Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со интернет/wi-fi

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Од пред некој 1-2 недели, ја сменив конекцијата од adsl во vdsl, е сега после ова лаптопот и десктопот ми се поврзани и двата со кабел преку рутерот и брзината си е нормална според пакетот тие 12 mbps, ама кога и да се поврзам на wi-fi од телефон или да го извадам кабелот од лаптопот и да го поврзам со wi-fi брзината е сра*е т.е едвај 1mbps.
Се јавив во техничка подршка и рекоа линиски се е ок, рутерот беше ресетиран сменија нешто од таму некоја си фрекфенција или незнам што од 1 во 9, па направија рестарт од кај нив и после рестартот линиски едвај дојде брзината до 0.50mbps, а wi-fi воопшто неможеше да се воспотсави...пријавија пречка, пак го ресетирав и се врати линиската брзината на 12mbps. ама еве wi-fi пак 1mbps..чаре некое ?

Едит: Само што приметив само што ке се конектирам од телефон на wi-fi ја губам цела брзина линиска и на лаптоп и на декстоп и ништо не се лоадира се дур не ја прекинам wi-fi конецијата од телефонот

Последна промена:

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Најверојатно некој конфликт со IP адреси. Направи Remove (Forget) на WiFi конекциите во телефони, лаптопи.
После ресетирај го и рутерот.
Потоа на ново конектирај си ги уредите еден по еден, прво тие со кабли што ти се, после и овие на WiFi.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.602
5.546
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Направи Forget на WiFi мрежата од проблематичниот телефон и повторно конектирај се.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.602
5.546
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Оди во DHCP Server Leases и избриши ги сите доделени IP адреси.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Оди во DHCP Server Leases и избриши ги сите доделени IP адреси.

Направив, ресетирав и рутер се ама џабе, ај на wi-fi sega do 2.5mbps стигна на телефонот, ама штом се конектира неможе ни speedtest на pc да отвори...нешто дефинитивно не е у ред.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно