другар и јас работам во слична фирма и доколку некој ми запрети со инспекција за инает не му го примам производот,така да најубаво е да се разговара со менаџер или да се јави во службата за помош.
не се искажав убаво секако дека ке го примам ако се е ок гаранција фискална етц но ако од било која причина производот не можам да му го примам и ако се заканува со инспекција ич муабет не му правам нека оди нека се заканува на друг не печат од ДПИ од заев нека е џабе му е.Така сите се понашале. Откако ќе им однесам потврда со печат од ДПИ одма вртат лист.
ако си во право секако дека даАко сум во право и тоа како ќе го примиш ( телефонот се разбира )![]()
другар и јас работам во слична фирма и доколку некој ми запрети со инспекција за инает не му го примам производот,така да најубаво е да се разговара со менаџер или да се јави во службата за помош.
Свесен си дека ако некој повлече толку јаки контакти ќе леташ од работане се искажав убаво секако дека ке го примам ако се е ок гаранција фискална етц но ако од било која причина производот не можам да му го примам и ако се заканува со инспекција ич муабет не му правам нека оди нека се заканува на друг не печат од ДПИ од заев нека е џабе му е.
Само да знаеш колку такви мангупи имало ке дојдат со искршен приозвод или им паднал во вода па ми вртат некој филм прво па ке видат дека не им пали па ке почнат да се закануваат со инспекции еее оваа чудесна земја Македонија.Свесен си дека ако некој повлече толку јаки контакти ќе леташ од работаза такво однесување ?
Само да знаеш колку такви мангупи имало ке дојдат со искршен приозвод или им паднал во вода па ми вртат некој филм прво па ке видат дека не им пали па ке почнат да се закануваат со инспекции еее оваа чудесна земја Македонија.
Потполно си во право. а за тие што си имаат уредно се како што треба и прозивод и документација ке си го добијат своето.Значи коментарот за ДПИ не беше за луѓе кои не почитувале користење на уред како што е пропишано во упатството за користење.
Коментарот беше за другите мангупи. Најчесто кога сум сакал да вратам производ со фискална и гаранција, неотпакуван. Па некој „мангуп“ ќе се најде
- не враќаме пари
- ако сте платиле со картичка неможеме да вратиме (??)
- што нечини, за нешто исправно неможеме да вратиме
- фискалната избледела....
- непочитување на број на денови поминати во сервис
И мал миљон срања што нашиве фирми ги прават во последниве децинија и пол. Незнам колку време работиш во продажба и каде ама би требало да знаеш дека без фискална и копија од гаранција јас не ни можам да поднесам пријава во ДПИ, ниту пак можам да поднесам пријава за скршен или потопен производ. Едноставно нема да ја прифатат.
А биди сигурен дека ако сум во право, твојот газда на крај ќе плати казна. Од каде ќе ги врати парите, па сконтај сам.