mdeni
senior
- 24 септември 2012
- 6.101
- 6.046
Напротив користам 100%, погоре е објаснето.Па се замараш, користиш 80% а мојш да користиш 100%
Напротив користам 100%, погоре е објаснето.Па се замараш, користиш 80% а мојш да користиш 100%
Така еДа речем имаш 95% после година, прво не ни знаеш дали и колку е тоа точно, а второ не знаете колкава разлика има од пример 100 до 90, хинт, не е 10% него е повеќе, затоа што обично 100% не е 100% на полнач, него лажно отчитување за заштита на батеријата. 100 до 80% е огромна разлика како пример, затоа што процесорот во пикови користи голем напон како за толкава батерија, кој прави уредот да се грее драстично побрзо заради дроп на напон.
Psy која опција од трите е најдобра за користење?Да речем имаш 95% после година, прво не ни знаеш дали и колку е тоа точно, а второ не знаете колкава разлика има од пример 100 до 90, хинт, не е 10% него е повеќе, затоа што обично 100% не е 100% на полнач, него лажно отчитување за заштита на батеријата. 100 до 80% е огромна разлика како пример, затоа што процесорот во пикови користи голем напон како за толкава батерија, кој прави уредот да се грее драстично побрзо заради дроп на напон.
Psy која опција од трите е најдобра за користење?
Дечки денеска бев во 3 мобилари да ми стават заштитна фолија на s24 ultrata, на ниедна фолија што ми ја ставија не работеше фингер принтот,без фолија нормално си работи,подесено е све по менито и пак не сакаше,да не знае некој што би можело да е проблемот?
Нема врска,со s23 i s24 немав никаков проблем околу фолиите,прв пат ми се случува, да се стави фолија и да не работи фингерот.Фингерпринтот на фолии послабо фаќа. Исто е и со S23. Ќе се помириш.![]()
Да пробаш да го уклучиш ова? можеби ќе ти направи разлика.Дечки денеска бев во 3 мобилари да ми стават заштитна фолија на s24 ultrata, на ниедна фолија што ми ја ставија не работеше фингер принтот,без фолија нормално си работи,подесено е све по менито и пак не сакаше,да не знае некој што би можело да е проблемот?
Уклучено ми еДа пробаш да го уклучиш ова? можеби ќе ти направи разлика.
И на Самсунг со бигзби рутина можеш да подесиш период.Adaptive е најдобар компромис ако навечер го ставате во исто време (отприлика)
Наутро ќе биде на 100% еден час пред да го извадите.
За ова треба време да научи.
Не сум сигурен но мислам дека Sony ова го надополнија да можеш рачно да ги внесеш периодите.
Каква фолија? од тенките најлонските или Glass 9H?Дечки денеска бев во 3 мобилари да ми стават заштитна фолија на s24 ultrata, на ниедна фолија што ми ја ставија не работеше фингер принтот,без фолија нормално си работи,подесено е све по менито и пак не сакаше,да не знае некој што би можело да е проблемот?
Некој користи некоја опција од AI? S23 ја има? Немам ни заприметено.
На С23 Ултра ми залепија фолија во Ледиком Рамстор и фингерот си работи сосема ок. Незнам што мака видовте со фолијата. Со стакло јес да ке прави проблеми.Дечки денеска бев во 3 мобилари да ми стават заштитна фолија на s24 ultrata, на ниедна фолија што ми ја ставија не работеше фингер принтот,без фолија нормално си работи,подесено е све по менито и пак не сакаше,да не знае некој што би можело да е проблемот?
Во принцип , на било кој телефон кога се лепи фолија , треба одново да се прескенира прстот со кој го отклучувате телефонот .На С23 Ултра ми залепија фолија во Ледиком Рамстор и фингерот си работи сосема ок. Незнам што мака видовте со фолијата. Со стакло јес да ке прави проблеми.
5д фолии беа, и одново пробувавме да се прескенира и не сака и не сака,убаво залепени беа од вработените.Во принцип , на било кој телефон кога се лепи фолија , треба одново да се прескенира прстот со кој го отклучувате телефонот .
Кажи ми , дали добро се залепи фолијата по рабовите ,бидејќи е заоблен екранот ?
Искрено незнам што може да е,само ако се стави фолија не работи фингерот.Пред овој имав s24 ,во Гтц ставав фолија и исто не работеше фингерот,и дечкото ми ја извади и стави нова,и ми рече дека има две верзии на фолии, кај едни не работи фингерот кај другите работи,и ств таа втората што ја намести работеше фингерот.Незнам што да правам а морам фолија да имам на екранот.Да не е проблем новиот екран бидејќи сега има уште едно анти-рефлексивен слој за да нема отсјај, па тоа да не дупи?
Каде се наоѓаат овие опции?
Да залепена е перфектно !Во принцип , на било кој телефон кога се лепи фолија , треба одново да се прескенира прстот со кој го отклучувате телефонот .
Кажи ми , дали добро се залепи фолијата по рабовите ,бидејќи е заоблен екранот ?
секаков вид на заштита на фаќа? tempered glass, фолија обична, или нешто друго? Проба со се?Искрено незнам што може да е,само ако се стави фолија не работи фингерот.Пред овој имав s24 ,во Гтц ставав фолија и исто не работеше фингерот,и дечкото ми ја извади и стави нова,и ми рече дека има две верзии на фолии, кај едни не работи фингерот кај другите работи,и ств таа втората што ја намести работеше фингерот.Незнам што да правам а морам фолија да имам на екранот.
Мислењето е автоматски споено:
Каде се наоѓаат овие опции?
Пробано е само со 5д стакло,зашто само такви фолии имаа.Денеска ке пробам во мобиларите низ Струга,на викенд сум, се надевам ке најдам што ке работи.секаков вид на заштита на фаќа? tempered glass, фолија обична, или нешто друго? Проба со се?
![]()
Fingerprint sensor issues
Has anyone struggled or had issues with fingerprint sensor on s24 ultra. I keep on having issues, says unable to read. Put on sensor again and keeps on locking me out.eu.community.samsung.com