Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Стопен глушец при враќање од сервис

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Прво, со маус од 3000 не си IT ентузијаст, така да таа категорија на коминтенти ич не е засегната со "PR кошмаров"...
Да беше ова цепидлачење на темава толку ефикасно, т.е. да имаше барем пола од ефектот што мислите дека го има, веќе ќе имаше некаква реакција од Анхоч.

Уште еден момент што треба да се потенцира: овластениот сервис бил на Амако. Иако се работи за фирма во чија сопственост е Анхоч, сепак не е истиот сервис.
Успеа во секоја од четирите реченици што ги пиша да немаш поента или да ја утнеш поентата.

Multipass

hello world
1 ноември 2015
216
363
Update: Чекам повратен емаил од Анхоч/Амако да ги контактираат Steelseries да ми дат нов маус, затоа што се активира гаранцијата од производител.

Што само го потврдува мојот сомнеж дека се ситничави циции. Што ги кошта да ја поднесат загубата од 3.000 денари уште сега и да му дадат нов маус уште еднашка на човекот, и после они нека си чукаат глава со SteelSeries.

Иначе таа ситничавост, таа претпазливост се приметува уште при нивната количина на производи на залиха.

Колку пати ви се десило да видите некој производ за кој сте заинтересирани, само за наредниот за 2-3 дена да го снема од лагер целосно. Губат многу на профит со набавка на мали количини, бидејќи додека чекаш пак да се појави производот на лагер, може да се предомислиш или да купиш нешто друго на друго место.

Иначе до дечкото на кој маус од 3.000 денари му се малце (добро инфлација е 3.000 се како порано 1.000ка :D). Верувај и те како ја читаат темава Анхоч, ако не ја читаат и дозволуваат вакво нешто да продолжи, само уште повеќе го потенцира фактот дека стануваат или веќе станале новиот Сетек.

EDIT: Не знам само дали ги следевте цените, но кога првпат го набавија Xbox Series X цената беше 42.990 денари за веднаш потоа откако жирафата го пушти по цена од 36.990 денари, они да намалат на 39.990 денари. За да биде уште посмешно откако го снема неколку дена Xbox-от на лагер од кај жирафата, одново го качија на 42.990, за откако пак се врати на лагер кај косоварите да го намалат пак на 39.990 денари.

Конкуренцијата си е интересна работа, само се надевам нема и ние будали да остануваме уште долго.

Поздрав.

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Update: Чекам повратен емаил од Анхоч/Амако да ги контактираат Steelseries да ми дат нов маус, затоа што се активира гаранцијата од производител.
Звучиш прилично сигурно со кажаново а оној ти вика fingers crossed, ти држи среќа, хахахаха.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Звучиш прилично сигурно со кажаново а оној ти вика fingers crossed, ти држи среќа, хахахаха.
Затоа што му ја објаснил ситуацијата и за каква држава/фирма/јазбина/дувло станува збор. Затоа му држи среќа, затоа што правила и прописи не постојат овде, па и тој заклучил дека единствено што преостанува е да му посака среќа како последна надеж.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
На форумов мислиш има само експерти од областа на бизнис и претприемништво, а уствари да ти биле keyboard warriors.

Знаеле што е економија од обем, па се расфрлаат со профити, количини, процедури при продажба и прием на сервис, маркетинг и сл. И сега замисли во една фирма работат 100 луѓе во овие сектори, ама Калчо од ИТ Форум знае повеќе од сите заедно.

Дали може целиот разговор од мејлот да го постираш или барем во ПП да ми го испратиш?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Му држи среќа зашто Анхоч треба да поднесе, страв му е дека можно е место да поднесат, да му држат лекции едно 3-4 саати како функционира прием на сервис.
Мислењето е автоматски споено:

На форумов мислиш има само експерти од областа на бизнис и претприемништво, а уствари да ти биле keyboard warriors.

Знаеле што е економија од обем, па се расфрлаат со профити, количини, процедури при продажба и прием на сервис, маркетинг и сл. И сега замисли во една фирма работат 100 луѓе во овие сектори, ама Калчо од ИТ Форум знае повеќе од сите заедно.

Дали може целиот разговор од мејлот да го постираш или барем во ПП да ми го испратиш?
Ако имаш нешто да кажеш, слободно пишувај. Се надевам ќе ти ги бришат овие непотребни офтопици.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
10 страни муабет а се шо е битно е следното:

кој е поверојатно да пробувал со индустриски фен на топол воздух да одлепува нешто на маусов и при тоа несакајќи да го стопи?

а) некој во сервис дури бил маусов на сервис 2 или 3 пати

б) сопственикот дома кој многу мали шанси има да поседува таков алат

Јас му верувам на членот дека ова се има во сервис десено и некој премолчел за после следен сервис некој друг примети. Дополнително шо од сликите се гледа дека не е баш лесно да се примети при набрзинка прием во или подигање од сервис.

Multipass

hello world
1 ноември 2015
216
363
Ако ништо бар листајќи ја темава видов на кого можам да му се обратам нареден пат кога ќе имам потреба од дилерски цени. :D

Поздрав.

P.S. Јелена работи ли уште кај вас? :D

Последна промена:

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Ај ако може да ни кажеш со колку пари опрема може да сме ИТ ентузијасти, чисто да не се претставуваме погрешно пред луѓе :)
Ај да видам зошто погрешно сте ме разбрале: самото купувањето на скапа или high-quality опрема не те прави IT ентузијаст. Не е битно дали е 3000, 6000 или што знам колку пари, моментот да се ужива максимално во самиот гаџет е според мене пресудниот фактор. Знам луѓе со бесна опрема кои ја имаат купено едноставно затоа што можат. И сега да ги наречам IT ентузијасти а немаат благе везе што поседуваат?
Не би сакал да верувам дека членови на IT форум ги поистоветуваат овие работи.
Успеа во секоја од четирите реченици што ги пиша да немаш поента или да ја утнеш поентата.
Не сум вработен во Анхоч, и затоа знам дека не сум ја утнал поентата.

Последна промена:

Multipass

hello world
1 ноември 2015
216
363
Знам луѓе со бесна опрема кои ја имаат купено едноставно затоа што можат. И сега да ги наречам IT ентузијасти а немаат благе везе што поседуваат?
А ти знаеш?

Очекувам во наредни десет минути детална дисертација за принципот на кој работат глувците. Како тоа компјутерот знае да го мрдне тоа стрелкичено, базирано на движењата на една пластика што личи на глодар? :D

Поздрав.

Multipass

hello world
1 ноември 2015
216
363
Иначе да се надополнам на погорниот пост, за да не ме сфати погрешно членот, нормално се зафркавав, не мислев ништо лошо и не ми беше во план да тролам или да бидам токсичен. Меѓутоа можеш и те како да бидеш ентузијаст во некоја област без притоа да знаеш во детали во тоа што го уживаш. Затоа ми беше примерот горе со тоа како функционираат маусите. Во генерала сите знаеме како функционираат некои нешта, без притоа да ги знаеме деталностите на работите до најмал детаљ со физики и математики.

Не морам да знам како функционира мотор на внатрешно согорување за да уживам во некоја добра кола.

Тоа сакав само да го кажам, елитизмот не е добра работа. Дури кога мислиш дека знаеш нешто добро, секогаш има некој што уште повеќе и од тебе знае.

Cheers.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Ај да видам зошто погрешно сте ме разбрале: самото купувањето на скапа или high-quality опрема не те прави IT ентузијаст. Не е битно дали е 3000, 6000 или што знам колку пари, моментот да се ужива максимално во самиот гаџет е според мене пресудниот фактор. Знам луѓе со бесна опрема кои ја имаат купено едноставно затоа што можат. И сега да ги наречам IT ентузијасти а немаат благе везе што поседуваат?
Не би сакал да верувам дека членови на IT форум ги поистоветуваат овие работи.

Не сум вработен во Анхоч, и затоа знам дека не сум ја утнал поентата.

Знаев дека се изрази погрешно ;)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.796
5.514
Update од ДПИ:

Погледнете го атачментот 114600
20220630_112014.jpg
И сега што е ова? Само те известуваат до кај е работата, или е некое решение, има ли правна поука...

Sent from my Telefon using Tapatalk

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Правна поука нема. Ако не си задоволен, што можеш понатака, приговор итн...

Треба сега Анхоч/Амако да си ги контактира Steelseries, пишан им е маил за да нов маус. Активирана е гаранцијата на производителот.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.796
5.514
Треба сега Анхоч/Амако да си ги контактира Steelseries, пишан им е маил за да нов маус. Активирана е гаранцијата на производителот.
Остај ти Анхоч, дали има што понатаму ако не си, а не си, задоволен во одговорот од ДПИ.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Остај ти Анхоч, дали има што понатаму ако не си, а не си, задоволен во одговорот од ДПИ.

Нема ништо, само то пишува како што сликав, и слики од емаил нивни кај шо се пратени сликите кај шо е стопен.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Не морам да знам како функционира мотор на внатрешно согорување за да уживам во некоја добра кола.

Тоа сакав само да го кажам, елитизмот не е добра работа. Дури кога мислиш дека знаеш нешто добро, секогаш има некој што уште повеќе и од тебе знае.

Cheers.
Токму така. Но за жал, како народ сме склони кон "самобрендирање". Не можам да заборавам случка со еден мој бивши колега, кој ми побара препорака за мобилен телефон. Како љубител и долгогодишен корисник на Xiaomi, се потрудив да му ги предочам сите предности на брендот. За да после половина час зборење добијам коментар: А бе убаво тоа, ама не оди да го ставам на маса у кафиќ, а другите имаат ајфони, нели?
Затоа кога ќе видам некој со ајфон прво што го прашувам е дали вози фелерваген:giggle:

Во контекст на твојот претходен пост, сакам да знам како функционираат работите. Во сериозни години сум, ама не ми е срам да прашам ако не знам.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
1. Ситничави се нашиве фирми, за ситна пара си губат репутација.

2. Дури и членот да е кривецот при топењето на маусот, се прашувам дали на Анхоч им се исплатеше PR комшаров што се случува тука на темава. Ако се разгледа сентиментот грото од членовите сметаат дека Анхоч се криви, и дека целата вина лежи во нивни раце.

3. Не знам дали забораваат дека е ова форум за IT ентузијасти, кои огромен дел од нивниот екстра приход го трошат на играчки кои што баш нивната продавница ги продава. Вреди ли можниот иден промет, наспроти мизерни 3.000 денари? Кои за нив за набавка е сигурно уште понизок.

Без разлика што членот е Karen, како потрошувач му следат сите права кои он си ги користи. Тука случајов е и ја мислам вработен кој во нервоза малку повеќе го заборавил пиштолот за топлина.

4. И мене иначе ми се расипа еден уред купен од Анхоч пред некое време кај што видов немало гаранција за него воопшто, им пратив неколку мејла на Анхоч за да ми го сервисираат или заменат во добра воља. Мртва тишина од страна на нив. Мизерно е навистина, читајќи ја сега и темава воопшто не ме изненадува фактот.

5. За таа сума ја што ја дадов за расипаниот уред едноставно не вреди да продолжувам, туку едноставно нареден пат кога ќе треба да купам нешто од хардвер, Анхоч го скокам. Кој е пооштетен во тој случај?

Еве и неколку други примери за ситничавост од нашиве хардве

Да не забегуваме, ќе ти реплицирам на овие 5 точки.
1. Можеби не станува за пара, туку за принцип.
2. Замисли секој што ќе оштети уред да отвара тема на ИТ форум и автоматски да добива нов уред со цел фирмите да избегнат PR кошмар. Да поголемиот дел од членовите сметаат дека Анхоч е крив затоа што немаат слушнато одговор од Анхоч, односно имаат но низ призмата на членот што ја отворил темата.
3. Ентузијастите се само 10% од потрошувачите во ИТ фирмите. Тоа ентузијастите МОРА да го сфатат. И јас исто како ентузијаст се имам помирено со ова, затоа наместо неколку квалитетни производи во македонските фирми има еден куп кинезарија. Ама самиот пазар и 90% од потршувачите го бара тоа.
4. Тебе ти се расипал уред што нема гаранција, и сега Анхоч ти се криви затоа што сметаш дека се должни да ти го заменат на добра волја ?? Како бе така другарче ? Ајде кажи ми каде (во која држава, продавница) го има тоа ? Дај ни повеќе детали да видиме за каков уред станува збор, пред колку време ти е купен, можеби воопшто не е сервисабилен, а да добиеш нов, не гледам НИКАКОВ основ.
5. Ти си пооштетен затоа што се ограничуваш. Ти си еден од 2 милиони за било која фирма која е распространета низ цела држава. Не вреди да се лутиш на фирма и да си го ограничуваш спектарот само затоа што си имал неубаво искуство со 1 вработен.

Последна промена:

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.731
4.320
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Адвокатот на анхоч се појавува во секоја тема каде ќе се спомне анхоч, е тоа ти е верност и посветеност на професијата !!!

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Адвокатот на анхоч се појавува во секоја тема каде ќе се спомне анхоч, е тоа ти е верност и посветеност на професијата !!!

ајде те молам по десетнаесетти пат раскажи ни како 100% од производите на Анхоч и Сетек се open-box и кажи ни го примерот со SSD-то. Да слушнат луѓето за какви преваранти станува збор!!

А ти успеа скроз да промашиш за тоа што беше очигледно напишано. Имајќи скапа опрема не те прави IT ентузијаст. Имајќи скапо возило не те прави авто-ентузијаст. Имајќи диплома не те прави паметен. Да не набројувам понатаму.

Последна промена:
  • ми се допаѓа
Реакции: Avid

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.731
4.320
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Кој тука на форумов го дели моето мислење дека @Вајкинг е адвокат на анхоч и ги брани интересите на фирмата а не на ИТ заедницата на форумов ?
Слободно кој го дели истото мислење нека го лајкне постов па да се преброиме.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.796
5.514
Нема ништо, само то пишува како што сликав, и слики од емаил нивни кај шо се пратени сликите кај шо е стопен.
Јас би им напишал одговор, со твои слики, со напомена дека при прием на маусот во продавница не е запишан никаков надворешно видлив дефект, и дека дури и производителот признал дека е за мењање. Со се што имаш. Ако имаш и некое другарче адвокат да ти го напише се тоа онака стручно уште подобро.

И пиши им, па зар вое верувате дека сервисот ќе признае дека му ебал мамата на сосема уредно примен маус во нивен дроо центар.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Јас би им напишал одговор, со твои слики, со напомена дека при прием на маусот во продавница не е запишан никаков надворешно видлив дефект, и дека дури и производителот признал дека е за мењање. Со се што имаш. Ако имаш и некое другарче адвокат да ти го напише се тоа онака стручно уште подобро.

И пиши им, па зар вое верувате дека сервисот ќе признае дека му ебал мамата на сосема уредно примен маус во нивен дроо центар.

Тажното е што и покрај тоа шо steelseries одобриле замена пак треба да ги моли анхоч и постои шанса на крај ништо да не направи.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно