Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
  • Здраво Гостин, сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Ако имаш бесплатно членство за да објавиш 1 оглас/месечно треба да го исполнуваш критериумот: 6 месечно членство + 50 лајкови + 50 постови. Ако сакаш веднаш да објавиш оглас во ИТ Огласник без овој критериум, можеш да купиш премиум членство или само пакет за огласи.

Позитивни искуства со продажба на хардвер/предмети ( од членови на It.com.mk)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
+1 @GGTT1 Навистина ме изгњави, ама нема да останам должен, треба инвертер да купувам па мисли му ја. :D Шала на страна, не беше гњавење, туку дел од работа, плус прашањата ти се на место. Создравје да си го играте, па пак да ви продадам. :D

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Огромна благодарност и ептен позитивни импресии имав при интеракции со доста членови неделава:

- @NanoCell кој ми набави конзола од имачка (ју ес еј!!) и со кога позборувавме и за работа и за колектаблс
- @abraxass кој одвои време да ми подари неколку флопи дискети, и удривме брз муабет у брзање
- @ARMac кој ми подари цел стар IBM PS2 сервер компјутер!!! (ќе има реставрација на ѕверов наскоро!!!) и исто така неколку флопи дискети, и се изнамуабетивме за секакви теми од конзоли до стари компјутери
- @gego кој ми подари постар и ептен зачуван модел на HP PS2 тастатура, и кој ми кажуваше за некои од стариве парчиња хардвер у скопјево
- @Nigthwalker со кого разменивме некоја игра и ептен се заприкажавме за игрици
- @fuzzjaw од кој купив нови генијални звучки по топ цена

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
+1 gocetan посветен татко продава компјутерска опрема и купува мекици. :D

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Позитивно искуство со @architect и @Вајкинг.

Првиот ми бара помалку пари споредено со тоа колку навистина вреди картичката. Второспоменатиот ми дава повеќе пари од она што барам за другата картичка. Ова никаде го нема.

Препорака за соработка и за двајцата.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
И од моја страна +1 за @gocetan - зедов телефонче и немам никакви замерки како за телефонот така ни за тоа колку експресно и фино излезе у пресрет за да уше денес го земеме. Секое добро и и од мене уште еднаш честитки за татковството.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Позитивно искуство со @gOJDO,со еден збор прифати да провери зошто ми качува темп процесорот.Нова термална паста плус совети.Може не е за тука бидејќи не купив ништо но се надевам праам деал следен пат :D

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Позитивно искуство со @gOJDO,со еден збор прифати да провери зошто ми качува темп процесорот.Нова термална паста плус совети.Може не е за тука бидејќи не купив ништо но се надевам праам деал следен пат :D
Се надевам нема да биде патот за џабе. :)

O

Oliver!

Гостин
+1.3.16 @gOJDO

Синка, мајќе јебе процесоров :)

Додуша, малку ме упропасти графикава додека ја наместам, ама тоа е моја сопствена вина.
Не требаше да оставам лајно монитор (SyncMaster - работи на VGA, на DVI не сака!) на нова машина, камо да останеше нешто буџет и за тоа :D

Без разлика. конклузата е дека маќинава е и више од триста коња,
љети на две тркала, по дрвја се качуе...

Ристекпа!

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
@Oliver! создравје да си го брчиш бумбарот... :)

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.728
4.305
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
@gOJDO кога набавува хардвер за ајти-форумџии :
happy-meme16.jpg

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
215
151
Позитивно искуство со @Martinovski. Имаше проблем со таблетот за кој не можел да знае бидејќи навистина беше неотпакуван, но веднаш се понуди да му го вратам ако не може да се реши ситуацијата. За среќа @Daniel86 брзо откри што е проблемот и го среди :)

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Веќе нема ни потреба да се потенцира дека @gOJDO е еден од најреномираните членови на форумот, но сепак огромна благодарност до него што ми излезе пресрет при купување на диск од Сетек.

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Се работи за позитивно искуство со продажба на услуга - сервис на лаптоп.
Имено, мојот омилен лаптоп, Asus N71J, скина конци пред скоро време.Заспа, и кога се разбуди имаше артефактни солзи... :( Се обратив кај маѓоничарот (ќе кажам зошто) @Daniel86 и можам да кажам дека да не беше растојанието Скопје-Охрид и планирањето на патот и тоа чекање, лаптопот ќе го имав повторно на користење уште истиот ден кога се обратив кај Даниел. Маестро Даниел му направи риболинг на лаптопот во рок од 4 часа откако му го оставив!. Што да кажам, Даниел поседува нешто што ретко се наоѓа во денешно време - пасија за она што се работи, а не само знаење. Секоја му чест, лаптопот е вратен во функција, си функционира беспрекорно. Даниел се однесува кон хардверот како кон свој хардвер, што е исто така многу битно. Уште еднаш сакам да му заблагодарам и воедно сакам да предложам custom tag под неговиот ник - Magician, HW Service Guru или нешто слично, сметам дека му е потполно заслужено, не само заради мојот случај, сигурно има уште многу други случаи кои можат да го кажат истото.
Пинг @Fatal1ty_ , Мартин, се надевам не претерувам со предлогот :)

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Даниел се однесува кон хардверот како кон свој хардвер, што е исто така многу битно. Уште еднаш сакам да му заблагодарам и воедно сакам да предложам custom tag под неговиот ник - Magician, HW Service Guru или нешто слично, сметам дека му е потполно заслужено, не само заради мојот случај, сигурно има уште многу други случаи кои можат да го кажат истото.
Пинг @Fatal1ty_ , Мартин, се надевам не претерувам со предлогот :)
Не претеруваш, ни најмалце.
Btw се сложувам со тебе околу Custom Tag-от.

yasho

hello world
11 јануари 2014
479
636
Скопје
Пазарив прееска една бивша мотика, налик на графичка карта, од @Pane24... Задоволен, сменета паста, пробана, 5 мин трансакција, си работи од прва ОК... Башка, ме чекаше човекот скоро цела недела да се појавам... Препорака.
+1

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Пазарив прееска една бивша мотика, налик на графичка карта, од @Pane24... Задоволен, сменета паста, пробана, 5 мин трансакција, си работи од прва ОК... Башка, ме чекаше човекот скоро цела недела да се појавам... Препорака.
+1
За членови на форумов ако треба и 2 месеца ке чекам . Со здравје да си ја гејмаш .

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Позитивно искуство со @Вајкинг - купена графичка (која ко што кажа @Pane24 била од неговите така шо +1 и за него) у топ состојба, ептен чиста, никакви негативни знаци на користење. Нови кулери, нова паста... еве ја во ITX куќара си крчка сеа едвај ја собра хахаха.

Вајкинг иако имаше работа истиод ден брзо се договоривме, ептен ажурен на пораки, немам што негативно да кажам. Дури и понуди 7 days money back. Топло препорачувам соработка со него, а и со Пане секако индиректно.

BTW @Pane24 ако ти се наоѓа кутија за ваква графичка пиши ми порака да договориме зделка за кутијата :D

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Позитивно искуство со @dacoski - веќе потенцирав колку позитивна импресија ми остави, денес ми пиша и дека тестирал графичката и дека се е во ред ко што и вети. Дефинитивно препорачувам соработка со дечкото јас немав никакви забелешки и проблеми.

O

Oliver!

Гостин
Не се сеќавам дали го имам пофалено @moongose
Одамна ми продаде графичка, дури некни ја инсталирав.

Одлично сочуван хардвер, инсталација за 2 минути без проблеми.

И

Избришан член 5469

Гостин
Пофалба до @Deksa ,одлично изведен примо-предај на материјални добра,со дополнителна можност на тестирање на опремата во самиот дом. :):mario:

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Позитивно искуство со @Pane24, конфигурацијата си беше како што беше опишано, би бизнисувал повторно. Да не заборавам да го спомнам и @StalkeR , земав SODIMM 8Gb Ram DDR3L од него, ама тек сега му најдов примена, се си е во ред :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
+1 @Pane24 Чорапи на место, како во опис. Би соработувал повторно!

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно