ја напишам и пратам поракава ќе снемам интернет повторно.
Се јавив во техничка поддршка бидејќи стварно не може вака, одговорот им беше дека има проблем кај нив, пријавено е до централа и се работи на случајот - не било до мојата опрема или мене.
Ова дека неможе фиксна IP со еден гигабит брзина, те смувале нешто. Јас иницијално кога поставив оптика дома, го имав основниот пакет Оптик20 и требаше да имам брзина 40/40 мегабита. Меѓутоа, имав еден гигабит брзина некои добри 8 месеци, на фиксна IP се разбира додека не се сети некој таму да си ја заврши работата па ме симнаа на 40/40.Да да има опција јас земав за на работа имаме сервер со Убунту ап линк за видео пренос на портабл уплинк на 4Г интернет кој сигналот го носи до сервер па потоа на Израелска платформа која стрима на Јутјуб и Рестрим и ние исто имавме години проблем со копуциве од Телеком и А1 како неможело фиксна АЈ ПИ ама има опција со намалена брзина и демек е 12,000 денари кај Телеком а околу 9,000 денари кај А1 глупаците од Неотел ми понудија за 6,000 денари и дојдоа пуштија оптика и ни избушија дупка кај рамката од вратата за на крај после два дена ми се јавува типката и ми вика абе неможеме да ја испорачаме услугата се љутат А1 и Телеком има проблем со цената ни прават проблем и мојата реакција: Молам? Ми избушивте дупка пуштивте оптика и сега ми велите неможеме да ја испорачаме услугата? Е па тоа е ми вика и ги отерав УПМ се јавив во Телекабел и се договоривмр за 3,500 денари да ми дадат фиксна ИП јас барав од таа 1000 даунлоад 1000 аплоад но неможело фиксна таа брзина туку само 100 даунлоад со 100 уплоад и дави кажам се преродив пошто со глупациве Телеком и А1 пред секој стрим мораше некој да го ресетира серверот за нова АЈ ПИ да преземи а сега вака мака немам се преку Енидеск и еднаш во месец онака рестарт кога нема работа на него за 3,500 се преродив јас стримам аплоад со 10 мегабита и здравје боже понатаму за дома ке си ставам фиксна.
11ти Октомври бараки рекоа дека имаат лани есента кога прашував.Види расадник дали има датаком или интерспаце да мапираме кај имаат пошто не споделуваат мапа...
Кој има? Интерспаце / Датаком или и двете?11ти Октомври бараки рекоа дека имаат лани есента кога прашував.
Сега ја отварам темата бидејќи кај мене почна да паѓа на секои 30 минути, мислев дека имам некој проблем... Навечер после 11ч е катастрофаПовторно има прекини кај сите или само кај мене?
Сега ја отварам темата бидејќи кај мене почна да паѓа на секои 30 минути, мислев дека имам некој проблем... Навечер после 11ч е катастрофа
Ги заменив со телеком. Засега без проблемиПрепорака некој да не има инфо какви се а1 или телеком во овој реон
И кај мене е исто, паѓа на секои 30мин - 1 час и навечер е неподносливоСега ја отварам темата бидејќи кај мене почна да паѓа на секои 30 минути, мислев дека имам некој проблем... Навечер после 11ч е катастрофа
Ако имате од тие белите модеми raisecom можно е да е до нив. Кај мене тоа беше проблемот, по 50 пати на ден паѓаше и кога дојде техничката уште кога го виде модемот дечкото му беше јасно кај е проблемот и го заменија со друг JMFibre
Датаком, нив ги контактирав пред една година.Кој има? Интерспаце / Датаком или и двете?
Tk, se 10godini unazad so istite problemi/izgovori i resenija(koi gi nemaat)za Prilep kazuvam imav 10/11meseci tv i net , pa od 10 meseci 5 imase problemi, se prefrliv togash na novata docsis mreza od A1 tv/net pa se spasiv ....Имам бел, ниту Raisecom ниту JMFibre пишува на него.
Телекабел со сите овие проблеми, повеќе од 1 месец, без да дадат образложение, извинување и уште да не прават блесави од контакт центарот со глупави прашања: вклучи - исклучи, бојлерот, пеглата, кој хороскопски знак си, чекај денес полна месечина, омекшувачот каков ти е, плин или нафта, кокта да не пиеш итн итн - доста е! Денар не гледаат веќе од мене!
Секој може да има проблем, ама треба да има и доблест како на пример интерспејс - се јавија на нивната тема и образложиа.
Не е овој, мојот беше ваков.Имам такво како што опиша, само нигде не можам да најдам дали се вика raisecom. Од долна страна пишува EPON ONU 1GE (S), три приклучоци од позади: PON, LAN и DC IN и 3 лед сијалички на предна страна: SYS, LINK/ACT и REG.
Приметив кога ми паѓа интернет дека сијаличката за LINK свети константно во една боја, додека пак кога има интернет и си е нормално постојано трепка. Дали беше истиот случај кај тебе?
Изгледа слично на ова:
Погледнете го атачментот 149719
Тогаш нешто регионално е, прашај некој комшија што е кај нив дали има. Во мојата ситуација само кај мене немашеПовторно се јавив во Телекабел, девојчето во Техничка Поддршка ми кажа дека се уште имало проблем во Кисела Вода и работеле најбрзо што можат да се реши проблемот.
Прашав дали може да се провери дали е до модемот или до нив овој проблем и ми кажа дека сигурно е проблем до кај нив за во Кисела Вода ова.
Има. Вчера цел ден падни стани беше, сеа пред малку пак почна истото... Мене никој не ми крена во лелекабел а се здробив од ѕвонењеНекој во Охрид да има проблем со оптиката? Повеќе од 1 ден немаме интернет, вчера два пати се јавив и го добив истиот одговор, имале проблем во централа и работале на него..
Ние што останавме на ТК ќе партиципираме со дел од претплатата ако треба, само не се враќај на ТКТортура на клиентите! Подобро да нема, знаеш дефект е, снаоѓај се.
Потпишав нов договор со друг оператор. Сакав да подржам конкуренција, да се тргнам од монополите ама..
До мене било, од кога потпишав нов договор, со друг оператор, нема веќе прекини. Се извинувам до Телекабел заедницата, јас сум бил малерот.
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден