Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Република Фишинг Македонија

Alex3

hello world
20 декември 2018
212
251
...Дали има некакви легални шанси ако паднат луѓе на ова, да бидат компезирани или рефундирани?
ако парите излезат од државата кон сметка во странство, теоретски има опции, реално не. посебно не за мали суми како што се десетици или макс стотина евра, како што се повеќето евн/телефон сметки или некој долг кон банка).

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Не знаев кај да пишам, па тука.
Ова стигна во инбокс, да го игнорирам или?
Погледнете го атачментот 152916Погледнете го атачментот 152917

Се логирав во пејпал акаунтот (се немам логирано со години) и во transactions нема ништо.
Малку и јас офтопик.
Знае некој дали е можно да се блокираат целосно ваквите спам мејлови? Во spam ми одат - сакам воопшто да не ги добивам. Користам outlook.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.307
1.546
Skopje
Како бе ова проаѓа на реклама а мене ќе ми стопираат па и лимитираат ад акаунт за мочани такси реклами...

Али четгпт си ебал мајката, види им го драфтот, почнал стварно како „човек“ да пишува :ROFLMAO:
-има некаков муабет
-и фазон е
-ко игла
-дете да беше ќе ги решеше
-и бам, ти стига

negoznam

read-only
8 ноември 2010
18
22
Скопје
negoznam's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x @ 4.6GHz + Noctua NH-D15S
Motherboard
Gigabyte B450 Aorus Elite
Storage
Samsung 970 Evo Plus 250GB + 1TB Samsung 980 + 1TB WD Green
PSU
EVGA superNOVA 1000 G3
RAM
4x8GB Kingston HypeX Predator CL16 @ 3200MHz
Video card
MSI 3080 Suprim X 10GB
Case
LANCOOL II Mesh Performance
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Keychron K4 V2
Audio
Helium 400BT
Monitor
Lg 35WN75C + Samusng LF24T35
OS
Windows 10
Не е фишинг али страната на влада.мк почнала со онлајн продажба :cry::ROFLMAO:
1757415286240.png

Преку 35000 индексирани резултати за фолдеров. Свака им част на нашиве ит „експерти“.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Како бе ова проаѓа на реклама а мене ќе ми стопираат па и лимитираат ад акаунт за мочани такси реклами...

Али четгпт си ебал мајката, види им го драфтот, почнал стварно како „човек“ да пишува :ROFLMAO:
-има некаков муабет
-и фазон е
-ко игла
-дете да беше ќе ги решеше
-и бам, ти стига
пријавив неколку пати апла фејк страни и ми стинуга известување дека се е ок со страните.
има само едно објаснување: тие што решаваат по пријавите соработуваат/креираат такви страни. чист бизнис.

Alex3

hello world
20 декември 2018
212
251
а ова е некој нов метод за опарување на лоши индивидуи, или јас сум заостанат и не знам дека оваа услуга е вистинска од страна на телеком? (видете најдолу)

немам појма чиј е бројот

1757449773026.jpg

aleksandarmio

hello world
1 ноември 2023
67
65
а ова е некој нов метод за опарување на лоши индивидуи, или јас сум заостанат и не знам дека оваа услуга е вистинска од страна на телеком? (видете најдолу)

немам појма чиј е бројот

Погледнете го атачментот 153595
Вистинска услуга е од телеком

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
Бреј како само не ги мрзи да си играат

1759319724180.png

Зарем има некој нормален што би им платил и поверува. :sick:

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
card_tmb.png

Честитки. Добивте Картичка за жител на град Скопје!​

Што да направите следно?

1. Кликнете на OK за да отидете на страницата за плаќање.

2. Пополнете го формуларот и добијте ја вашата Картичка за жител на град Скопје.

3. Картичката ќе ви биде доставена во рок од 5-7 дена.

Добив картичка ми даде да отварам кутии :ROFLMAO:

Цена: 145 ден!

Junger Mann mit Laptop im Regionalzug

Опис​

Картичката за жител на град Скопје е практичен и иновативен начин за патување низ град Скопје и неговата околина.

Картичката овозможува неограничен пристап до сите видови јавен превоз.

Идеално решение за оние кои сакаат да се движат низ градот без ограничувања, со само една картичка.

Предности на картичката:

Неограничен број патувања

Економично и практично решение за 6 месеци

Купете ја картичката за жители на Скопско денес и проверете ја цената при плаќање.

Картичката се активира автоматски при првата употреба.

Важност: 6 месеци од датумот на првата активација.

Цена: 145 ден.

Не ја пропуштајте вашата шанса! Бројот на картички е ограничен.

Е после следи 145 ден... и да ти земат податоци од картицата.
Мислењето е автоматски споено:

Еј па уште и картицата ми ја проверува :ROFLMAO:

1759324789202.png

Последна промена:

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.307
1.546
Skopje
viber_image_2025-10-10_07-40-01-507.jpg

@Chiller На ова преварава за јсп, проверив ме интересираше и стварно прави проверка за картичка, може некако да се види чив провајдер користат за наплата? Пошто како би знаеле која е активна/постоечка или фејк картица?

Последна промена:
18 август 2019
1.210
1.174
На ова преварава за јсп, проверив ме интересираше и стварно прави проверка за картичка, може некако да се види чив провајдер користат за наплата? Пошто како би знаеле која е активна/постоечка или фејк картица?
Сѐ може, ама првин треба да ги отстраниме криминалците кои се инфилтрирани во општеството. Сите овие превари не можат да функционираат ако немаат поддршка од институциите.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.307
1.546
Skopje
Сѐ може, ама првин треба да ги отстраниме криминалците кои се инфилтрирани во општеството. Сите овие превари не можат да функционираат ако немаат поддршка од институциите.

Кажи ми како? Сакам да знам кој процесор/сервис го користат за наплата, за плаќање?

18 август 2019
1.210
1.174
Кажи ми како? Сакам да знам кој процесор/сервис го користат за наплата, за плаќање?
Тоа е работа на институциите. Тие ги имаат тие можности и овластувања. Физичко лице нема (легален) пристап до такви информации.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.307
1.546
Skopje
Тоа е работа на институциите. Тие ги имаат тие можности и овластувања. Физичко лице нема (легален) пристап до такви информации.

Мислев дали во кодот во конзола некаде го има како провајдер, како сервис што го инсталирале за наплата со картички... тоа ми беше поентата, дали имаат некаков трет сервис или сами некако успеале да креираат терминал за картички (бладам можеби, нагаѓам).

Пошто ме интересира која банка/сервис дозволува инсталација на терминал од типот на овој веб.

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
Погледнете го атачментот 154472

@Chiller На ова преварава за јсп, проверив ме интересираше и стварно прави проверка за картичка, може некако да се види чив провајдер користат за наплата? Пошто како би знаеле која е активна/постоечка или фејк картица?
Единствен начин е да наплати тие 140 денари или колку беше и да се види кој наплаќа.

Мислам дека за тоа треба да се позанимава МВР.

Инаку можеш со виртуелна картичка од револут или wise, па да извадиш после тоа нова....

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.307
1.546
Skopje
Единствен начин е да наплати тие 140 денари или колку беше и да се види кој наплаќа.

Мислам дека за тоа треба да се позанимава МВР.

Инаку можеш со виртуелна картичка од револут или wise, па да извадиш после тоа нова....
Мислам дека само банката ќе ја покаже.

Ме интересира дали има сервис искористено (некаква фирма која му дава терминал за наплата) или имаат сами креиранјо терминал (можно ли е воопшто?) и банката ги прифаќа.
Ако е 2рово, тогаш банката која и да е прави превара со нив.

А ако немаат никаков терминал, не ми е јасно како може да знае дали е точна или неточна картичката.

Али да, на крај на денот доаѓа дека МВР треба да реши ова.

dddragan

hello world
12 август 2014
434
595
А ако немаат никаков терминал, не ми е јасно како може да знае дали е точна или неточна картичката.

Ќе проверат после они кога ќе почнат да повлекуваат пари што е валидно што не. Не е дека стварно ќе ти дадат Скопска картица па у загуба да се ако стаиш фејк податоци :)

Во моментот ги интересира да соберат што е можно повеќе броеви.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно