Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Што последно сте надградиле на вашиот компјутер (компонети за компјутер ONLY!)

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.486
7.753
Скопје
www.facebook.com
е

Да не имаш некои поздрави од 2TB? И цена ако имаш?
Ги користам јас за нодови за АИ, све ми се од 2тб и 4тб заради потребите.
Сите ми се на 99% хелт, не знам што се подразбира под тоа поздрави :D

zemakius

hello world
17 октомври 2020
281
286
Ги користам јас за нодови за АИ, све ми се од 2тб и 4тб заради потребите.
Сите ми се на 99% хелт, не знам што се подразбира под тоа поздрави :D
Па да не ја имаат цела историја на светот напишано на нив туку нешто помала бројка read & write.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.486
7.753
Скопје
www.facebook.com
Па да не ја имаат цела историја на светот напишано на нив туку нешто помала бројка read & write.
Ке дознаеме за 2 месеца колку ќе го обиколаат светот и колку r & w ќе направаат :D
Имајќи во предвид дека еден фајл е 50/60гб.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.720
12.635
Skopje
www.wemaxa.com

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.498
2.949
Магариња се овие Самсунгов.
Погледнете го атачментот 161802

Само проблем е со ладењето, мораат да се ладаат со некој поголем хитсинк.
Кај мене во лаптопов имам исто вакво џиџе (го купиф на времето ко беја ефтини, госпо по земја ко оеше),
ама му неам клаено ладњак. Немам осетено некој пад во перформанси, ама па, тој лаптоп ми е онака, за сурфање.
Шознам, викаш да му купам некое лепенче за ладење? Танко е лаптопчето, кузнај дали ќе збери под капак нешто поќе од лепенка :)
Или некаго вака, секако не е оптеретено?

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.250
2.686
Многу се добри за АИ. Работам со Comfy UI на машинава и генерира слики у фул хд за 15 секунди. Ќе видам скоро ќе тренирам магариња да видам како ќе се снајде со тоа.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.486
7.753
Скопје
www.facebook.com
Кај мене во лаптопов имам исто вакво џиџе (го купиф на времето ко беја ефтини, госпо по земја ко оеше),
ама му неам клаено ладњак. Немам осетено некој пад во перформанси, ама па, тој лаптоп ми е онака, за сурфање.
Шознам, викаш да му купам некое лепенче за ладење? Танко е лаптопчето, кузнај дали ќе збери под капак нешто поќе од лепенка :)
Или некаго вака, секако не е оптеретено?
Провери со hd sentinel прво кои темп се движаат при оптоварување. Па после менувај му ако грее во тоа џиџулето.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Некој да има РГБ кабел за Red Devil графичка да се поврзе на матична? Или линк да купам, не успеав да најдам.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Некој да има РГБ кабел за Red Devil графичка да се поврзе на матична? Или линк да купам, не успеав да најдам.
Шо сакаш да постигнеш? Сихронизација? Не се адресабл ргб ред девил. Барем моделиве шо ги знам.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Шо сакаш да постигнеш? Сихронизација? Не се адресабл ргб ред девил. Барем моделиве шо ги знам.
Да. Обичен ргб ми треба.

Не може да ја контролира нејзиниот софтвер поради софтверот од матичната. Замарање е да гасам сервиси секој пат за да ја контролирам бидејќи не функционира секогаш и тоа.

Последна промена:

FikanA

hello world
3 април 2025
215
263
Средe никаде...
Да. Обичен ргб ми треба.

Не може да ја контролира нејзиниот софтвер поради софтверот од матичната. Замарање е да гасам сервиси секој пат за да ја контролирам бидејќи не функционира секогаш и тоа.
Си пробал со OpenRGB? Ја првпат слушам некој од матичната да го користи софтверот.

FikanA

hello world
3 април 2025
215
263
Средe никаде...
SignalRGB има многу лоша поддршка за АМД графички. Гледам сега имаат неколку од AsRock додадено али толку е. Јас лично со Nitro+ RX6800XT не можам да подесувам ргб на графичката преку Сигнал, а мислам дека и он нема да може на Red Devil-от исто. Затоа ОpenRGB препорачав, на тоа имав опција за графичката. Али па тоа има потешкотии со Кингстон рам, мене лично ми го блокира системот и work around-от ме мрзеше да го правам, па симнав само SignalRGB

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Пробај и SignalRGB. Го користам за Deepcool fans + Asus Strix графика.

SignalRGB има многу лоша поддршка за АМД графички. Гледам сега имаат неколку од AsRock додадено али толку е. Јас лично со Nitro+ RX6800XT не можам да подесувам ргб на графичката преку Сигнал, а мислам дека и он нема да може на Red Devil-от исто. Затоа ОpenRGB препорачав, на тоа имав опција за графичката. Али па тоа има потешкотии со Кингстон рам, мене лично ми го блокира системот и work around-от ме мрзеше да го правам, па симнав само SignalRGB
Не може Сигнал ни кај мене. Ќе пробам ОпенРГБ сега, само да видам дали ќе треба да избришам армори крејт прво.

FikanA

hello world
3 април 2025
215
263
Средe никаде...
Сигнал не ја ни гледа графичката, го стопира Аура сервисот кога стартува и може да контролира се останато.
Да, исто и кај мене. Ако имаш АМД графичка, не се ни мачи со сигнал да ја бараш. Ако имаме среќа, до крајот на годинава. Имаат кажано дека работат на тоа.
А ако сепак имаш Armory Crate би ти препорачал да го избришеш.
Со ОпенРГБ можно е да имаш проблеми, мене ми го брикнува системот и ме носи на црн екран кога му давам администратор (без кое не може рамот да ми го прочита). Па треба преку Properties да додадеш некоја многу проста линија/команда за да не почне со читање на хардвер туку само да се отвори и рачно да пробаш да штиклираш. Можеби ти нема да го имаш тој проблем, јас и на Win10 и Win11 го имав, затоа на Сигнал преместив. И така еднобојно ми седи

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Да, исто и кај мене. Ако имаш АМД графичка, не се ни мачи со сигнал да ја бараш. Ако имаме среќа, до крајот на годинава. Имаат кажано дека работат на тоа.
А ако сепак имаш Armory Crate би ти препорачал да го избришеш.
Со ОпенРГБ можно е да имаш проблеми, мене ми го брикнува системот и ме носи на црн екран кога му давам администратор (без кое не може рамот да ми го прочита). Па треба преку Properties да додадеш некоја многу проста линија/команда за да не почне со читање на хардвер туку само да се отвори и рачно да пробаш да штиклираш. Можеби ти нема да го имаш тој проблем, јас и на Win10 и Win11 го имав, затоа на Сигнал преместив. И така еднобојно ми седи
Пробав опенргб, ја гледа графичката ама не ја контролира најдобро.

Ќе останам на армори крејт + софтверот на графичката па рачно ќе ги усогласувам.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.779
10.103

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
851
733
Неможев више да се мачам со MP510 250GB една игра цел простор ми го зима,него ме интересира можно ли е овие pci4 повеќе да се грејат гледам на аида ми е 45 степени нандот а контролерот на 65 основно работење, на игри Resident evil 4 контролерот оди до 75 степена ?
Да се надоврзам ми стаса хетсинкот од Temu и можам да кажам дека е феноменален, пред тоа температурите на бенчамарк одеа 95-100 фул лоад на контролер и 50-60 на нанд во мирување беа 62-65 контролер и 45-50 нанд сега е друга приказна,
Screenshot 2026-06-09 211545.png
А во фул лоад контролерот не надминува над 65 степени што е фантастична бројка за контролер кој се грее како ненормален, ако некој е заинтересиран за кој heatsink се работи тоа е ID cooling zero m05

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно