Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Не знам од каде ти е ова со април, но не е вистина.

Македонија сè уште не е дел од СЕПА и нема да се применува кај нас од април. Само во Црна Гора и Албанија. Ние, како по обичај, не бевме вклучени.

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
289
Keks Pay наскоро во Македонија Картичката може да се додаде во Apple Wallet

Оваа информација напрво ми изгледаше интересно, меѓутоа мое мислење е дека Keks pay кај нас нема да заживее, патем прочитав на хрватски форум картичката НЕ може да се додаде во Google/ Apple pay

И

Избришан член 41324

Гостин
Оваа информација напрво ми изгледаше интересно, меѓутоа мое мислење е дека Keks pay кај нас нема да заживее, патем прочитав на хрватски форум картичката НЕ може да се додаде во Google/ Apple pay

Јас ко што знам КЕКС ПЕЈ картичката може да ја додадеш и на Apple Pay и на Google Pay ама тоа во Хрватска. Кај нас ќе неможе бидејќи нема да биде издадена од хрватска банка која поддржува Apple Pay, туку ќе биде од Шпаркасе.
75bec75f0c59c1f97f904f36480cd643.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

starboy10

hello world
20 април 2024
101
124
Јас ко што знам КЕКС ПЕЈ картичката може да ја додадеш и на Apple Pay и на Google Pay ама тоа во Хрватска. Кај нас ќе неможе бидејќи нема да биде издадена од хрватска банка која поддржува Apple Pay, туку ќе биде од Шпаркасе.
75bec75f0c59c1f97f904f36480cd643.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Дали има новости за Aircash?

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Aма луѓе, еднаш засекогаш научете - дали ќе имате Apple Pay со домашна картичка или не, нема апсолутно никаква врска и никако не зависи од сервис, услуга, банка, апликација... што и да е. Зависи и е предусловено исклучиво од тоа дали Apple ја има овозможено услугата Apple Pay за нашата земја!

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
289
Aма луѓе, еднаш засекогаш научете - дали ќе имате Apple Pay со домашна картичка или не, нема апсолутно никаква врска и никако не зависи од сервис, услуга, банка, апликација... што и да е. Зависи и е предусловено исклучиво од тоа дали Apple ја има овозможено услугата Apple Pay за нашата земја!
Во ниеден момент не нагласив дека со доаѓање на Keks pay ќе добиме Apple pay, туку само мое мислење во однос на услугата мислам на Keks pay и прифатеноста која ќе ја добие на македоснкиот пазар. (Доколку мислите дека е потребно може да се отвори и посебна тема за услугата, бидејќи сигурно на некој ќе му биде од корист)

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje

Апликацијата на Македонија во единствената област за плаќање во евра - СЕПА се очекува наскоро да биде одобрена, а целосното интегрирање би можело да се случи во октомври годинава.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје

Апликацијата на Македонија во единствената област за плаќање во евра - СЕПА се очекува наскоро да биде одобрена, а целосното интегрирање би можело да се случи во октомври годинава.
Нешто позитивно, со ова доста ќе се штеди на провизија а верувам и доста дигитални сервиси ќе профункционираат ако продолжат со модернизирање на платниот систем.

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Објава пуштена денес на Халкбанка
Не знам дали има некој од Халкбанка таква Mastercard World за да го проба ова? Не знам дали тој аксесоар што го даваат со картичката може да го надмине лимотот што немаме Apple Pay во МК. Ако оваа апликација што ја спомнуваат Fidesmo има комуникација само помеѓу платежната картица и самиот аксесоар што е некаков NFC уред можеби ќе работи и со iPhone? :unsure:

Еве ги аксесоарите Кажува дека може со секаков уред да се користат овие аксесоари...

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Супер, браво за Халкбанк за следење на иновативни решенија. Но, повторно - ова нема никаква врска со Apple Pay.

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Taka e, nema vrska so Apple Pay kako softver no na kraj na denot nie tuka site vo forumov sakame Apple Pay za da plakame so iPhone, a ne zasto samiot softver "apple pay" nas ni treba. Nas ni treba udobnosta od plakjanje bez karticka kako korisnici na Apple mobilen ured. Ova sto go nudi Halk nas kako korisnici na Apple Ured mozebi (seuste ne znam dali ke raboti) ni nudi resenie za toj problem. Zatoa, nema potreba od negativnost koja se shiri poslednive nekolku strani i labavo malce ;)
Sekako, site ocekuvame da dojde sto poskoro oficijalno Apple Pay zasto site ovie "resenija" nema da se potrebni koga poveketo banki ke si go nudat po default toa resenie.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Пред неколку дена Собранието ги донесе и последните измени на Законот за платежни услуги и платни системи и ги отстрани недостатоците заради кои бевме одбиени од Европската комисија за влез во СЕПА сега од јануари - Собрание на Република Северна Македонија - Детали на материјал

Се надевам дека можеби тоа беше пречката заради која Apple досега нѐ заобиколуваше, тоа што законот не беше во потполност во согласност со ЕУ. Ајде да видиме!

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно