Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Technicolor рутер

noc32

Gaining Experience
21 март 2016
249
187
Се надевам последен апдејт од моето патешествие.

Со многу молби и за жал малку врски, ми го вратија Huawei рутерот :D
Магично, немам никакви проблеми. Дојде некој поискусен техничар, ми сподели дека веќе имале многу пријави за новиве рутери.

Мала привремена победа во борбата против корпорациите! :ROFLMAO:

thexfiles125

Gaining Experience
29 април 2013
217
145

Магично, немам никакви проблеми. Дојде некој поискусен техничар, ми сподели дека веќе имале многу пријави за новиве рутери.

Истиот ден отворија налог и пратија техничар? Ја за друго ама ги чекам вишем 6 работни дена да ми одговорат на налог :cry:

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.629
Скопје / Автокоманда
@noc32 , а ако ти кажам дека од тие 2јцата еден што бил кај тебе 16 години работи оптика и кабли секакви само што човекот нејќе да се замара и се прави глуп и работи како ќе му каже телеком , бидејќи телеком не ги слуша техничарите кога се жалат за нешто и му е преку глава.
Ова ти го кажувам од мојте врски точно знам кои техничари биле кај тебе само не смеам да зборам затоа што ќе ме затворат за 1 ќебап , а не па за друго недајбоже да кажам дека има некаде оптика , а некој вика дека нема одма како тоа ти ќе го направиш да има , а другите не можат.
Воедно ти како корисник си крив затоа што пријавуваш, а не си ги пробал сите работи првин со стариот рутер.... и не те бранам тебе или телеком туку ти кажувам да си упопрен и да пријавуваш цело време затоа што телеком е групација на дојче телеком и кога и да идеш да се вработиш тамо зборат глупости како телеком е ВРВОт а уствари ти си во најголемата дупка , и кога ќе прашам во германија како е и споредам испаѓа дека тебе боље ти е да идеш да бидеш чистач на улици во германија него во телеком во македонија да работиш.
Воедно многу е лошо што нашиот народ си мисли дека техничарите во телеком земаат 1000 1500 евра плата , а не се ни пола од тоа.
Затоа паќ ќе ти кажам упорен биди си пријавувај си , ако не во салон ќе си пишеш жалба што бараш и да ти одговрат и ако не можат да го средат да ти раскинат договор и крај.
Воедно размисли сега пак дали ќе пријавуваш и бараш да ти се замени рутер или пак дозволиш да ти го заменат ХУХУХУХУХУХУХУХУХУХУ :p :) :D

Последна промена:

noc32

Gaining Experience
21 март 2016
249
187
Воедно размисли сега пак дали ќе пријавуваш и бараш да ти се замени рутер или пак дозволиш да ти го заменат ХУХУХУХУХУХУХУХУХУХУ :p :) :D
Никогаш повеќе не се жалам од Huawei. Јас се жалев затоа што имав мака, не од што ми беше досадно, што да правам хахаха :D
Битно ја опраивме работава, тоа е тоа.

Што се однесува до дечките што дојдоа, супер си беа. Професионални, на место. Немам збор за тоа.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.629
Скопје / Автокоманда
Никогаш повеќе не се жалам од Huawei. Јас се жалев затоа што имав мака, не од што ми беше досадно, што да правам хахаха :D
Битно ја опраивме работава, тоа е тоа.

Што се однесува до дечките што дојдоа, супер си беа. Професионални, на место. Немам збор за тоа.
Немој да мислиш дека ги бранам телеком мене ми е ГАЈЛЕ АМА ЗНАЕШ КОЛКУ ич не ми чуе јас си плаќам и си барам тоа што плаќам ако не има други ќе си тестираш ама кругот се врти кога ќе се симнеш од ФЕРАРИ на фиќо и сватиш дека другиве провајдери не изеле доволно фурни за да го стигнат телеком ќе си го свртиш опашот и ќе си се вратиш назад и најважно ќе си земеш договор на непоределно и кога сакаш ќе си се исклучиш :) и од телеком а не за 100 или 300 денари да се пишаниш 2 години.

thexfiles125

Gaining Experience
29 април 2013
217
145
Немој да мислиш дека ги бранам телеком мене ми е ГАЈЛЕ АМА ЗНАЕШ КОЛКУ ич не ми чуе јас си плаќам и си барам тоа што плаќам ако не има други ќе си тестираш ама кругот се врти кога ќе се симнеш од ФЕРАРИ на фиќо и сватиш дека другиве провајдери не изеле доволно фурни за да го стигнат телеком ќе си го свртиш опашот и ќе си се вратиш назад и најважно ќе си земеш договор на непоределно и кога сакаш ќе си се исклучиш :) и од телеком а не за 100 или 300 денари да се пишаниш 2 години.
Мислам дека им се ближат другите провајдери, A1 имаат мислам ист мобилен интернет за 500 месец наместо 800, и плус 500 ден 100 Mbps нет сега, а телеком исто е 800 ден, мислев да се сменам ако ми речат дека сеуште нема оптик достапност, ама ај се јавив сега ми вика дека барањето ми било одобрено и деновиве ќе се јават да поминат да ме приклучат, го користам вишем 13 години па ќе останам на нив само поради стабилност што ја имаат, иако деновиве од другари не слушам жачења за стабилност од A1/Telekabel како порано што имаа

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
893
816

Не знам колку им е паметна политика тогаш што ќе ги мењаат. Демек да стандардизираат се едно да ама па што ќе е тоа ако се им се жалат од новите. Само не можам да сфатам што е толку проблем кај новиве. Кај тебе вифи, кај други споро отварање, негде со конфигурирањето проблем... Бар ако се проблемиве решливи со фирмвер и не би било страшно ама ако не го ажурираат истито пак е џабе.

klima fan

Gaining Experience
14 јуни 2021
336
180
Зарем неможат од Телеком да ги средат проблемите со новите Technicolor рутери ??? Може е софтверски проблем како и да е од централа треба да ги средат новите оптички рутери ( ако не ги бива нека не ги даваат тие рутери )

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
1.975
1.704
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Зарем неможат од Телеком да го средат проблемите со новите Technicolor рутери ??? Може е софтверски проблем како и да е од централа треба да ги средат новите оптички рутери ( ако не ги бива нека не ги даваат тие рутери )
Ај што е крупна работа па и не нешто дека се замараат...

klima fan

Gaining Experience
14 јуни 2021
336
180
Ај што е крупна работа па и не нешто дека се замараат...

Дали е крупна или ситна работа сепак нивна работа е тоа и треба да ги средат новите Technicolor рутери бидејки многу од корисниците се жалат Сепак цените не се мали за услугите така да треба да се професионални во својата работа и да ги средат новите рутери ( или да ги повлечат да не ги даваат на корисниците )

18 септември 2020
634
543
Македонија
Дали е крупна или ситна работа сепак нивна работа е тоа и треба да ги средат новите Technicolor рутери бидејки многу од корисниците се жалат Сепак цените не се мали за услугите така да треба да се професионални во својата работа и да ги средат новите рутери ( или да ги повлечат да не ги даваат на корисниците )
Луѓе, опремата во централа особено во Скопје не е сега поставена, таа таму ви е повеќе од една деценија и потребно е софтерски и физички да се направи апдејт на истата. За сето тоа потребно е од телеком да испратат техничар што се разбира од оптичка опрема и да ја прилагоди за да ви тераат новите рутери техниколор.
Ако сакаш земи и 1/1 Gbps, џабе ќе ти биди ако не земеш лан кабел и не го брцниш во друг рутер па на него да истестираш како ќе ти работи безжичната мрежа.
Прилагодувањето на опремата се одвива гарант во неколку фази слично како модернизацијата на мобилната мрежа и потоа поставувањето на нова опрема. Huawei ви се најдобри и најстабилни рутери па ако сакате како Америка плукајте ги huawei џабе ви е, машинерии се таа фирма за мобилни и технологија ќе си ги барате овде да се вратат назад ама нема заради договорот со Америка што го потпиша министерот за информатичко општество и администрација во 2020 година за прочистена мрежа. Телеком е полу државна фирма и заради тоа прекинаа да испорачуваат huawei, а а1 уште ги даваат huawei рутерите за оптика. Треба да си пријавиш проблем со рутерот редовно и со докази на техничарите и да ти го сменаат со постар рутер од huawei. Huawei и ZTE се најдобрите компании за оптичка телекомуникациска опрема, ама пополека ги тргаат од Европа заради Америка, а да не го потпишеа договорот нашите немаше сега никој да се жалите.

klima fan

Gaining Experience
14 јуни 2021
336
180
Луѓе, опремата во централа особено во Скопје не е сега поставена, таа таму ви е повеќе од една деценија и потребно е софтерски и физички да се направи апдејт на истата. За сето тоа потребно е од телеком да испратат техничар што се разбира од оптичка опрема и да ја прилагоди за да ви тераат новите рутери техниколор.
Ако сакаш земи и 1/1 Gbps, џабе ќе ти биди ако не земеш лан кабел и не го брцниш во друг рутер па на него да истестираш како ќе ти работи безжичната мрежа.
Прилагодувањето на опремата се одвива гарант во неколку фази слично како модернизацијата на мобилната мрежа и потоа поставувањето на нова опрема. Huawei ви се најдобри и најстабилни рутери па ако сакате како Америка плукајте ги huawei џабе ви е, машинерии се таа фирма за мобилни и технологија ќе си ги барате овде да се вратат назад ама нема заради договорот со Америка што го потпиша министерот за информатичко општество и администрација во 2020 година за прочистена мрежа. Телеком е полу државна фирма и заради тоа прекинаа да испорачуваат huawei, а а1 уште ги даваат huawei рутерите за оптика. Треба да си пријавиш проблем со рутерот редовно и со докази на техничарите и да ти го сменаат со постар рутер од huawei. Huawei и ZTE се најдобрите компании за оптичка телекомуникациска опрема, ама пополека ги тргаат од Европа заради Америка, а да не го потпишеа договорот нашите немаше сега никој да се жалите.

Поентата е следна кога Телеком решиле да ги даваат Technicolor рутерите тогаш и опремата од централа треба да ја прилагодат за да биде компатибилна со новиот рутер А не вака како сега Споро отварање на Веб страните Дисконекција на ВИ-ФИ и слично

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.629
Скопје / Автокоманда
Значи дојдовме до заклучок ако ви се јават од телеком и ви понудат техниколор рутер кажете им да си го монтираат кај нив дома и нека си го користат хахахахахахаха или пак ако некој техничар ви во понуди тој рутер кажете му да отиде до црква да го запрска со пеена водичка за да биде стабилен.

Dejlan

Intern
22 мај 2009
5
0
Има ли опција во телеком или А1 да ти постават само модем, и потоа да си ставам моја мрежна опрема?
Досега сум користел само телекабел.

kirev

Unbeatable
31 мај 2010
7.595
5.858
Има ли опција во телеком или А1 да ти постават само модем, и потоа да си ставам моја мрежна опрема?
Досега сум користел само телекабел.
На постоечкиот ќе му сетираат bridge mode и ќе тераш...

Ts011

On your way to fame
31 март 2020
978
566
Поентата е следна кога Телеком решиле да ги даваат Technicolor рутерите тогаш и опремата од централа треба да ја прилагодат за да биде компатибилна со новиот рутер А не вака како сега Споро отварање на Веб страните Дисконекција на ВИ-ФИ и слично
Istata pesna bese so a1 od technicolor na ube modem, ube bese so 10 diskonekcii na 24h, technicolor po 15 dena nemase rekonekcija....
Sigurno ne e usoglasena centralata lokalna/glavna so modemot/ruter

noc32

Gaining Experience
21 март 2016
249
187
Речиси година дена од отворањето на оваа тема, имам мал апдејт :)

Неофицијално ме информираа дека ги средиле новиве рутери (дури и ми гарантираа дека ги средиле) и дојдоа пак ми го заменија рутерот.
Овој пат немам проблем со ништо. 2.4GHz мрежата е супер, 5GHz мрежата е супер. Сите уреди кои се врзани на вифи не покажуваат однесување како минатиот пат уредите рандом се дисконектираа од вифито.
Вифи покритието е добро на ниво на цел стан.

Голема благодарност и до техничарите што дојдоа да го наместат рутерот. Супер професионални и културни :)

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.515
Мислења
981.528
Членови
35.771
Најнов член
HanaArs