Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
Мора еднаш годишно да имаш трансакција, во спротивно 5 евра месечна такса ти одбиаат
Your Skrill Account is free for personal use as long as you login or make a transaction at least every 12 months. If you don't do this, a monthly service fee of EUR 5.00 (or equivalent) will be deducted monthly from the funds in your Account.

Последна промена:

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812

Во право си, обично ги читам овие маилови бидејќи секогаш промените се на сметка на корисникот :) но битен дел не сум забележал. :)

А што ако немаш ич пари на сметката можат само да ја избришат и кој ги секса :p

Да конкретно јас ја имам поврзано на принип на lazy boy, дирекно на трансакциска, бидејќи најчесто нешто изненадно плаќам, така да ќе немаат проблем со земање (освен во месеци кога се прави ајвар) :)

D

Deleted member 37389

Гостин
Како функционира повлекувањето на пари преку Скрил на сметка во банка, може да се повлечат кај нас или прават проблеми? Дали истото важи и за пејонир? Знам дека треба да се плаќа персонален данок кога ќе се повлечат, ме интересира дали функционира, да не прават проблеми дека не е директно клиент да ти испраќа на сметка во МК него сам си препраќаш од акаунтот на сметка.

NeoWalker

read-only
5 јуни 2018
5
6
Cekam povise od 4 dena da gi izvadam parite vo Skrill i se uste ne stignale..

Da napomenam u NLB za 2-3 dena gi zimav parite a vo Komercijalna Banka se uste cekam ne znam sea kaj e problemot kaj bankata ili??

R

Roncic

Гостин
Обично сметката е проблем . Во зависност во какви односи си со банката така ја процесира и трансакцијата. Доколку сакате брзи трансакции , за 10 евра месецот имате личен банкар скоро во секоја банка.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Cekam povise od 4 dena da gi izvadam parite vo Skrill i se uste ne stignale..

Da napomenam u NLB za 2-3 dena gi zimav parite a vo Komercijalna Banka se uste cekam ne znam sea kaj e problemot kaj bankata ili??
иди до банката на девизно и прашај ги, претежно комерцијална ги држат парите како нерезидентен ( или што ја знам како ) треба да пополниш формулар од каде ти се парите па тогаш да ти ги пуштат на сметка

NeoWalker

read-only
5 јуни 2018
5
6
иди до банката на девизно и прашај ги, претежно комерцијална ги држат парите како нерезидентен ( или што ја знам како ) треба да пополниш формулар од каде ти се парите па тогаш да ти ги пуштат на сметка

Fala za odgovorot i edno na site ke vi kazam nikogas nemojte da pustite pari vo komercijalna banka od Skrill povekje od 9 dena sum cekal i 1000 proceduri ti otvaraat..... Preku Nlb banka za 3 dena gi zemav parite

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.406
1.639
Fala za odgovorot i edno na site ke vi kazam nikogas nemojte da pustite pari vo komercijalna banka od Skrill povekje od 9 dena sum cekal i 1000 proceduri ti otvaraat..... Preku Nlb banka za 3 dena gi zemav parite

Да немаш такви проблеми и главоболки, нареден пат ќе ми се обратиш мене за оваа работа и ќе ги имаш парите на рака за 24 работни часа :)

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
Preku Nlb banka za 3 dena gi zemav parite

Да немаш такви проблеми и главоболки, нареден пат ќе ми се обратиш мене за оваа работа и ќе ги имаш парите на рака за 24 работни часа :)

Нормални 24 работни часа се 3 дена (3 x 8), исто колку што му трае со НЛБ :)
А таму не мора да части за кебапчиња и пиво :)

Подобри маркетинг, кажи ти работиш 24 часа дневно или гарантираш парите за 24х
И намали цена, кажи на дијета си сега, не мора 10ка во Дестан, може пола порција :)

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.406
1.639
Нормални 24 работни часа се 3 дена (3 x 8), исто колку што му трае со НЛБ :)
А таму не мора да части за кебапчиња и пиво :)

Подобри маркетинг, кажи ти работиш 24 часа дневно или гарантираш парите за 24х
И намали цена, кажи на дијета си сега, не мора 10ка во Дестан, може пола порција :)

Друже, извини, ама морам да те посоветувам да се вратиш во школо со математиката, или барем подобра филозофија да истераш :) (no offense)

Ако сум рекол 24 часа, тогаш толку ќе е.
Прост пример:
Ми стигнуваат парите мене во понеделник во 15:00ч на сметка.
Утредента (вторник) ги имаш во 11:00 на сметка или на рака.

А за порцијата у Дестан, може да прогледаме низ прсти, ќе поминеме и со мезе во Сиф ;)

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
Ако сум рекол 24 часа, тогаш толку ќе е.

Па не рече 24 часа, туку 24 работни часа.

ќе ги имаш парите на рака за 24 работни часа :)

24 часа != 24 работни часа.
24 работни часа се 3 дена по стандардни 8 работни часа.
Каписко?

Ама штом мора да се објаснува шала, не беше смешна.
Моја грешка.

igork

hello world
1 март 2010
56
10
дали можи Skrill да се користи како payment provider на Shopify

xepoj

read-only
5 септември 2016
1
0
мене НЛБ банка почна големи провизии да ми зима вадам 250 и место 250 стигаат 215, и викаат као некој банка што посредувала она ги земала

Daniel2286

read-only
29 јуни 2019
1
0
Кога последен пат сте ваделе пари од Skrill? Може совет која банка да ја користиме со најниска провизија. Гледам се спомнуваат некои суми од 30+ евра од банка посредник. Дали е ова фиксна сума или процент од целата сума. Ако е фиксна сума, би можеле да повлекуваме само откако ке имаме повеќе пари на сметка. Инаку, многу демотивирачки е колку дискриминирани сме од светот и од сопствената држава. Не држат во заложништво со закони кои одат во прилог само на банките.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.406
1.639
Кога последен пат сте ваделе пари од Skrill? Може совет која банка да ја користиме со најниска провизија. Гледам се спомнуваат некои суми од 30+ евра од банка посредник. Дали е ова фиксна сума или процент од целата сума. Ако е фиксна сума, би можеле да повлекуваме само откако ке имаме повеќе пари на сметка. Инаку, многу демотивирачки е колку дискриминирани сме од светот и од сопствената држава. Не држат во заложништво со закони кои одат во прилог само на банките.

Банката ќе ти земе провизија (не знам колку, но еве има луѓе што тврдат различни суми по форуми).
Мислам дека НЛБ во минатото ја најмногу фалеа за вакви услуги.
Не заборавај на 15% да додадеш на таа сума за УЈП.

Jana123

read-only
15 јули 2019
1
0
Здраво. Тукушто отворив Skrill, и треба да направам депозит за активација на акаунтот. Дали ќе можам да правам трансакции со Visa electron од НЛБ, и кои се ограничувањата?

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
232
131
Незнам каде да прашам па мислам дека оваа тема е најсоодветна. Имам виртуелна кредитна картица од Букинг (ми даваат бројче кое треба да го внесам во Пос терминал) Која банка во МКД има пос терминали во кои може да го искуцаш бројчето од виртуелната картичка. НЛБ и Халк немаат такво нешто. Некој да има искуство со ова ?

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Банката ќе ти земе провизија (не знам колку, но еве има луѓе што тврдат различни суми по форуми).
Мислам дека НЛБ во минатото ја најмногу фалеа за вакви услуги.
Не заборавај на 15% да додадеш на таа сума за УЈП.
Зошто 15% нели беше 10%?

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Од 3.5 до 4.5 проценти, зависи од банката

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

arko27

read-only
27 јуни 2018
5
2

Pa mozes da si napravis withdraw direktno na kartica

Последни теми

Последни огласи

На врв