Го пуштив сега да го гледамНиеден Remux, you gotta pump those numbers up![]()
Tinker Tailor Soldier Spy (2011) [2160p] [4K] [BluRay] [5.1] [YTS.MX]
6ГБ инстант вчитано.
Мислам тие големите ми се на крај од листа
Го пуштив сега да го гледамНиеден Remux, you gotta pump those numbers up![]()
Мене ми се први ставениГо пуштив сега да го гледам
Tinker Tailor Soldier Spy (2011) [2160p] [4K] [BluRay] [5.1] [YTS.MX]
6ГБ инстант вчитано.
Мислам тие големите ми се на крај од листа
Да одлучиш дали фимот ќе оди во колекција или ќе биде избришан после одредено време.real-debrid.com
Можеш од исто ИП поише уреди.
Мислењето е автоматски споено:
Не разбирам шо е комфор да симињаш торент, да имаш 60 гига место на хард диск, и да заспие жена ми дур се одлучиме + симнам филм за глеање.
wat? обратно мислиш? стари филмови без сидови се веќе кеширани на real-debrid, додека на торент си оставен на милост од сидерите. И да, дебрид сервиси не сидаат ама затоа 1 дебрид сервис = 1 личер, потоа сите глеаме од тој кеш, додека на торенти 90% само личуваат.Ела најди стар филм на Stremio да те видам. Ако има постари филмови тоа е благодарение на нас бумерите кои сме решиле да сидаме. Не е дека сум се убил од сидање но брате....претерувате со размазеноста.
Кога ти е врзан дебрид акаунт со стримио, тогаш не симнува торент стримиото, него го стрима филмот од нивни сервер(можеш и да го симнеш филмот ако сакаш). Дебрид серверите имаат ќеш од милиони веќе симнати торенти од корисници, и стари(што веќе немаат сидери на јавни тракери) и нови.Ела најди стар филм на Stremio да те видам.
Има и за ова решение. Torbox во зависност од пакетот торентите што ги имаш рачно додадено ги сида 1/14/30 дена . Или независно од пакетот со доплата од $8 месечно сида неограничено. И овие дозволуваат делење на акаунт, со "имајте усул" политика.Не викам дека е идеално во однос на сидање ама не е толку страшно ко шо збориш.
Не знам за „комфор“, ама мене ми е ок така. А дека жена ми ќе заспие тоа е неминовно, освен ако филмот не е некоја сапуница.Не разбирам шо е комфор да симињаш торент, да имаш 60 гига место на хард диск, и да заспие жена ми дур се одлучиме + симнам филм за глеање.
Со таа разлика што "нашето" е бесплатно.Не знам за „комфор“, ама мене ми е ок така. А дека жена ми ќе заспие тоа е неминовно, освен ако филмот не е некоја сапуница.
Сериозно, не е тој процесот со некакво чекање. Барем не кај мене. Филмовите се снимаат унапред со денови/недели, некогаш и по година дена седат негледани.
Кога ќе се размисли, не е толку различно.
- вашиот пристап: Седнуваш да гледаш бараш што сакаш да гледаш, пушташ и гледаш
- олд скул пристап: Седнуваш да гледаш, одибираш од симнатот што сакаш да гледаш, пушташ и гледаш... Со тоа што претходно си разгледувал што сакаш да гледаш, и си пуштил да се симне
Значи и во двата случаи треба да одбереш/разгледаш што има од филмови, и потоа да се одбере кои торенти.
Е сега вие со дебрид сервис, не сте врзани за мали популарни торенти. Тоа голем плус.
Ама па ние „олд скул-от“, не сме погодени од работи како снемување нет, или влошен нет. Плус истите филмови/серии често ги гледаат татко ми, брат ми, внуците, а некогаш им ги носам и на работа на колегите (кога ќе се погоди нешто навистина добро). Единствено што морам да мислам на storage простор.
На крај секому неговото.![]()
Друга предност со дебрид сервисиве е што можеш да ги користиш и во странски земји со строги правила за пиратерија, технички не спушташ/стримаш торенти, немаат увид што ти стримаат. Сега хипотетички може да побараат увид во real-debrid за твојата ip адреса и блабла ама барем засега не оди дотаму работата.
Така и јас функционирам со торентите. Ги downloadiram филмовите и сериите и седат на пц за гледање...кога имам време ги гледамНе знам за „комфор“, ама мене ми е ок така. А дека жена ми ќе заспие тоа е неминовно, освен ако филмот не е некоја сапуница.
Сериозно, не е тој процесот со некакво чекање. Барем не кај мене. Филмовите се снимаат унапред со денови/недели, некогаш и по година дена седат негледани.
Кога ќе се размисли, не е толку различно.
- вашиот пристап: Седнуваш да гледаш бараш што сакаш да гледаш, пушташ и гледаш
- олд скул пристап: Седнуваш да гледаш, одибираш од симнатото што сакаш да гледаш, пушташ и гледаш... Со тоа што претходно си разгледувал што сакаш да гледаш, и си пуштил да се симне
Значи и во двата случаи треба да одбереш/разгледаш што има од филмови, и потоа да се одбере кои торенти.
Е сега вие со дебрид сервис, не сте врзани за мали популарни торенти. Тоа голем плус.
Ама па ние „олд скул-от“, не сме погодени од работи како снемување нет, или влошен нет. Плус истите филмови/серии често ги гледаат татко ми, брат ми, внуците, а некогаш им ги носам и на работа на колегите (кога ќе се погоди нешто навистина добро). Единствено што морам да мислам на storage простор.
На крај секому неговото.![]()
In fact, и двете се нелегални, ама торентирањето полесно се детектира од страна на разноразни адвокатски канцеларии без да има судски налози отколку обичен даунлоадПроблемот не е симнувањето, проблемот е seeding во странски држави. Тогаш го прекшуваш законот, затоа што вршиш нелеганлна дистрибуција на интелектуална сопственост.![]()
Е да има смисла. По тоа што имам читано, најчесто стигнуваат тие тужби/опомени на луѓе што правата и upload.In fact, и двете се нелегални, ама торентирањето полесно се детектира од страна на разноразни адвокатски канцеларии без да има судски налози отколку обичен даунлоад
Користиш чист Коди? Би те замолел да ме информираш со кои додатоци ако не е проблем!ја ќе волонтирам да му го средам коди преку римоут.
Fen light, Seren, UmbrellaКористиш чист Коди? Би те замолел да ме информираш со кои додатоци ако не е проблем!
FenLight AM, пошто има човек што го работи, FenLight е сираче веќе приличен период. Има опција за локални листи(пример омилени филмови, или филмови што планираш да ги гледаш некад) во кои можеш да импортираш веќе постоечки тракт листи, што е згодно со последниве дешавања кај тракт(за бесплатен тиер воведоа лимит од 100 серии/филмови по листа).Користиш чист Коди? Би те замолел да ме информираш со кои додатоци ако не е проблем!
Коди за такви подесувања и транскодирања. Стремио нема опции.Како гледате филмови со AAC формат на звук за да се задржи 5.1? Или барем downmixot да звучи избалансиран.
Реал Дебирд...здраво
Не се разбирам , но сакам да активирам debrid.. Се мислам помеѓу real debrid i alldebrid. Кој е подобар за гледање филмови серии(netfil, amazon, prime video, WWE,NBA)
Видов дека за 3месеца се иста цена 9 евра
Во што е толку подобар all? Ако го занемариме делењето и блокирање од различна ИП, пошто и онака е смешна цената... На мисла бев и јас да сменам, ама си продолжив наредни 6м со "вистинскиот"![]()
Е добро де, буквален превод ставив... Озбилно ме интересира, ако некој правел транфер.Vistinskiot e premiumsize ako ideme na vistinski
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден