Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Другар која цена се двата?
Мислењето е автоматски споено:

Не знаеме дали има лимитирање или е на прв софтвер, ако има тоа е поради немање доволно простор во уредот и нема врска со никакви превари, не гледај малоумници.
Не прашувај за цена ,јас ќе одлучам за тоа. Туку дали вреди да се купи С24 ултра или не, а зошто? Или за С23 Ултра ,а разликите меѓу двете како што се вели ништо посебно и ценовни разлики кое е поисплатуво според докажани спецификации.

Sent from my SM-X800 using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не прашувај за цена ,јас ќе одлучам за тоа. Туку дали вреди да се купи С24 ултра или не, а зошто? Или за С23 Ултра ,а разликите меѓу двете како што се вели ништо посебно и ценовни разлики кое е поисплатуво според докажани спецификации.

Ама разлика и дали вреди зависи од цена.

24U = дисплеј осетно подобар на дневна светлина - сонце, осетно поотпорен на гребаници, подобри звучници, попрактичен за употреба од 23U заради рамен екран, подобра телефото камера во ниска осветленост, и корисни AI функции, тоа е главната разлика.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Ама разлика и дали вреди зависи од цена.

24U = дисплеј осетно подобар на дневна светлина - сонце, осетно поотпорен на гребаници, подобри звучници, попрактичен за употреба од 23U заради рамен екран, подобра телефото камера во ниска осветленост, и корисни AI функции, тоа е главната разлика.
А камерата дали има големи измени меѓу двата ? Инаку јас баш поради рамен екран сакам бидејќи сегашниот Ноте 20У што не е рамен и не ми делува практично и само нервози создава

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
А камерата дали има големи измени меѓу двата ? Инаку јас баш поради рамен екран сакам бидејќи сегашниот Ноте 20У што не е рамен и не ми делува практично и само нервози создава

Само зум камерата има значајна разлика

Wateva!

hello world
7 март 2014
270
324
Океј е да се констатира дека С24У грее повеќе од што треба.

Мислам дека за поголем дел од луѓето е побитно:

1. +500Mah
2. Подобро ладење што би довело до можност за побрзо полнење

Отколку:

1. С-пен кој одзема премногу волумен во склоп на телефонот.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298

1. +500Mah

Отколку:

Идеално би било да прават една година Ултра со рамен екран и с пен, а друга без с пен и заоблен екран, така ќе бидат задоволени и двете страни. И онака ретко кој апгрејтнува телефон секоја година. Ама е ептен совршено сценарио ова така да, да не си правам филмови многу :)

Wateva!

hello world
7 март 2014
270
324
Идеално би било да прават една година Ултра со рамен екран и с пен, а друга без с пен и заоблен екран, така ќе бидат задоволени и двете страни. И онака ретко кој апгрејтнува телефон секоја година. Ама е ептен совршено сценарио ова така да, да не си правам филмови многу :)
Ако веќе сонуваме, ја би да извадат Google Play edition од ултрата како што имаше порано, со пиксел ром.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.579
19.288
Филмови, серии, музика се што треба. 3 секунди работа е. Наместо да се плеткам со компјутер, завршуваш работа инстантно. Мене ми е многу битно.

На ајфонот кога ставам филмови и слично, ги симнувам на с23 па ги префрлам на ајфонот. Непотребно комплицирано.
Не се прави на Тошо сега и ти.
Торент можеш да симнеш на Ајфон и без торент клиент.

Заврзлама е, ама може.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Така е. Заврзлама е. Сум барал, има онлајн некои сендбоксови со плаќање итн. Возможно е.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.579
19.288
Така е. Заврзлама е. Сум барал, има онлајн некои сендбоксови со плаќање итн. Возможно е.
It’s 100% possible without any jailbreak/altstore/sideloading/etc

Go to the app store and download ish shell

Run this command: apk add rtorrent

Run this command: rtorrent YOURMAGNETLINKINDOUBLEQUOTES

https://www.reddit.com/r/ios/comments/1625srb View: https://www.reddit.com/r/ios/comments/1625srb/how_can_i_download_a_torrent_with_my_iphone/

download the torrent file from any torrent website. after, go to webtor.io and upload the file. i just downloaded a tv show season yesterday through this using safari. u’r welcome.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
View: https://youtu.be/pXIBGVBuaRY?t=473

Токму поради ова проклето фали Хуавеи, беа единствени кои можеа да го поттикнат Самсунг да оди чекор со сегашноста во поглед на хардвер и иновации. Сега Самсунг си се такмичи со Пиксел кој никогаш немал најнов хардвер и Ајфон кој не се замара за иновации.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

1. +500Mah

Отколку:

Секако дека е ок, само не е ок одма теории на заговор да се прават.

View: https://youtu.be/pXIBGVBuaRY?t=473

Токму поради ова проклето фали Хуавеи, беа единствени кои можеа да го поттикнат Самсунг да оди чекор со сегашноста во поглед на хардвер и иновации. Сега Самсунг си се такмичи со Пиксел кој никогаш немал најнов хардвер и Ајфон кој не се замара за иновации.

Се такмичи Samsung со Pokimane & Mr. Beast :ROFLMAO:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
312
Скопје
Мој човек од Телеком ми рече дека на 1ви ќе биде кај него во салон, баш кога се слушнав со него беше на работа и имаше човек што го праша кога ќе пристигне, нај веројатно некој доставувач беше, пошто ми рече сега ќе прашам тука е човекот од Самсунг. Прееска го нарачав дирекно од Телеком апликацијата и ми пишеше дека поради зголемена побарувачка, телефонот ќе биде испратен најдоцна за една недела. А еден мој колега сакаше да го нарача од Телеком само уредот и не му дозволуваше, после 10пати јавување во Телеком и неколку пати во банка, на крај заклучивме дека Телеком имаат лимит од 75.000денари, над тоа лимит неможеш да купиш ништо, едноставно пејмент процесот не поминуваше. Кај мене плаќањето помина пошто бев под лимитот. Тој го нарача од Анхоч, па ќе видиме за колку време ќе пристигне.
На 18ти отидов во Тмобиле за да го порачам и ми рекоа за 7 дена ќе ми пристигне на адреса, работни.
Вчера се јавив ми рекоа дека е во курирската служба и би требало да го добија оваа недела. Денес пак ќе им ѕвонам.

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
312
Скопје
Каков проблем?? Што модел нарача?
Песоклива текстура има на темни бои, со бели сотни точки. Фаличен дисплеј. 24 Ултра 512.
Користам 22 ултра и немам вакви проблеми, дури и подобри бои има дисплејот со исти сетинзи.

20240201_201959.jpg

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Песоклива текстура има на темни бои, со бели сотни точки. Фаличен дисплеј. 24 Ултра 512.
Користам 22 ултра и немам вакви проблеми, дури и подобри бои има дисплејот со исти сетинзи.

Погледнете го атачментот 134392
им пријави на Телеком?

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
312
Скопје
им пријави на Телеком?
Да, се јавив и им објаснив и ми рекоа дека мора преку овластен сервис да оди. Утре планирам да отидам во капитол и да се обидам да ми го заменат таму, ама тешко да ќе биде тоа.

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
236
150
Да, се јавив и им објаснив и ми рекоа дека мора преку овластен сервис да оди. Утре планирам да отидам во капитол и да се обидам да ми го заменат таму, ама тешко да ќе биде тоа.
Требувај оружје првин, па иди им!

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.084
14.189
Се двеумам меѓу А и S серија.

Дали А серија би ме траел долго како и S во поглед на издржливост на хардвер?

Дали батериите издржуваат исто на долг рок или рикаат побрзо?

Некој што користел најнови А и S, дали главната камера се разликува ептен драстично во секојдневие?

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Се двеумам меѓу А и S серија.

Дали А серија би ме траел долго како и S во поглед на издржливост на хардвер?

Дали батериите издржуваат исто на долг рок или рикаат побрзо?

Некој што користел најнови А и S, дали главната камера се разликува ептен драстично во секојдневие?
1. Знаеме сите дека С серијата е подобра од А.
2. Моментално користам ноте10+, веќе 4ипол години, неможам да кажам дека батеријата е иста од првиот ден, но една ден држи зависно од тоа што работиш. Реално не гледам потреба да го заменам, но веќе екранот си покажа и застанат сум на Андроид 12. Овие се дел од причините што нарачав С24У.
3. Не сум сликар, но мислам дека има доста разлика во камерите.

Зависи што бараш од самиот телефон и за која намена ти е. Цел живот користам самсунг ноте серија, после купување на нов телефон стариот оди кај мајка ми и го користи уште толку години. До пред пола година користеше Ноте8, но и падна и на екранот се порави на средина линија. Телефонот е уште со оригиналната батерија, да не паднеше мислам дека уште ќе го користеше како мејн телефон, инаку она уште си го користи за игри играње. Самсунг ноте 3 беше кај мене 1 година а кај неа 5 или 6, уште го чувам и е со оригиналната батерија. Сега ноте 10+ ќе оди кај неа и минимум уште две години ќе го користи. Така да ако сакаш квалитет и издржливост, оди со С серија.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.084
14.189
Знам за S серијата. И јас долго време ги користам. Но ме интересира како се покажува А серија на долги патеки.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Знам за S серијата. И јас долго време ги користам. Но ме интересира како се покажува А серија на долги патеки.
Неможам да кажам дека А серијата се лоши телефони, на времето кога работев со телефони беа доста добри и на изработка и на хардвер. Моја претпоставка за послабите серии на самсунг е дека користат делови од С серијата што им остануваат, ама сега мислам дека тоа го прават со ФЕ верзијата. Пред години кога ќе го споредиш најновиот А, со една-две години по стар С, горе долу беа исти и на преформанси и на екран.

KarajanN

hello world
2 јуни 2010
71
59
Според досегашното искуство Video data кои се сервисери за Samsung, најверојатно ќе ти го заменат, но ќе треба да чекаш.
Најдобра опција ти е да го вратиш во салон, и тие да ти го заменат или да ги вратат парите, имаше нешто со 14 дена во кои можеш да вратиш производ без да даваш оправдување.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно